ناباروری مردان یکی از چالشهای مهم در حوزه سلامت است که عوامل مختلفی مانند آسیب به DNA اسپرم، کاهش کیفیت و تحرک اسپرمها میتواند آن را تشدید کند. روشهای سنتی جداسازی اسپرم مانند سانتریفیوژ و گرادیانت نه تنها بازدهی مطلوبی ندارند، بلکه احتمال آسیب به اسپرمها را افزایش میدهند و سبب بروز مشکلات بیشتر در فرایند لقاح میشوند. این چالشها، نیاز به فناوریهای نوین و کارآمدتر در درمان ناباروری مردان را دوچندان کرده است.
مجید حسینی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان راون سازه، گفت: "تراشه جداسازی اسپرم یکی از محصولات تولیدی این شرکت است که برای درمان ناباروری مردان مورد استفاده قرار میگیرد. این تراشه با استفاده از تابش گاما استریل شده و آزمونهای مختلفی مانند اندوتوکسین (LAL)، استریلیتی، جنین موش (MEA) و HSSA را با موفقیت پشت سر گذاشته است. "
وی با اشاره به مشکلات روشهای قبلی جداسازی اسپرم افزود: "در گذشته از روشهایی مانند سانتریفیوژ و گرادیانت برای جداسازی اسپرم استفاده میشد که این روشها خطر آسیب به DNA اسپرمها را به همراه داشت و در نتیجه ممکن بود به نازایی بیشتر منجر شود. از این رو، ما در شرکت تلاش کردیم تا با استفاده از روشی جایگزین و طراحی محصولی جدید، این مشکلات را برطرف کنیم. "
حسینی در ادامه توضیح داد: "تراشه تولید شده توسط ما، اسپرمهای سالم را از لحاظ حرکت، سرعت و کیفیت جداسازی میکند و این اسپرمها در داخل یک فیلتر جمعآوری میشوند. سپس جنینشناسان میتوانند اسپرمهای سالم را برای لقاح با تخمک مورد استفاده قرار دهند. "
مدیرعامل راون سازه تاکید کرد: "این تراشه تا ۵۰ درصد در درمان ناباروری مؤثر بوده و تاکنون در ۱۵ مرکز درمان ناباروری در کشور از آن استفاده شده است. عملکرد تراشه بر اساس فناوری ریزفلوئیدیک یا حرکت ریزسیالات است که سالمترین و باکیفیتترین اسپرمها را به سمت بالا شناور کرده و در محفظهای جمعآوری میکند. سپس جنینشناس میتواند این اسپرمهای سالم را در روشهایی مانند IVF و IUI یا سایر روشهای لقاح خارج رحمی به تخمک اضافه کند. "
وی همچنین با اشاره به مزیتهای اقتصادی این محصول بیان کرد: "این ابزار پزشکی تاکنون وارداتی بوده است، اما ما توانستیم به دانش ساخت آن دست پیدا کنیم. قیمت تمامشده محصول ما حدود یک هجدهم نمونههای خارجی است. "
حسینی گفت: "مجوز استفاده گسترده از این روش صادر شده و محصول ما به درختواره تجهیزات پزشکی کشور اضافه شده است. در حال حاضر، سالانه ۱۰۰ هزار تراشه تولید میکنیم و در صورت تقاضا، ظرفیت تولید سالانه یک میلیون قطعه نیز در این شرکت وجود دارد. "
نظر شما