تحولات منطقه

سرپرست معاونت درمان مدیریت درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی گفت: شاید مدارک پزشکی مدعی شده درست باشد؛ اما موضوعاتی از جمله ارائه مدرک معتبر پزشک متخصص برای تشخیص لازم است و پزشک باید تخصص مرتبط با آن را داشته باشد.

رد درخواست بیماران سرطانی توسط کمیسیون پزشکی برای تأیید ازکارافتادگی!
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، می‌گفت حدود دو سال است برای همسرم مشکلی در دستگاه گوارش پیش آمده که پس از چندین بار مراجعه به پزشک و انجام آزمایش‌ها و تصویربرداری‌ها، تشخیص سرطان قطعی شد.

از همان زمان مراحل درمان با توصیه پزشکان را شروع کردیم. از شیمی‌درمانی و پرتودرمانی گرفته تا برداشتن قسمتی از روده بیمار همه اقدام‌ها برای بهبودی وضعیتش صورت گرفت و امیدوار بودیم در آینده حالش بهتر شود. در این دو سال همسرم به کل از کار افتاده شد و هزینه‌های سنگینی نیز برای درمان و دارو پرداخت کردیم به امید اینکه پس از مراجعه به بیمه، دست‌کم در بحث ازکارافتادگی از طرف بیمه حمایت شویم.  
این قسمتی از صحبت‌های یکی از شهروندان مشهدی بود که همسرش درگیر بیماری سرطان دستگاه گوارش شده است. با این حال و با توجه به مشکلاتی که در این مدت گریبانگیرش بوده، با علم به اینکه همسرش حدود ۱۵ سال سابقه بیمه تأمین اجتماعی دارد؛ اما زمانی که برای سروسامان دادن به برقراری مستمری ازکارافتادگی به کمیسیون پزشکی مراجعه می‌کنند، در کمال ناباوری کمیسیون مربوط درخواست آن‌ها را رد می‌کند!

همه مستندات ارائه شد
این شهروند در این خصوص می‌گوید: در دو سالی که خانواده ما درگیر بیماری همسرم شده، تلاش زیادی برای بهبودی او انجام دادیم و از روزی که مشخص شد بیماری‌اش چیست، زیر نظر پزشک متخصص، تمامی اقدام‌هایی که لازم بود، انجام دادیم به این امید که همسرم سلامتی‌اش را بدست بیاورد. چون وی ۱۵سال بیمه‌پرداز تأمین اجتماعی است، برای اینکه بتوانیم از خدمات مستمری ازکارافتادگی بیمه‌شدگان استفاده کنیم، با کلی مدرک و سند به کمیسیون پزشکی مربوط به بیماری همسرم مراجعه کردیم تا مستمری از کارافتادگی پس از جلسه کمیسیون پزشکی برقرار شود؛ اما متأسفانه در کمال ناباوری پس از جلسه به ما گفتند درخواست شما رد شده است. از هر کسی که آنجا بود، پرسیدیم؛ اما جواب درستی درباره علت رد درخواست ما ندادند.
وی ادامه می‌دهد: این موضوع در حالی بود که از ابتدای بیماری همسرم همه مدارک پزشکی‌اش را ارائه دادیم و دستورات شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و حتی عمل جراحی هم ضمیمه درخواست شده بود. پرسش من این است برای اینکه ثابت شود یک نفر دچار بیماری شده، چه مدارکی لازم دارد که ما ارائه نکردیم؟

سرطانی‌ها با بقیه تفاوت دارند
شهروند دیگری که با مشکلی مشابه فرد قبلی مواجه شده، با بیان این مطلب که کمیسیون پزشکی تأمین اجتماعی تا جایی که امکان داشته باشد، طرف سازمان را می‌گیرد و کمتر به مشکلات بیماران رسیدگی می‌کند، می‌گوید: من با بیماری سرطان خون دست به گریبان هستم و زمان زیادی هم از این مسئله می‌گذرد. در این مدت به مراکز درمانی فراوانی مراجعه کردم و خدمات گرفتم. پزشکان برای تجویز دارو و آزمایش‌های پی‌درپی به منظور تشخیص بیماری دستورات زیادی دادند. روند درمان را برایم نوشتند و انجام دادم. در مجموع مراحل زیادی را گذراندم تا سلامتی‌ام را بدست بیاورم و همه مدارک و مستندات آن نیز موجود است.
او می‌افزاید: برای برقراری مستمری ازکارافتادگی با سابقه ۲۲سال بیمه اقدام کردم. هنگام برگزاری کمیسیون پزشکی‌ام با همه آن مدارک رفتم و پس از برگزاری جلسه کمیسیون گفتند با درخواست شما مخالفت شده است! شوک بدی به من وارد شد و با خودم فکر می‌کردم یک بیمار سرطانی چه شرایطی باید داشته باشد تا بتواند از حق و حقوق ابتدایی‌اش برای تسهیلات بیمه‌ استفاده کند. به نظرم شرایط برای بیماران سرطانی باید نسبت به سایر بیماران تفاوت داشته باشد؛ چرا که اگر بیماری آن‌ها بدخیم و خطرناک باشد، زمان از دست می‌رود و ممکن است دیر شود و جانشان را از دست بدهند.

شرایط مشخص شده برای گرفتن رأی مثبت کمیسیون
سرپرست معاونت درمان مدیریت درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی در پاسخ به این پرسش که بیمار سرطانی باید چه شرایطی برای گرفتن بیمه ازکارافتادگی داشته باشد، به قدس می‌گوید: شرایطی که قانون برای بیمه‌شدگان به منظور دریافت مستمری از کارافتادگی در نظر گرفته تقریباً یکسان است و فرق چندانی میان بیمار با مشکل شکستگی پا یا بیمار سرطانی در مراحل درخواست و پیگیری آن در کمیسیون پزشکی وجود ندارد.
فرهاد حاجی‌زاده می‌افزاید: ابتدا باید بیمه‌شدگان به شعبه مورد نظر بیمه‌ای خود مراجعه و سپس به صورت اینترنتی مستنداتشان را روی سایت بارگذاری کنند. پس از آن پرونده بیمار همراه با مستندات به کمیسیون مربوط ارجاع و در آنجا مطرح می‌شود و براساس تشخیص پزشک متخصص مرتبط با بیماری و نیز مستندات ارائه شده معتبر، کمیسیون و سیر مراحل درمان با عنوان بیمار از کارافتاده معرفی می‌شود.
وی در واکنش به این موضوع که خیلی از بیماران مدارک و مستندات خواسته شده را ارائه کرده‌اند و با این وجود رأی کمیسیون درخصوص درخواست آن‌ها منفی بوده، می‌گوید: شاید مدارک پزشکی مدعی شده درست باشد؛ اما موضوعاتی از جمله ارائه مدرک معتبر پزشک متخصص برای تشخیص لازم است و پزشک باید تخصص مرتبط با آن را داشته باشد نه اینکه به طور مثال یک ارتوپد برای جراحی دیسک نظر داده باشد در حالی که این موضوع مربوط به جراح مغز و اعصاب می‌شود و این پزشک است که باید تشخیص بدهد. موضوع مهم بعدی این است که برای درخواست از کارافتادگی باید مراحل و سیر درمان تکمیل شود تا کمیسیون پزشکی بتواند رأی مثبت بدهد. چنین مواردی معمولاً در پرونده‌های بیماران وجود دارد که منجر به رأی منفی کمیسیون می‌شود در حالی که تلاش بر آن است همیشه در چنین مواردی بیشتر به درخواست بیمار توجه شود تا منافع تأمین اجتماعی و نمی‌توان از آنچه قانونی است، تخطی کرد.
حاجی‌زاده درباره بیماران سرطانی نیز بیان می‌کند: در خصوص بیماری‌های سرطان، پاسخ‌گویی به بیمار در سیر درمان متفاوت است و با توجه به پیشرفت‌هایی که در درمان سرطان شاهد هستیم، خیلی از بیمه‌شدگان جواب‌گویی به سیر درمانشان بالا رفته و نیاز به برقراری ازکار افتادگی ندارند. در چنین شرایطی تا وقتی به درمان با تشخیصی که داده می‌شود، پاسخ ندهند، نمی‌توان رأی مثبت برای درخواست از کارافتادگی آن‌ها صادر کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.