تحولات منطقه

خوزستان- جمع‌آوری گازهای همراه نفت و خاموشی «فلرها»، سال‌ها است که برای حفظ سلامت مردم ساکن در مناطق نفت‌خیز خوزستان به ویژه اهواز درخواست می‌شود؛ حدود ۵۰ مشعل در شهر اهواز می‌سوزند و بنا به وعده‌ها قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۴ این فلرها خاموش شوند.

وعده‌ای خاموش برای خاموشی «فلرهای نفتی» اهواز
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به تازگی در نشست کارگروه هوای پاک مطرح شد که قرار است تنها ۲۶ مشعل از این تعداد فقط «بهسوزی» شوند.

این روی جدید نفتی‌ها، مورد اعتراض محیط زیستی‌ها واقع شد زیرا بنا به گفته آن‌ها، در «بهسوزی» چیزی از «سوختن گاز» کاهش پیدا نمی‌کند و تنها تلاش این است که فلری که در حال سوختن است، دود سیاه نداشته باشد و آلودگی آن «مشهود» نباشد و در واقع همچنان همان مقدار گاز می‌سوزد، بنابراین می‌توان گفت قول خاموشی فلرها، تنها یک وعده به مردم بود و مسئولان نفتی به گونه‌ای اهوازی‌ها را دور زده‌اند.

مدیر کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان با اشاره به وضعیت آلودگی هوا اظهار کرد: شاخص آلودگی هوا میانگین ۱۲ ساعته را اعلام می‌کند اما با توجه به متفاوت بودن منابع آلودگی و پایداری هوا ممکن است گاهی آلودگی به صورت لحظه‌ای بالا برود و افزایش را نشان دهد.

داود میرشکار با بیان اینکه منابع متعدد آلودگی هوا در خوزستان وجود دارند، افزود: فلرهای نفتی، توزیع نشدن سوخت استاندارد به ویژه در شهرهای بزرگ و صنعتی، سوزاندن مزارع نیشکر و زمین‌های کشاورزی، استقرار واحدهای صنعتی بزرگ در محدوده و حریم شهرها، گرد و غبار، آتش‌سوزی‌های مکرر در سایت‌های دفن پسماند، منابع متحرک و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها برخی از منابع آلایندگی هوای استان خوزستان هستند.

وی با اشاره به تلاش برای کاهش آلایندگی منابع مختلف گفت: سال گذشته تنها ۱۷ روز از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها استفاده شد و سایر روزها از سوخت گاز طبیعی استفاده گردید. برای کاهش آلودگی هوا باید جایگاه‌های سوخت طرح کهاب (طرحی برای صرفه‌جویی اقتصادی در مصرف سوخت که با اهداف زیست‌محیطی پایه‌گذاری شده است) را رعایت کنند تا گازهای همراه بنزین در جایگاه‌های سوخت جمع‌آوری شوند و اجازه ندهیم موجب آلودگی هوا شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: همه جایگاه‌های سوخت باید به طرح کهاب متصل شوند و تجهیزات آن را نصب کنند، اما در اجرای این طرح کمی عقب‌افتادگی وجود دارد و پیگیر اجرای آن هستیم.

میرشکار با اشاره به آلودگی ناشی از فعالیت فلرهای نفتی تصریح کرد: در حوزه اهواز حدود ۵۰ مشعل وجود دارد که در آلایندگی اهواز نقش دارند و باید جمع‌آوری شوند.

این مسئول با بیان اینکه طی پاییز و زمستان وارونگی دما و احتمال تشدید آلودگی هوا وجود دارد، افزود: بر اساس گزارش‌های ارائه شده در کارگروه آلودگی هوای خوزستان، مقرر شده است ۲۶ مشعل از این تعداد «بهسوزی» شوند که مورد اعتراض واقع شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: بهسوزی یعنی چیزی از سوختن گاز کاهش پیدا نمی‌کند و تنها تلاش این است که فلری که در حال سوختن است، دود سیاه نداشته باشد و آلودگی آن مشهود نباشد در حالی که همان مقدار گاز همچنان در حال سوختن است.

به گفته میرشکار مقرر شده است این موضوع در سطح استانی و ملی پیگیری شود تا این گازها به خوراک پتروشیمی‌ها و همچنین گازهای شهری تبدیل شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.