تحولات منطقه

طبق گفته مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، کمترین حوادث ناشی از کار استان خراسان رضوی طی سال جاری در حوزه معادن و بیشترین حوادث در حوزه کارگاه‌های ساختمانی گزارش شده است

صدرنشینی حوادث کارگاه‌های ساختمانی در خراسان رضوی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، همه ما در کوچه‌ها و خیابان‌های مختلف بارها با صحنه حضور یک کارگر ساختمانی روی داربست، بالا رفتن کارگران در پروژه‌های مرتفع ساختمانی یا همراه با جرثقیل بدون هیچ امکانات و ایمنی مناسبی روبه‌رو شده‌ایم که از ساده‌انگاری و نبود آگاهی درباره مسائل ایمنی این حوزه حکایت دارد.

به گفته مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، کمترین حوادث ناشی از کار استان خراسان رضوی طی سال جاری در حوزه معادن و بیشترین حوادث در حوزه کارگاه‌های ساختمانی گزارش شده است. البته این صدرنشینی حوادث حوزه کارگاه‌های ساختمانی، جدید نیست و سال گذشته نیز محمدامین بابایی اعلام کرده بود بیشترین حوادث منجر به فوت کارگران استان در چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۲ مربوط به کارگران حوزه ساختمانی با سهم ۸۰درصدی است.
در حوزه ایمنی معادن و کارگاه‌های تولیدی، کارفرمایان باید به منظور رفع نقاط پرخطر محیط کار خود و ایمنی آن اهتمام جدی داشته باشند و تذکرات بازرسان را مورد توجه قرار دهند، در غیر این صورت برخورد قاطع با مدیران متخلف انجام خواهد شد و اگر آن را رفع نکنند، از طریق مراجع قضایی برای تعطیلی آن‌ها اقدام خواهد شد.
کارشناسان، هزینه‌های ناشی از حوادث و بیماری‌های شغلی را به کوه یخی همانند می‌کنند که دارای هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم است. هزینه‌های غیرمستقیم و نامرئی آن که زیر آب است، بسیار بیشتر از هزینه‌های مستقیم و مرئی آن است. هزینه‌هایی که رنج و زیان‌های هنگفتی برای حادثه‌دیدگان، خانواده‌ها و همه افراد مرتبط با حادثه به دنبال دارد. 

آسیب میلیون‌ها کارگر در کارگاه‌های ساختمانی دنیا
طبق اطلاعات سازمان کارگران جهانی، هر سال میلیون‌ها کارگر در کارگاه‌های ساختمانی آسیب دیده و نیاز به مراقبت پزشکی دارند. این شامل آسیب‌های جسمی، زخم‌ها و بیماری‌های مرتبط با محیط کار است که به رعایت نکردن ایمنی برمی‌گردد.
این آمار و ارقام تنها یک تجزیه و تحلیل از مشکلات ایمنی در کارگاه‌های ساختمانی بوده که نشان‌دهنده اهمیت اقدام‌های جدی برای ارتقای ایمنی در این محیط‌ها و توجه به مسائل ایمنی در همه جنبه‌های کارگاهی است. 
عوامل مختلفی سبب بروز حادثه در کارگاه‌های ساختمانی و غیرساختمانی می‌شوند که مشکلات فنی دستگاه‌ها و همچنین خستگی کارگران از مهم‌ترین عوامل بروز حادثه در کارگاه‌ها هستند. همچنین عواملی مانند رعایت نکردن اصول ایمنی و ضوابط فنی در کارگاه، کار کردن کارگران با دستگاه‌های تخصصی بدون آنکه در آن زمینه آموزش دیده باشند، سقوط کارگران از ارتفاع، برق‌گرفتگی و سقوط ابزار و مصالح از ارتفاع؛ از جمله موضوعات مهم حادثه‌ساز در کارگاه‌های ساختمانی است.

بیماری‌های شغلی تحت تأثیر تکنولوژی‌های جدید
از طرفی دیگر با مسئله‌ای با عنوان میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های شغلی و بیماری‌های وابسته به شغل روبه‌رو هستیم که طبق آمار، ۶ برابر بیشتر از حوادث شغلی برآورد شده و با وجود این هنوز این بیماری‌ها ناشناخته و پنهان هستند. 
افزون بر این، ماهیت بیماری‌های شغلی به سرعت در حال تغییر است. تکنولوژی‌های جدید و تحولات اجتماعی، همراه با تغییر شرایط اقتصاد جهانی بر وخامت مخاطرات بهداشتی موجود افزوده و انواع جدیدی از آن را پدیدار کرده است. 
بیماری‌های ناشی از کار از روزهای سخت زندگی انسان روی کره خاکی همیشه با او همراه بوده و از چندصد سال پیش در بعضی کشورها به عنوان رشته‌ای جدا از سایر رشته‌های تخصصی پزشکی تدریس و کار شده و منشأ برکات زیادی برای جامعه بشری بوده است.

حلقه گمشده ایمنی در زنجیره سلامت و محیط کار
با این حال حوادث شغلی، مرگ و میر و بیماری‌های ناشی از شغل، موضوعی است که افزون بر کارگر و کارفرما، خانواده و جامعه اطراف افراد حادثه‌دیده را نیز درگیر می‌کند. 
حوادث اخیر معدن، افکار عمومی بسیاری را تحت تأثیر قرار داد و متوجه حلقه گمشده ایمنی در زنجیره سلامت و امنیت محیط کار کرد؛ موضوعی که اگرچه برای آن قوانین و مقررات فراوانی وجود دارد؛ اما الزام به رعایت ایمنی، مسئله‌ای است که باید به نوعی خودمراقبتی و فرهنگ درونی برای رعایت قوانین ایمنی تبدیل شود که بر اساس آن، کارگران و کارفرمایان بدون الزام، اجبار و ترس از تخلف و بازرسی به رعایت قوانین مربوط به ایمنی و سلامت محیط کار بپردازند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.