حجت الاسلام محمد قمی -رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی و رئیس سازمان تبلیغات- در جلسه هم اندیشی و هم افزایی فاز دوم زندگی با آیهها که در مجتمع فرهنگی سرچشمه برگزار شد، اظهار کرد: زندگی با آیهها که در محضر رهبر معظم انقلاب گزارش شد نه به عنوان یک فعالیت شورای توسعه فرهنگ قرآنی و یا سازمان تبلیغات بلکه به عنوان اقدام جمعی و هم افزایی جامعه قرآنی مطرح شد. یکی از اولویتهای شورای توسعه زندگی با آیهها بود و امیدداشت که سازوکارها ی این طرح تفاوت چشمگیر و مؤثر در فضای قرآن ترسیم کند.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی افزود: در تدابیر مدیریتی ما بخش کمتر و حداقلها را هدف قرار میدهیم و سر تعداد آیات اصرار و فشاری نداریم. تسلط افراد بر قرآن برای جامعه دینی لازم است. ما در طرح زندگی با آیهها افراد را در کمیته مرکزی دعوت و انتخاب کردیم که نظر بهتری داشته باشند اما نمیخواهیم از نظرات افراد دیگر ازاساتید بی بهره بمانیم. یک مسأله در این طرح بررسی کدام آیات است. در ابتدا پیش فرض سه ماه مبارک قرار دادیم اما مجالها و فرصتهایی در طول سال فراهم است که میتواند بر یک مضمون یا یک آیه قرار گیرد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: ایام فاطمیه پیش روست و ما میتوانیم در خصوص زن مبارز و مجاهد که در قرآن توصیف شده زندگی با آیهها را به جلو ببریم. باید به جمع بندی مورد نظر برسیم تا در طول سال هم زندگی با آیهها استمرار داشته باشد. ما در طول سال نباید محروم بمانیم. باید در مرحله بررسی آیات و هم مؤسسات و اساتید نظر دهند تا در عرضه آیات و فرآوری و انعکاس و جلوه گری مضامین شاهد پیشرفت رو به جلو باشیم.
وی با اشاره به اینکه منعی برای فراخوان و کسب نظرات استانها در این زمینه وجود ندارد اظهارکرد: یک مسأله این است که کدام سوره آیه و فراز در این طرح گنجانده شود و این امر بسیار حائز اهمیت است تا اثر مناسبی در جمع بندی ما داشته باشد. قصدمان است که از همه افکار و سلیقهها و ظرفیتها استفاده کنیم. این ایام اگر رشته زندگی با آیهها حفظ شود میتوانیم در ماه مبارک ثمرهاش را ببینیم اما اگر رها شود ما به نتیجه مطلوب نمیرسیم.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه بخشی از جامعه قرآنی از نتیجه زندگی با آیهها ابراز رضایت کردند که این امر انگیزه برای گام دوم شد، گفت: برگزاری جلسات هم اندیشی را از سر باز کنی نمیدانیم. همه با هم قدرتمندتر از گام نخست باید قدم مستحکمتری را پیش به جلو ببریم. نباید این طرح زندگی با آیهها را دست کم بگیریم. تصور ما این است که در فضایی که مسائل بینالمللی و مقاومت رنگ بیشتری در جامعه دارد، جامعه قرآنی ما نیز از این ظرفیت قرآنی حداکثر استفاده را کنند. دیدیم که عزم راسخ مردم غزه از مجاورت موانست با قرآن رقم خورد. ما جدی گرفتن این کار جمعی ضرر نخواهیم کرد. این کار هم افزایی جامعه قرآنی است و برای سازمان تبلیغات و شورای توسعه نیست. قدم بعدی نباید شبیه قدم گذشته باشد و اگر با هم افزایی همه اساتید و مدیران و فضای قرآنی همراه شود گام دوم را با بهره بیشتر نتیجه خواهیم دید.
نظر شما