تحولات منطقه

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در دیدار با «نارندرا مودی» نخست وزیر هند گفت: پکن و دهلی‌نو باید الگویی برای تقویت وحدت کشورهای در حال توسعه باشند.

شی جین پینگ: چین و هند باید الگویی برای تقویت وحدت کشورهای در حال توسعه باشند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

شی جین پینگ پس از نشست اصلی سران کشورهای عضو بریکس در کازان روسیه، در یک نشست دوجانبه با نارندرا مودی نخست وزیر هند اظهار داشت: برای هند و چین مهم است که ارتباطات و همکاری بیشتری داشته باشند و به درستی اختلافات خود و چالش‌ها را مدیریت کنند.

وی ادامه داد: این اولین بار است که در پنج سال گذشته یک نشست رسمی برگزار می کنیم. مردم دو کشور و جامعه بین المللی، توجه زیادی به نشست ما دارند.

رییس جمهور چین اضافه کرد: چین و هند هر دو تمدن های باستانی، کشورهای بزرگ در حال توسعه و اعضای مهم جنوب جهانی هستند، ما هر دو در یک مرحله حیاتی در تلاش‌های مربوط به نوسازی خود هستیم، روابط دوجانبه برای هر دو طرف مهم است و دستیابی به اهداف توسعه را تسهیل می‌کند.

شی ادامه داد: برای هند و چین مهم است که مسوولیت بین‌المللی خود را به دوش بکشند، الگویی برای تقویت قدرت و وحدت کشورهای در حال توسعه باشند و به ترویج چندقطبی‌سازی و دموکراسی در روابط بین‌الملل کمک کنند.

نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز در این دیدار گفت: حفظ صلح و ثبات در مرز هند و چین باید اولویت دو کشور باقی بماند.

مودی افزود: روابط هند و چین برای صلح جهانی بسیار مهم است.

نخست وزیر هند با اشاره به اینکه این اولین دیدار رسمی دو طرف پس از پنج سال است، خطاب به شی گفت: ما از توافقاتی که بر سر مرز به دست آورده‌ایم، استقبال کنیم. حفظ صلح و آرامش در مرزها باید در اولویت ما بوده و اعتماد، احترام و حساسیت متقابل باید اساس رابطه ما باشد.

مودی اضافه کرد با استقبال از اجماع حاصل شده بین دو کشور در خط کنترل واقعی (LAC) در شرق لدخ، مطمئن هستم که ما با قلب باز گفت‌وگو خواهیم کرد و گفت‌وگوهای ما سازنده خواهد بود.

وی پس از این دیدار در پستی در ایکس نوشت: اعتماد متقابل، احترام متقابل و حساسیت متقابل روابط دوجانبه هند و چین را هدایت خواهد کرد. روابط هند و چین برای مردم کشورهای ما و برای صلح و ثبات منطقه ای و جهانی مهم است.

دیداری پس از ۵ سال

سران دو کشور آخرین بار در اکتبر ۲۰۱۹ (آبان ۱۳۹۸) برای حضور در یک اجلاس در هند ملاقات کردند و روابط بین دو کشور در ژوئن ۲۰۲۰ (خرداد ۱۳۹۹) پس از درگیری نظامی که حداقل ۲۰ سرباز هندی و چند سرباز چینی را کشتند، آشفته تر شد.

این دیدار چند روز پس از آن صورت گرفت که دو کشور مهم آسیایی از توافق مرزی با هدف پایان دادن به بن بست چهار ساله در لدخ خبر دادند.

هند روز دوشنبه اعلام کرد: دو کشور با پیمانی در مورد ازسرگیری گشت‌های نظامی در امتداد خط کنترل واقعی موافقت کردند.

چین یک روز بعد این توافق را تایید کرد و گفت دو طرف به قطعنامه‌هایی در رابطه با مرز خود رسیده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.