علیرضا کاظمی در جلسه مشترک با میثم لطیفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور که با موضوع بررسی و ساماندهی منابع نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، با تاکید بر اینکه حتی یک کلاس خالی هم برای ما یک مسأله مهم است که باید حل شود، گفت: ناترازی نیروی انسانی در آموزش و پرورش متاسفانه گریبانگیر آموزش و پرورش شده است که دلیل بخش بزرگی از این ناترازی، خارج از آموزش و پرورش و بخش دیگری هم به علت فرایند غیرقانونی جذب نیرو در آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه با فشار مضاعفی برای تامین نیروی انسانی مواجه هستیم، گفت: در تلاش هستیم با ساماندهی ظرفیتهای موجود با کمترین مشکل، بازگشایی مدارس را شاهد باشیم.
وی افزود: درباره مدیریت منابع انسانی نیز پیشنهاداتی آماده و در حال برنامهریزی است تا موضوع ساماندهی نیروهای خرید خدمت یکبار برای همیشه حل شود و دغدغه معلمان و کلاسهای خالی از معلم مرتفع شود.
کاظمی تصریح کرد: قرار شد در این جلسه با تلاش آموزش و پرورش و سازمان اداری استخدامی، آزمون استخدامی سال ۱۴۰۴ بهگونهای تنظیم شود که این آزمون تا دی ماه برگزار شود تا زمان لازم در اختیار آموزش و پرورش باشد که بتواند نیروهای برگزیده را برای گذراندن دوره های آموزش قبل از خدمت به دانشگاه فرهنگیان اعزام کند. همچنین مقرر شد در حق آن دسته از نیروهای حقالتدریسی که تبدیل وضعیت نشده اند نیز ظلمی اتفاق نیفتد و سازمان اداری استخدامی همکاری لازم را انجام دهد.
در ادامه علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به همکاری سازمان اداری استخدامی با این وزارتخانه گفت: همکاریها در سالهای اخیر بینظیر بوده است اما امروز موضوع اول، خالی ماندن سهمیه امور ایثارگران است که باید طبق نامهای از سران قوا مصوبه لازم دریافت شود تا از طریق استخدامیهای جدید اقدام لازم صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: همچنین درخواست داریم به سرعت موضوع تعیین تکلیف ماده ۲۸ سال ۱۴۰۴ تعیین تکلیف شود تا بتوانیم زمان برگزاری آزمون کیفیتبخشی را بهگونهای برنامهریزی کنیم که بتوانیم فرصت لازم را برای آموزشهای قبل از ورود به کلاس انجام دهیم و قبل از مهرماه سال تحصیلی آینده، معلمان با سپری کردن آموزشهای لازم وارد مدارس شوند.
میثم لطیفی، رئیس سازمان امور اداری استخدامی کشور نیز در ادامه این جلسه با تبریک به علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش برای مسئولیت جدید در وزارت آموزش و پرورش گفت: موضوع ساماندهی نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش یک بحران مزمن است و حل آن نیاز به اراده ملی است. در واقع برای حل مساله آموزش و پرورش باید یک وفاق ملی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه بخش بزرگی از مشکلات نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش خارج از این وزارتخانه است و باید دست به دست هم بدهیم تا این مشکل حل شود، گفت: ۴۰ درصد نیروی کارمندان دولت در وزارت آموزش و پرورش مشغول هستند و منطقی است که ۴۰ درصد از بودجه عمومی کشور نیز به این وزارتخانه تعلق بگیرد؛ در حالی که امروز این بودجه حدود ۱۰ درصد است که نشان میدهد به لحاظ بودجهبندی باید تغییر جدی در برنامهریزی مالی کشور اتفاق بیفتد تا آموزش و پرورش به تامین مالی لازم برسد که بتواند آموزش را با کیفیت بیشتری انجام دهد.
لطیفی تصریح کرد: موافق هستیم که وزارت آموزش و پرورش اولویت اول نظام است و یقین داریم در بودجه آموزش و پرورش باید به شکل کاملا صحیح تغییر ایجاد شود و تمام ظرفیتهای کشور در اختیار آمورش و پرورش قرار بگیرد. وظیفه همگانی است که به آموزش و پرورش کمک کنیم و برای ارتقاء بهرهوری قدم برداریم چرا که آموزش و پرورش میتواند هم بهرهوری داخل بدنه خود را ارتقاء دهد و هم در کل کشور آن را افزایش دهد
نظر شما