پیادهروی در ساعات متفاوتی در روز میتواند کمکهای فراوانی به سلامت افراد بکند. این فعالیت ساده یکی از مهمترین و موثرترین کارهایی است که با کوچکترین تغییر در زمان انجام آن، میتواند معجزات جدیدی برای فرد به همراه بیاورد.
پیادهروی یکی از آسانترین فعالیتهای هوازی است که علاوه بر عدم هیچگونه عوارض جانبی، فواید بسیاری را به همراه دارد. این فعالین جسمانی از جمله کارهایی است که نیاز به تجهیزات خاصی نداشته و هر فردی میتواند آن را انجام دهد. پیادهروی در ابتدای روز میتواند وضعیت عمومی بدن، سطح سوخت و ساز، میزان انسولین و گلوکز را مدیریت کند.
اهمیت پیادهروی صبحگاهی
پیادهروی یکی از فعالیتهای موثر برای افزایش سوخت و ساز بدن، خصوصا برای افراد مسن است و میتواند کمک چشمگیری به کیفیت روابط اجتماعی فرد کند. پیادهروی در ابتدای روز میتواند هم برای جسم و هم روان افراد مفید و موثر باشد و همچنین به داشتن یک زندگی مرفه و ایجاد سبک زندگی سالم کمک کند.
از جمله مزایای پیادهروی صبحگاهی میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
1.کاهش وزن سریع
2.افزایش سطح انرژی
3.جلوگیری از بیماریهای مزمن نظیر دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای عصبی
4.تقویت روحیه و حافظه
5.بهبود کیفیت خواب
6.افزایش سوخت و ساز بدن
7.تقویت مفاصل، ماهیچهها و استخوانها
8.تقویت تمرکز و جلوگیری از پراکندگی افکار
زمان طلایی پیادهروی و معجزات سلامتی
پیادهروی پیش از شام، متابلولیسم بدن را افزایش میدهد و به دنبال آن کالری بیشتری هم بعد از هضم غذا میسوزاند. در سال ۲۰۰۶، مطالعهای توسط پاتریک بنارد صورت گرفت که در نتیجه آن مشخص شد افرادی که قبل از غذا خوردن پیادهروی میکردند، نسبت به کسانی که بعد از غذا قدم میزدند، کالری بیشتری سوزاندند.
پیادهروی بر سیستم گوارش افراد هم تاثیر گذاشته و مشکل نفخ و دردهای مربوط به روده را کاهش میدهد؛ این مسئله طبق مطالعات انجام شده در آلمان تایید شده است. پیادهروی بعد از غذا میتواند تاثیر به سزایی بر تنظیم میزان قند خون به دنبال افزایش جذب گلوگز عضلانی نیز داشته باشد. قدم زدن به صورت منظم در طول روز فعالیتی است که به طور مستقیم بر کیفیت عملکرد عروق اثرگذار است و خطرات ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
یکی دیگر از فواید پیادهروی بر سلامت جسمانی، کاهش ابتلا به دیابت نوع ۲ است. قدم زدن منظم و روزانه، میزان حساسیت بدن به انسولین و سوخت و ساز بدن را تعدیل میکند. اندروفین یکی از هورمونهای است که باعث ایجاد احساس مثبت و کاهش اضطراب در فرد میشود. تحقیقات اثبات کردهاند که پیادهروی بعد از غذا ترسح این هورمون را افزایش میدهد. افرادی که دچار اختلالات خواب هستند میتوانند با قرار دادن پیادهروی در برنامه روزانهشان کیفیت ساعات خواب و استراحت را ارتقا دهند.
بسیاری از افراد معتقدند تحرک بعد از صرف غذا مشکلساز است اما جالب است بدانید طبق تحقیقات انجام شده، پیادهروی بعد از غذا باعث بالا رفتن متابولیسم بدن شده و باعث میشود جذب مواد مغذی بیشتر و بهتر صورت بگیرد. افزایش سوخت و ساز نیز به مدیریت وزن کمک میکند.
چند نکته برای روتین پیادهروی
افرادی که پیادهروی را در برنامه روزانه خود قرار دادهاند، عموما پرانرژیتر، باتمرکزتر و سالمتر هستند. در این قسمت به چند نکته ساده اما تاثیرگذار اشاره خواهیم کرد تا بتوانید پیادهروی را جزئی از روتین ثابت خود قرار دهید.
تغذیه، یک گام پیش از شروع
تغذیه یکی از مهمترین عواملی است که باید پیش از قصد پیادهروی به آن توجه کنید. مصرف خوراکیهایی مثل نان تست و کره بادام زمینی، تنقلات آجیلی، انواع لبنیات و میوههایی مثل توت میتوانند تاثیر چند دقیقه پیادهروی ساده را به نتیجهای خارقالعاده تبدیل کند.
سنگ اول را به اندازه توانتان بردارید
انسانها معمولا وقتی میخواهند کار جدیدی را آغاز کنند، دوست دارند گامی بلند برداشته و هنوز شروع نشده، رکورد خیلیها را بزنند اما این کار عموما به مدت بسیار کوتاهی ادامه پیدا خواهد کرد فرد به زودی به دلایل متعدد از ادامه مسیر کنار میکشد. برای شروع پیادهروی ابتدا مسیر را بشناسید و مدت زمانی که مدنظر دارید را مشخص کنید. این کار به شما کمک میکند تا در وقت و انرژی روزهای اول صرفهجویی کنید و ادامه مسیر برایتان آسانتر شود.
هوای آب و هوا را داشته باشید
لباسی که با توجه به آب و هوا انتخاب میکنید اهمیت زیادی بر انرژیتان برای پیادهروی دارد؛ به عنوان مثال اگر در هوای گرم لباسی بپوشید که باعث شود گرما را بیش از حد طبیعی احساس کنید، تمرکز و انرژی کافی برای یک پیادهروی اصولی ندارید.
منبع: pace hospital
ترجمه: تکتم شریفی نژاد – خبرنگار تحریریه جوان قدس
نظر شما