تحولات منطقه

به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری انجمن ایرانی تاریخ اسلام، سومین شماره دوفصلنامه «پژوهش‌نامه مطالعات نسخ خطی» منتشر شد.

 سومین شماره دوفصلنامه «پژوهش‌نامه مطالعات نسخ خطی» منتشر شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

این پژوهش‌نامه مطالعات نسخ خطی زیر نظر ابوالفضل حسن‌آبادی، حبیب‌الله عظیمی و حمیده شهیدی که به ترتیب مدیرمسئولی، سردبیری و مدیریت داخلی آن را برعهده دارند، با ۱۰ مقاله، منتشر شده است.
عناوین این مقالات شامل «بررسی تحلیلی آثار حزین لاهیجی بر اساس نمونه‌های موجود در مرکز نسخ خطی»، «بررسی جنبه‌های کارآمدی روش کاتالوگ‌نویسی آثار فرهنگی (CCO)، مطالعه موردی: کاتالوگ‌نویسی دونگاره از عجایب المخلوقات قزوینی» و «بررسی نفایس نسخ خطی اهدایی نادرشاه به کتابخانه آستان قدس رضوی»، است.
از دیگر مقالات سومین شماره دوفصلنامه پژوهش‌نامه مطالعات نسخ خطی می‌توان به عناوین «توصیف و تحلیل نسخ خطی علوم پایه در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران با رویکرد کتاب‌سنجی»، «معرفی، بازشناخت و ضرورت تصحیح نسخه خطی دیوان نظمی بهبهانی» و «معرفی قدیمی‌ترین استنساخ نسخه تاریخ‌دارِ غیرموجود کتاب منسوب به سلیم بن قیس»، اشاره کرد.
همچنین مقالاتی با عناوین «معرفی و تحلیل ترقیمه‌های نسخ چاپ‌سنگی در عصر ناصری با موضوع ادبیات حماسی و مذهبی موجود در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی» و «نسخه‌شناسی و متن‌شناسی نسخه تازه‌یاب از وندیداد موجود در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی»، در این دوفصلنامه قابل‌بررسی است.
«نسخه‌های خطی تحفه عباسیه: اثری انتقادی در نجوم و جایگاه علمی آن» و «ویژگی‌های سبکی و هنرهای بلاغی ترجمه الخواص (تفسیر و ترجمه‌ای خاص در قرن دهم هجری قمری)»، نیز از عناوین دیگر مقالات این نشریه به شمار می‌آید.
 علاقه‌مندان برای دریافت سومین شماره دوفصلنامه پژوهش‌نامه مطالعات نسخ خطی می‌توانند به سامانه الکترونیکی آن به نشانی: https://manuscripts.aqr-libjournal.ir، مراجعه کنند.
گفتنی است، باتوجه‌به اهمیت احیای میراث مکتوب، از تمامی دانشگاهیان و پژوهشگران داخلی و خارجی دعوت می‌شود تا مقالات علمی – پژوهشی خود را در زمینه‌های نسخه‌شناسی، نسخه‌پژوهی و تصحیح انتقادی متون، به سامانه این نشریه که سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، صاحب‌امتیاز آن است، ارسال کنند.

منبع: آستان نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.