تحولات لبنان و فلسطین

در لرستان واحدهای صنعتی بسیاری وجود دارند که روزگاری در نوع خود از بهترین واحدهای اقتصادی در کشور محسوب می‌شدند، اما در سال‌های گذشته به دلیل برخی مسائل و مشکلات این واحدها دیگر آن پویایی گذشته را ندارند و به طور عمده رو به تعطیلی رفته‌اند.

سرنخ مشکلات خصوصی‌سازی به کارخانه نخ خرم‌آباد رسید
پارسیلون خرم‌آباد یکی از مجموعه‌های فعال در عرصه نخ و الیاف که همواره از آن به‌ عنوان زخم کهنه صنعت لرستان یاد می‌شود، سال‌هاست قفل تعطیلی بر آن خورده است. مجموعه‌ای که کارگران زیادی در آن مشغول به کار بودند و سهم خوبی در حوزه اشتغال و تولید لرستان بر عهده داشت.
متأسفانه این کارخانه پس از واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکلات متعددی شد و همین امر موجب تعطیلی و بیکار شدن بیش از ۲هزار کارگر آن هم در شرایط فعلی شد.
با وجود وعده‌های مسئولان، پیگیری‌ها برای تعیین تکلیف این مجموعه صنعتی به نتیجه‌ای نرسیده و همچنان پارسیلون وبال گردن صنعت لرستان باقی مانده و استاندار لرستان در آخرین اظهار نظر خبر از برگزاری مزایده و واگذاری آن داد.

وعده‌های دولتمردان
پیش ‌از این رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در جریان بازدید اردیبهشت سال جاری معاون اجرایی سابق رئیس‌جمهور از این مجموعه گفته بود: بر اساس اعلام کارشناسان با یک بازسازی و از طریق تعدادی دستگاه جدید، امکان تولید در این مجموعه وجود دارد تا به نقطه سر به ‌سر برسد.
بهمن جعفری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ با حضور رئیس‌جمهور و سفر دولت سیزدهم به لرستان مصوبه‌ای مبنی بر اینکه بانک‌هایی که طلب از این مجموعه دارند با شرکت «آتیه دماوند» یک کنسرسیوم تشکیل و نسبت به تأمین منابع مالی آن اقدام کنند تا مجموعه احیا شود، افزوده بود: از طرف دیگر، با مجوزی که از قبل با توجه ‌به مصوبات مجلس در قالب لایحه‌ای که دولت به مجلس داده بود، تصمیم بر این شد که این مجموعه در میان مناطق ویژه اقتصادی قرار بگیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان ادامه داد: با حضور کارشناسان مجمع تشخیص مصلحت نظام، این مجموعه به ‌عنوان منطقه ویژه اقتصادی معرفی شد و استاندار وقت و معاونت اقتصادی ایشان افزون بر ۵۰ جلسه در این ارتباط برگزار کردند تا این مصوبه دولت عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه شرکت آتیه دماوند ۸۷ درصد سهام این مجموعه را دارد اما اراده‌ای از سوی این شرکت برای احیای مجموعه وجود نداشت، گفت: در این راستا استاندار سابق تأکید کرد مجموعه به بخش خصوصی واگذار شود.

ارزش‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی 
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ جلسه ستاد تسهیل را برگزار و یکی از بدهی‌های این مجموعه مبلغ ۵۳ میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بود که ۲۹ میلیارد تومان تخفیف گرفتند و قرار شد ۲۴ میلیارد تومان دیگر را تسویه کنند، افزود: از این مبلغ هم دو قسط یک میلیارد تومانی مانده و در صورت پرداخت عملاً دیگر بدهی به تأمین اجتماعی نخواهد داشت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بیان کرد: در راستای واگذاری به بخش خصوصی هم این مجموعه چون تعطیل شده بود و هم هیچ مجمع‌ عمومی سالانه‌ای برایش تشکیل نشده بود، فاقد صورت‌های مالی بود.
جعفری ادامه داد: به همین دلیل برای شرکت، حسابرس ویژه انتخاب و تمامی دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت احصا و در نهایت توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزش‌گذاری شد. قیمت این مجموعه ۲هزار میلیارد تومان تعیین و دو مرحله مزایده نیز در نیمه دوم ۱۴۰۲ برگزار شد که سرمایه‌گذاران برای آن مراجعه نکردند، این در حالی است که اطلاع‌رسانی به هلدینگ‌های بزرگ، انجمن صنعت نساجی کشور و… صورت گرفت.

بلاتکلیفی سهامدار
استاندار لرستان نیز در جریان این بازدید تأکید کرد: شرکت آتیه دماوند در رابطه ‌با این مجموعه به ‌عنوان سهامدار اصلی تصمیم خود را باید بگیرد.
ابوطالب شفقت ادامه داد: این شرکت باید اعلام کند می‌خواهد این مجموعه را واگذار کند یا نه و اینکه نمی‌تواند مجموعه را فعال و احیا کند را اثبات کند، اگر نمی‌تواند فعال کند ما باید دنبال بخش خصوصی برویم و راه‌های دیگر را طی کنیم.

با این قیمت کسی مجموعه را نمی‌خرد 
معاون اجرایی سابق رئیس‌جمهور نیز در این بازدید و در واکنش به سخنان استاندار و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان اظهار کرد: برای اینکه سرمایه‌گذار اثبات کند می‌تواند بار سنگین منطقه ویژه اقتصادی را بردارد، نخست خودش را ثابت و فعالیت خود را آغاز کند، سپس بارگذاری جدید را در این مجموعه انجام دهد.
محسن منصوری افزود: روشن است کسی با این شرایط مجموعه را خریداری نمی‌کند، علت آن هم ارزش‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی برای مجموعه است.وی ادامه داد: با وجود این به نظرم مشکل مجموعه قابل ‌حل است، نزدیک به ۹۰درصد سهام این مجموعه از بانک صنعت و معدن است و این بانک، بانک دولت است و ملاحظات حاکمیتی را رعایت می‌کند و قابل ‌حل و فصل است.

برگزاری مزایده
حالا استاندار لرستان در اظهارنظری جدید از تجدید مزایده کارخانه پارسیلون خرم‌آباد در هفته‌های آینده خبر داده است.شفقت گفته است: مزایده کارخانه پارسیلون خرم‌آباد برای واگذاری به بخش خصوصی هفته آینده انجام می‌شود.بنا بر این گزارش باید منتظر ماند و دید این اولتیماتوم و وعده یک‌هفته‌ای ابوطالب شفقت عملی می‌شود یا اینکه همچنان باید از پارسیلون به ‌عنوان زخم کهنه و وبال گردن صنعت لرستان یاد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.