به گزارش قدس آنلاین، بسیاری ویتامین دی را به عنوان ویتامین آفتاب می شناسند و می دانند که این ویتامین از طریق نور خورشید و از طریق پوست هم جذب بدن می شود اما اگر در حال ورود به دوره میانسالی هستید، باید با نقش این ویتامین در تامین سلامت بدن و پیشگیری از بیماری بیشتر آشنا شوید.
بر اساس آمارهای جهانی حدود ۴ نفر از هر ۱۰ نفر در جهان به اندازه کافی ویتامین دی دریافت نمی کنند. ویتامین دی از دو راه تامین می شود: مصرف غذاهای حاوی این ویتامین همچون انواع ماهی و محصولات لبنی، زرده تخم مرغ و غلات غنی شده تا قرار گرفت در مقابل نور مستقیم خورشید.
باید گفت که اگرچه محافظت از پوست در برابر اشعههای زیانبار خورشید بسیار مهم است اما بدن برای ساختن ویتامین دی به مقداری نور خورشید نیاز دارد. و به همین خاطر توصیه می شود روزانه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و سه بار در هفته، آفتاب بگیرید.
به تازگی وبگاه «وبمد» در مقالهای به گردآوری نکات مهم در خصوص تامین ویتامین دی بدن پرداخته و نقش آن را در پیشگیری از افسردگی، ابتلا به آنفلوآنزا و دیگر بیماری ها بیان کرده است.
ویتامین دی و افسردگی: کارشناسان مطمئن نیستند که آیا کمبود ویتامین دی منجر به افسردگی می شود یا برعکس؛ اما مطالعات نشان می دهد که بین این دو ارتباط وجود دارد. تحقیقات دیگری در دست انجام است تا مشخص شود آیا افزایش سطح ویتامین دی می توان بهبود خلق و خوی افراد کمک کند یا نه.
با آنفلوانزا مبارزه کنید: افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری ها یکی از ویژگیهایی است که برای ویتامین دی بیان می شود؛ در زمان همه گیری کووید ۱۹ نیز تاکید می شد که افراد مقدار مناسبی از ویتامین دی مصرف کنند؛ با این حال هنوز دانشمندان در حال کشف دقیق این موضوع هستند که ویتامین دی چقدر می تواند شما را از ابتلا به ویروس آنفلوآنزا درمان کند یا حتی از ابتلا به آن جلوگیری کند.
یک مطالعه نشان می دهد که مصرف قطره ویتامین دی در فصل زمستان به کاهش تعداد دانش آموزان ژاپنی مبتلا به آنفلوانزا کمک می کند. واضح است که این بخش مهمی از یک سیستم ایمنی سالم است. اگر بدن شما به اندازه کافی نباشد، نمی تواند به خوبی با میکروب ها مبارزه کند.
ویتامین دی و ام اس: مطالعات نشان می دهد که ویتامین دی ممکن است شانس ابتلا به ام اس را کاهش دهد. این بیماری به سیستم ایمنی و سیستم عصبی مرکزی فرد حمله می کند؛ البته برخی مطالعات نشان میدهد که ویتامین دی میتواند علائم این بیماری را در افراد مبتلا به ام اس کاهش دهد و یا حتی از رشد بیماری بکاهد.
پیشگیری از حمله قلبی: هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که مکمل های ویتامین دی خطر حمله قلبی یا سکته را کاهش دهند اما این امید وجود دارد که ممکن است از نارسایی قلبی جلوگیری کند؛ البته محققان در حال بررسی آن هستند.
ارتباط سرطان با ویتامین دی: گفته می شود که ویتامین دی ممکن است شانس ابتلا به برخی سرطانها مانند روده بزرگ، سینه و پروستات را کاهش دهد. این میزان زمانی که با کلسیم همراه شود، بهتر است. در یک کارآزمایی بالینی، خطر ابتلای آمریکاییهای آفریقاییتبار با مصرف مکملهای ویتامین دی ۲۳ درصد کاهش یافت.
ویتامین استخوان ساز: سطوح سالم ویتامین دی میتواند امکان از دست دادن استخوان را کاهش دهد و از پوکی استخوان جلوگیری کند؛ پزشکان از ویتامین دی برای درمان پوکی و حتی نرمی و تحلیل استخوان استفاده می کنند.
پیوندی با کاهش وزن: اگر می خواهید وزن کم کنید، بهتر است مکمل های ویتامین دی را امتحان کنید. مصرف آن با کلسیم می تواند شما را از احساس گرسنگی به دفعات جلوگیری کند. این بدان معناست که شما کالری کمتری میخورید.
نظر شما