تحولات منطقه

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان با اشاره به دلایل اصلی مهاجرت المپیادی‌ها از کشور، به اقداماتی برای تشویق آن ها به ماندن در ایران پرداخت.

دلیل اصلی مهاجرت مدال‌آوران المپیاد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سید رضا حسینی؛ رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان درباره علل مهاجرت مدال‌آوران المپیادهای علمی و فارغ‌التحصیلان مدارس سمپاد اظهار کرد: درباره این موضوع با المپیادی‌ها صحبت‌های زیادی داشته‌ایم و آن ها نیز دغدغه‌های خود را بیان کردند.

وی افزود: عدم ترسیم آینده، یکی از مهم‌ترین علل مهاجرت المپیادی‌ها و نخبگان است. بی‌ثباتی اقتصادی و چالش‌های زندگی سبب می‌شود این افراد نتوانند آینده مناسبی را برای خود ترسیم کنند.

حسینی ادامه داد: اگر از فردی درباره ۵ سال آینده‌اش سوال کنیم، بی‌شک عواملی نظیر  قیمت دلار، شرایط کشور و حتی رفتار مسئولان را هم در نظر می‌گیرد.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان خاطرنشان کرد: باید در نظر بگیریم که این دانش‌آموزان سن پایین‌تری دارند و نگرانی آن ها نیز بیشتر است. علاوه بر این، همواره در معرض بمباران رسانه‌ای قرار دارند و گاهی نمی‌توانند آینده خود را به درستی ترسیم کنند.

حسینی گفت: دانش‌آموزان المپیادی علاقه‌مندند در ایران بمانند و برای آبادانی تلاش کنند؛ اما چگونگی، مکان و نحوه انجام این کار و همچنین شغل‌های مورد نظر برای این افراد، چالش‌های مهمی هستند.

وی یادآور شد: اکنون باشگاه دانش‌پژوهان جوان در تلاش است تا با ایجاد تعامل بین دانش‌آموزان و صاحبان صنایع، به آن ها کمک کند آینده خود را ترسیم کرده و بدانند که می‌توانند در کشور نقش‌آفرینی کنند.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان عنوان کرد: حدود ۲۰۰ نفر از المپیادی‌ها هم‌اکنون در باشگاه دانش‌پژوهان جوان در قالب کمیته‌های علمی، مدرسان، طراحان سوال و همراهان تیم‌ها فعالیت می‌کنند. مسئله این است که باید از طریق باشگاه دغدغه‌های نخبگان را بیان کنیم تا زمینه‌های نقش‌آفرینی آن ها مهیا شود و به آنها نشان دهیم که دیده می‌شوند و می‌توانند در جامعه نقش‌آفرینی کنند.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا، سلسله نشست‌هایی با عنوان «من و کشوری که دوستش دارم» برگزار می‌کنیم که در آن مسئولان عالی‌رتبه به صورت هفتگی با دانش‌آموزان باشگاه پرسش و پاسخ خواهند داشت. به این ترتیب، دانش‌آموزان بدون محدودیت می‌توانند سوالات خود را مطرح کنند.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان مطرح کرد: هدف از برگزاری این جلسات این است که تعاملی برقرار شود تا هم دغدغه‌های المپیادی‌ها عنوان شود و هم دلایل مسئولان برای اقدام‌هایشان به گوش دانش‌آموزان برسد، تا همکاری دوطرفه شکل گیرد.

حسینی افزود: اقدام دیگر ما برگزاری جلساتی با کارآفرینان نخبۀ ایرانی است که در کشور مانده و توانسته‌اند حرکات اثرگذاری انجام دهند. این افراد در این جلسات درباره چگونگی اثرگذاری در کشور صحبت می‌کنند و این موضوع به دانش‌آموزان امید می‌دهد که حرکت کنند و اقدام‌هایشان را به پشتوانه‌های محکم‌تری تبدیل کنند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین با مدال‌آوران المپیادی که خارج از ایران تحصیل کرده و اکنون به کشور بازگشته‌اند، جلساتی برگزار کرده‌ایم تا نکات مثبت و منفی زندگی خارج از کشور را به صورت واقع‌بینانه برای دانش‌آموزان بیان کنند.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان گفت: در این جلسات، نکات مثبت و منفی به‌طور واقع‌بینانه مطرح می‌شود تا نگرش دانش‌آموزان به مهاجرت معقول‌تر شود. همچنین، این افراد دلایل بازگشت خود به ایران را نیز بیان می‌کنند.

حسینی به تعامل باشگاه دانش‌پژوهان جوان با بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: ما در حال مذاکره با مؤسسات خصوصی هستیم تا بخشی از نیروی انسانی خود را به المپیادی‌ها اختصاص دهند، که هم کارها با سرعت بیشتری پیش برود و هم دانش‌آموزان رضایت بیشتری داشته باشند.

وی افزود: سال گذشته، المپیادی‌ها طرحی به نام «طرح جامع نخبگانی» به رئیس‌جمهور ارائه کردند که هرچند رئیس‌جمهور در آن زمان نظر مثبتی داشت، اما توسط معاونان رد شد.

رئیس باشگاه دانش‌پژوهان جوان عنوان کرد: دانش‌آموزان در این طرح اعلام کردند که به زندگی در ایران علاقه دارند، اما دغدغه‌هایی مانند مسکن و کار دارند که باید برطرف شود.

حسینی یادآور شد: اکنون نهادهای متولی نخبگان در کشور بسیارند و امیدواریم که دوباره احیا شوند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.