نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه مسائل مختلف جامعه باید در مسجد مطرح شود، گفت: قبل از انقلاب مبارزان انقلابی از مساجد برای روشنگری و آگاه سازی مردم و به نوعی پیوند میان روحانیت و جوانان استفاده میکردند، اما پس از انقلاب با ایجاد امکانات، تریبونها و رسانه هایی همچون صدا و سیما، آنها جای مسجد را گرفتند و مسجد همانند سابق دیگر تنها پایگاه تبیین مسائل نیست.
«علی مطهری» با اشاره به اینکه مسجد همواره در نظام اسلامی نقش و جایگاه مهمی داشته است، اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) وقتی وارد مدینه شدند، اولین اقدامشان ساخت مسجد برای اجتماعات مسلمانان بود و در صدر اسلام بسیاری از کارها از مسجد آغاز می شد، امروز هم باید به همین شکل باشد و مبدا انجام بسیاری از فعالیت ها باید از خانه های خدا باشد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مسائل مختلف جامعه باید در مسجد مطرح شود، افزود: قبل از انقلاب مبارزان انقلابی از مساجد برای روشنگری و آگاه سازی مردم و به نوعی پیوند میان روحانیت و جوانان استفاده می نمودند و از ظرفیت مساجد به خوبی بهره برداری می شد، اما پس از انقلاب رفته رفته با ایجاد امکانات، تریبون ها و رسانه هایی همچون صدا و سیما، آنها جای مسجد را گرفتند و مسجد همانند سابق دیگر تنها پایگاه تبیین مسائل نیست، در حالی که باید پایگاه فکری مردم باشد.
هیچ رسانه و نهادی نمی تواند، اثرگذاری مساجد را داشته باشد
وی تاکید کرد: هیچ رسانه و نهادی نمی تواند، اثرگذاری مساجد را داشته باشد، چراکه مسجد به دلیل ویژگی خاص و حضور برادران ایمانی و طرح و رسیدگی به مشکلات مردم همچنان می تواند کانون اثربخش محسوب شود، بنابراین هر قدر مساجد پررونق تر شود، به نفع جامعه اسلامی است.
نواقص کمرنگ شدن حضور مردم در مساجد بر طرف شود
مطهری فراهم کردن زمینه حضور پررنگ مردم در نمازهای جماعت مساجد را یکی از موضوعات مهمی دانست که لازم است مورد توجه قرار گیرد، افزود: در جوامع اهل سنت مردم نسبت به نماز جماعتِ اول وقت اهتمام جدی دارند، ضرورت دارد، این نواقص در جامعه ما برطرف و موانع موجود برداشته شود.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب روحانیت و اهل منبر از پایگاه مسجد برای مبارزه با طاغوت استفاده می کردند و مردم از منبرها و روشنگرهای آنها فیض می بردند، تأکید کرد: یکی از وظایف روحانیت این است که برای رونق و جاذبهمندی مساجد تلاش و به شکلی عمل کنند که مردم بویژه جوانان بیشتر جذب شوند.
انتقاد از نداشتن امام جماعت در برخی از مساجد
وی با انتقاد از نداشتن امام جماعت در برخی از مساجد، گفت: از طرفی شاهدیم که در برخی از مراسم های مناسبتی مساجد، از سخنران و خطیب برای سخنرانی استفاده نمی شود و صرفا به مداحی اکتفا می شود، در حالی که در مناسبت های مختلف همانند ایام عزاداری محرم و شب های احیا و... نباید تنها تربیون دست مداح باشد، بلکه اهل منبر از این ظرفیت برای تبیینگری مردم استفاده کنند.
مساجد پایگاه جمع آوری کمک های مردمی به مردم مظلوم غزه و لبنان شوند
مطهری در ادامه با اشاره به اینکه کمک رسانی به محرومان و اقشار مستضعف از دیگر کارکردهای مساجد است، خاطرنشان کرد: با توجه به جنایت های صورت گرفته توسط رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان، شاهدیم در برخی از مساجد کمک های خوبی از سوی مردم جمع آوری شده که لازم است همه مساجد به پایگاه جمع آوری کمک های مردمی برای مردم مظلوم غزه و لبنان تبدیل شوند.
نظر شما