تحولات منطقه

در حال حاضر در استان خراسان رضوی ۹۶شهر و ۲هزار و ۷۱۶ روستا از نعمت گاز برخوردار هستند و گازرسانی به شهر باجگیران نیز به عنوان تنها شهر بدون گاز استان، در حال اجرا و پیگیری است.

ضریب نفوذ گاز در بخش شهری خراسان رضوی ۹۹/۹ است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، در حال حاضر در استان خراسان رضوی ۹۶شهر و ۲هزار و ۷۱۶ روستا از نعمت گاز برخوردار هستند و گازرسانی به شهر باجگیران نیز به عنوان تنها شهر بدون گاز استان، در حال اجرا و پیگیری است. همزمان با نزدیک شدن به فصل پاییز و شروع سرما، از طریق گفت‌وگو با رئیس امور برنامه‌ریزی شرکت گاز خراسان رضوی به وضعیت گازرسانی در استان پرداختیم.

گازرسانی به ۹۰ روستا در استان
سیدمحمدجواد کوچک‌زاده با بیان اینکه گازرسانی به ۹۰ روستا در استان در حال انجام است، گفت: با اتمام پروژه‌های در دست اقدام، تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار واجد شرایط استان، زیر پوشش گاز طبیعی قرار می‌گیرند. البته تعدادی روستای بالای ۲۰ خانوار نیز در شهرستان‌های مشهد، گناباد، نیشابور، کاشمر و... بدون گاز هستند که از نظر فنی یا مقرراتی واجد شرایط گازرسانی نیستند. به عنوان مثال روستاهایی که در حریم مسیل یا خطوط انرژی قرار دارند، از نظر فنی و قانونی قابلیت گازرسانی را ندارند.
وی ادامه داد: روستاهای استان که هم‌اکنون در مرحله اجرای طرح‌های گازرسانی هستند، دارای مسیرهای سخت‌گذر بوده و به دقت و زمان بیشتری برای اجرای پروژه نیاز دارند.
رئیس امور برنامه‌ریزی شرکت گاز خراسان رضوی با بیان اینکه ضریب نفوذ گاز در بخش شهری خراسان رضوی نیز ۹۹/۹ است، خاطرنشان کرد: گازرسانی به شهر باجگیران نیز به عنوان تنها شهر بدون گاز استان در مرحله اجرا قرار دارد. 
کوچک‌زاده سیاست نظام اسلامی در حوزه گازرسانی را توسعه عدالت و محرومیت‌زدایی از مناطق کمتر برخوردار به ویژه مناطق روستایی دانست و افزود: در کنار توسعه گازرسانی در بخش روستایی، طرح‌های گازرسانی به واحدهای تولیدی-صنعتی خراسان رضوی نیز با هدف کمک به رونق تولید و حمایت از شعار سال رهبر معظم انقلاب در حال اجراست.

جبران عقب‌ماندگی کشوری در پوشش شبکه گازی
وی اظهار کرد: تاکنون بیشترین خانوار روستایی و بیشترین واحد تولیدی-صنعتی کشور در خراسان رضوی زیر پوشش شبکه گازرسانی قرار گرفته و این در حالی است که استان ما تا چند سال پیش از میانگین کشوری عقب بود.
رئیس امور برنامه‌ریزی شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به تأمین پایدار گاز در زمستان سال گذشته گفت: خط انتقال گاز صالح‌آباد به تربت‌جام در زمان مقرر بهره‌برداری شد و اگر بهره‌برداری از این خط صورت نمی‌گرفت، سال گذشته همانند زمستان۱۴۰۱ دچار مشکل می‌شدیم.
کوچک‌زاده افزود: در زمستان ۱۴۰۱ و در پی افت فشار و قطع گاز بخشی از شهر تربت‌جام با دستور رئیس‌جمهور شهید، اجرای پروژه خط تقویتی انتقال گاز صالح‌آباد به تربت‌جام توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) آغاز شد. بهره‌برداری از این طرح موجب شد در زمستان ۱۴۰۲ با وجود افزایش شدید مصرف گاز، هیچ‌گونه افت فشاری در منطقه تربت‌جام و شهرها و روستاهای اطراف مشاهده نشود و مردم و صنعتگران در این منطقه زمستان را با گرمای گاز سپری کنند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تأثیر تغییر دولت بر امکان متوقف شدن پروژه‌ها یا تخصیص نیافتن اعتبارات گفت: با توجه به برگزاری جلسه اخیر مدیران عامل شرکت‌های گاز استان با معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و دستورات صادره توسط آن‌ها، مبالغ پروژه‌های شرکت گاز استان خراسان رضوی تخصیص یافته است.


 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.