به گزارش قدس خراسان، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه روز دوشنبه در نشست خبری از کشورهای حاشیه خلیج فارس، پاکستان و عراق به عنوان کانون این بیماری یاد کرد و گفت: تاکنون تنها یک مورد ابتلا به تب دنگی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه شناسایی شده که آن هم از بین زائران سرزمین وحی بوده است.
دکتر محمد قربانی افزود: تخم پشه با توجه به مقاومت بالایی که دارد در سفرهای داخلی و خارجی منتقل میشود و به محض انتقال، خود را با شرایط آب و هوایی جدید وفق داده و رشد میکند.
وی با بیان اینکه تب دِنگی یک بیماری ویروسی و از پشهای به نام پشه آئدس به انسان منتقل میشود، گفت: علایم این بیماری تب، استخوان درد شدید، آب ریزش بینی و علائمی شبیه سرخک است.
قربانی با اشاره به اینکه گسترش بیماری به رفتار بهداشتی مردم بستگی دارد، ادامه داد: از آنجا که کانون آن کشورهای همسایه هستند، لذا امکان فراگیری آن همچون کووید ۱۹ وجود دارد و شایسته است سفرهای خارجی خود را حساب شده، انجام دهند.
قربانی گفت: انتقال رایج این بیماری از طریق انسان به انسان نیست و از طریق گزش پشه از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.
وی ادامه داد: هر چند تاکنون گزارشی از مشاهده پشه آئدس در منطقه تربتحیدریه منتشر نشده، در عین حال از آنجا که تخمگذاری آن در آب راکد وجود دارد و در این منطقه محلههایی بدون آسفالت وجود دارد و در پیش بودن فصل بارش پاییزی و زمستانی، دیگر مسوولان نیز باید به کمک این نهاد خدمات اجتماعی بیاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه افزود: کانال فاضلاب و برخی مسیلهای داخل شهر نیز زمینهساز رشد و تکثیر این پشه و به دنبال آن انتقال بیماری هستند.
قربانی گفت: زمان خاص گزیدگی در ساعات ابتدایی صبح و غروب که امکان گزش بیشتر است، شهروندان علاوه بر پوشش مناسب یا استراحت در فضای مجهز به پنجره با توری، از تردد بیمورد نیز امتناع ورزند.
او افزود: این بیماری درمان یا واکسن اختصاصی ندارد و به محض مشاهده در مراکز جامع سلامت نمونهگیری انجام و طبق نظام ارجاع اقدام میشود.
نظر شما