تحولات لبنان و فلسطین

۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱
کد خبر: 1022261

وزیر علوم: کنشگر سیاسی نباید مدیر دانشگاه باشد ولی همسویی با رویکرد وفاق شرط لازم است

استنکاف رئیس دانشگاه از حکم بازگشت دانشجویان اخراجی تمرد است

وزیر علوم معیار و ملاک انتخاب و انتصاب مدیران و روئسای دانشگاه ها را ابتدا قانون و شایسته سالاری عنوان کرد و گفت: اگر کسی کنشگر سیاسی دارای و وابستگی‌های خاصی باشد، در مدیریت دانشگاه جایی ندارد اما حداقل شرط لازم برای او همسویی با مسئله وفاق است.

وزیر علوم: کنشگر سیاسی نباید مدیر دانشگاه باشد ولی همسویی با رویکرد وفاق شرط لازم است

بخ گزارش خبرنگار قدس آنلاین، حسین سیمایی صراف امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص اجرا نشدن دستور رئیس جمهور برای بازگشت همه دانشجویان و اساتید اخراجی یا بازنشسته شده و مقاومت رئسای برخی دانشگاه ها در این مورد، گفت: ما پرونده‌ها را به‌طور دقیق بررسی کرده‌ایم. آن دسته از پرونده‌هایی که به تخلفات آموزشی یا مسائل غیر سیاسی مربوط می‌شوند، روند خاص خود را دارند.

وی با تأکید بر اینکه ما یک به یک پرونده دانشجویانی را که مرتبط با حوادث سال ۱۴۰۱ بوده و احکام انضباطی داشتند بررسی و نظرمان را به دانشگاه ها ابلاغ کرده‌ایم، گفت: اجرا نکردن و استنکاف از تصمیم وزارتخانه توسط دانشگاه تمرد است و اگر کسی مشمول  بخشنامه بازگشت باشد و مدیریت دانشگاه آنرا اجرا نمی کند به ما اطلاع دهند . به‌عنوان مثال، اگر کسی واقعاً مدعی باشد، کافی است که به دفتر وزارت علوم یا دفتر بازرسی شکایات اطلاع دهد تا ما پیگیری کنیم که کدام دانشگاه از اجرای تصمیم تمرد می‌کند.

وی در خصوص طرح ادعای تعارض شیوه نامه جدید انضباطی دانشجویان که توسط دولت چهاردهم تدوین شده با آیین نامه انضباطی و مقررات بالادستی هم گفت: ما بررسی کردسم اما  به تعرضی نرسیدیم. اما نامه ای به ما زده‌اند و تعارضات را اعلام کرده اند که دوباره آنرا بررسی می کنیم. اگر واقعا تعارضی باشد این شیوه نامه در جایی که تعارض دارد باطل است.

سیمایی صراف در مورد ملاک و معیار تغییر روئسای دانشگاه ها هم گفت: ما گفته ایم اینکه  کسی در دوره قبل مدیر یا رئیس بوده دلیل کافی برای تغییر او نیست. کما اینکه در بعضی دانشگاه ها که تقاضای تغییر داشتند ما هیئت های تحقیق فرستادیم و در مواردی اتفاقا رئیس دانشگاه را تأیید کرده اند.

وی گفت: اگر مدیری توانایی و صلاحیت های حرفه‌ای و همراهی با جریان وفاق دارد حتماً ابقا می‌شود و ما جایی ورود می کنیم که نارضایتی  وجود دارد و بالاخره باید ملاک هایی رعایت شود مثل همسویی با رویکرد دولت . مدیر و رئیس دانشگاه اصلا نباید سیاسی باشد ولی حداقل باید رویکرد وفاق را قبول داشته باشد.

وزیر علوم تصریح کرد: تعصب‌گرایی و سیاست‌زدگی تأثیر منفی دارند. معیارهای ما ابتدا قانون و سپس شایسته‌سالاری است.

وی خاطرنشان کرد: اگر کسی کنشگر سیاسی باشد و وابستگی‌های خاصی داشته باشد، در مدیریت دانشگاه جایی ندارد، لذا ما بر این باوریم که مدیران باید توانایی ایجاد وفاق و توافق با تمام جریان‌های دانشگاه را داشته باشند. همچنین، صلاحیت حرفه‌ای و محبوبیت در دانشگاه از جمله شرایط ضروری است. مدیری که مقبولیت دارد، به‌راحتی می‌تواند بسیاری از مشکلات دانشگاه را حل کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.