تحولات منطقه

۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۰
کد خبر: ۱۰۱۹۹۲۸

حجت‌الاسلام سیدجواد بهشتی:

سیره و مقامات حضرت معصومه(ع)؛ بالاترین جلوه حقوق زن

خدا اراده کرده مرقد کریمه اهل بیت(ع) پایگاه نشر معارف باشد

حجت‌الاسلام بهشتی عبادت و معرفت را مهم‌ترین ویژگی حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها برشمرد و گفت: خداوند اراده کرده مرقد ایشان در آخرالزمان پایگاه علمی شود و بنا به احادیث، از قم معارف اهل بیت(ع) به همه جهان منتشر می‌شود.

سیره و مقامات حضرت معصومه(ع)؛ بالاترین جلوه حقوق زن
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد بهشتی، مشاور ستاد اقامه نماز ضمن تسلیت رحلت کریمه اهل بیت سلام‌الله‌علیها، اظهار کرد: یکی از رازهای پذیرفتن ولیعهدی حضرت رضا علیه‌السلام این مهم بود که حضرت با علمی که از جانب خداوند داشتند در ایران آن روز، شرایط را برای گسترش فرهنگ اصیل اهل بیت(ع) مهیا دیده و بعد از استقرار در خراسان به بنی هاشمی‌ها، عالمان، محدثان و مفسران آنها پیام دادند که به سمت ایران حرکت کنید.

وی افزود: پس از ارسال این پیام، بنی هاشمی‌ها و ... از جاده‌های مختلف وارد ایران بزرگ آن زمان شدند اما بسیاری موفق به رسیدن به خراسان نشدند چرا که فلسفه آن بود که در جای جای ایران مستقر شده و تعلیمات فرهنگی اهل بیت سلام‌الله‌علیهم  را که اسلام ناب محمدی است، منتشر کنند و در این راه بسیاری از آنها به شهادت رسیدند و مرقد و زیارتگاه‌های آنها به پایگاه هدایت تبدیل شد.

 کارشناس معارفی رسانه ملی یادآور شد: در این راستا جمعیت زیادی از علویون، در رأس آنها حضرت فاطمه معصومه‌سلام الله‌علیها وارد ایران شدند و به شکلی که در تاریخ ثبت شده است در ساوه به آنها حمله شد و تعداد زیادی از آنها کشته شدند و حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها تحت تأثیر این فاجعه کسالت پیدا کرده و به قم آمدند.

 حجت‌الاسلام بهشتی تأکید کرد: قمی‌ها که از ابتدا به اهل بیت پیامبر صلوات‌الله‌علیه لبیک گفته بودند با ورود حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها به قم، از ایشان استقبال بی‌نظیری کردند و حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها پس از اقامت ۱۷ روزه در قم، از دنیا رفته و با عزت و احترام به خاک سپرده شدند.

معنویت و معرفت

وی در خصوص صفات و فضایل حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها گفت: موضوع مهم در خصوص فضایل حضرت فاطمه معصومه‌سلام‌الله‌علیها که به دست ما رسیده است معنویت و معرفت ایشان است، در مقام مقایسه به حضرت مریم(س) تشبیه می‌کنم مطالبی که مسیحیان و مسلمانان در خصوص حضرت مریم در دست دارند بیشتر در محوریت پارسایی، عبادت و معنویت بوده که موضوع مهمی است.

 مشاور ستاد اقامه نماز با بیان اینکه فلسفه خلقت انسان بندگی خداست، گفت: حضرت مریم خضراء در سن ۱۳، ۱۴ سالگی به حدی از معنویت رسیدند که غذا از عالم غیب و بهشت برایشان تأمین می‌شد.

حجت‌الاسلام بهشتی با اشاره به آیه ۴۲ سوره آل عمران  «وَ إِذْ قالَتِ الْمَلائِکَةُ یا مَرْیَمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفاکِ وَ طَهَّرَکِ وَ اصْطَفاکِ عَلی‌ نِساءِ الْعالَمینَ»  در خصوص حضرت مریم بانوی برگزیده الهی زد و افزود: در آیات سوره آل عمران و سوره مریم می‌خوانیم که خدا تو را برگزیده، معصوم قرار داد و تو را بر همه زنان برتری داده است.

 وی با اشاره به این مهم که بیشترین فضیلت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها بندگی خداست، گفت: زیارتگاه و عبادتگاه حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها برای جوانان نوجوانان و پرداختن به معنویت و عبادت بسیار مهم است.

 وی داشتن علوم و معارف را از دیگر فضایل حضرت فاطمه معصومه‌سلام‌الله علیها برشمرد و گفت: به استناد روایات حضرت موسی بن جعفر علیه‌السلام در سفر بودند عده‌ای برای طرح سؤال و پرسش به درب منزل حضرت مراجعه می‌کنند حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها درب را گشوده و پاسخ سؤالات این افراد را دادند بعدها که این افراد به حضرت موسی بن جعفر علیه‌السلام برخورد داشته و قصه را تعریف کردند امام هفتم فرمودند پاسخ‌های دخترم پاسخ‌های من است این مهم  نشان می‌دهد بانویی که در این خانه پرورش یافته، علوم را فرا گرفته و آن را در سینه نگه‌داشته است برای نشر علوم به ایران آمده است.

 مشاور ستاد اقامه نماز عبادت و معرفت را از مهمترین ویژگی‌های حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها برشمرد و تأکید کرد: خداوند هم اراده کرده است که مرقد ایشان در آخرالزمان پایگاه علمی شود و بنا به احادیث، از قم معارف اهل بیت(ع) به همه جهان منتشر می‌شود و این از افتخارات قمی‌ها است که سال‌ها از زیارتگاه چنین مهمانی حفاظت کرده و پذیرای زائران ایشان باشند.

 حجت‌الاسلام بهشتی با اشاره به نگاه اسلام، شیعه و قرآن به زن، یادآور شد: بر این اساس کرامتی که برای انسان قرار گرفته به طور مساوی بین زن و مرد است همه استعداد رسیدن به قله‌های کمال را دارند و خداوند در سوره‌های مختلف قرآن کریم فرموده است ما انسان را به همراه همسرش از همان جنس آفریدیم و زن و مرد از یک گوهر آفریده شده‌اند.

وی با توجه به احترام و کرامت پیامبر اکرم صلوات‌الله‌علیه به بانوان به حدیثی از ایشان اشاره کرد «ما اَکْرَمَ النِّساءَ اِلاّ کَریمٌ وَ لا اَهانَهُنَّ اِلاّ لَئیمٌ» و گفت: به زنان احترام نمی‌گذارند مگر افراد با شخصیت  و به زنان اهانت نمی‌کنند مگر افراد پست، پس از پیامبر  اکرم صلوات‌الله‌علیه در سیره اهل بیت(ع) شاهد تحولات پیش آمده هستیم چرا که در دوران جاهلیت بانوان را حساب  نمی‌کردند که این مهم متحول شده و به نظام اسلامی تبدیل شد که در آن زنان می‌توانند در مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و...حضور داشته و اظهار نظر کنند.

نقش بانوان در انتقال احادیث

وی گریزی به کتاب «زنان محدث شیعه» زد و یادآور شد: در دوران ۲۵۰ ساله حضرت امیرالمومنین علی علیه ‌السلام تا غیبت امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه، بانوانی بودند که احادیث امام معصوم را شنیده و به دیگران منتقل کردند و بانوانی نیز در حوزه تفسیر قرآن، فقه و علوم اسلامی نیز ورود کردند.

 مشاور ستاد اقامه نماز با بیان اینکه  میدان را ائمه معصومین باز کردند، افزود: ائمه میدان را باز کردند تا آیات قرآن در خصوص کرامت دختران و زنان تحقق پیدا کند  و نمونه آن حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها است که در راس هیأتی وارد ایران شدند و با معارفی که داشتند همه را حیرتزده می‌کردند.

 حجت‌الاسلام بهشتی اظهار کرد: نوشتن تاریخ در آن برهه زمانی به دست عباسیان بوده که اجازه نشر سیمای شخصیت‌ها، به خصوص با نوان را نمی‌دادند و زیارت امام رضا علیه‌السلام به ما آموخته و روایات چهار امام ششم، امام هفتم، امام هشتم و امام نهم علیهم السلام در خصوص پاداش زیارت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها سخنانی حیرت انگیز را فرموده‌اند.

وی گریزی به سخنان حجت‌الاسلام قرائتی زد و گفت: ایشان فرمودند از استادم آیت‌الله فاضل لنکرانی در خصوص حدیثی که در کاشیکاری حرم با این مضمون که هر کسی حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها را زیارت کند، بهشت بر او واجب است، نوشته شده است، پرسیدم آیا این حدیث درست است آیت‌الله لنکرانی فرمودند این مهم از چند امام معصوم نقل شده است و آنقدر جایگاه معنویت این بانو والاست که او چنین آبرویی پیدا می‌کند.

حضور بانوان در همه عرصه‌ها

وی با اشاره به حضور زنان در عرصه های کنونی، تأکید کرد: انقلاب اسلامی با حضور زنان، دوران دفاع مقدس با پرورش شیرمردان که توسط مادران تربیت شدند، به انجام رسید و امروز هم زنان در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرین هستند و در زمینه‌سازی ظهور موثر هستند.

منبع: خبرگزاری شبستان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.