تحولات منطقه

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به رشد ۷ درصدی مصرف بنزین گفت: از ابتدای سال تا ۱۲ آبان میانگین ۱۲۴.۵ لیتر بنزین توزیع شده در حالی که این رقم پارسال ۱۱۶ میلیون لیتر بود.

افزایش ۷ درصدی مصرف بنزین از ابتدای سال تاکنون
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: از شهریور ماه اقداماتی برای افزایش سوخت نیروگاه‌ها صورت گرفته است به طوری که سطح ذخایر نیروگاهی دستگاه‌های متعددی درگیر هستند که بتوانیم زمستان پیش رو را پشت سر بگذاریم.

وی ادامه داد: با توجه به کاهش ۳.۸ درصدی دمای هوا به تبع آن مصرف سوخت هم افزایش پیدا می‌کند. بنابراین باید با همکاری دستگاه‌ها و مدیریت مصرف سوخت نیروگاهی رو تأمین کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش ادامه داد: سطح ذخایر سوخت مایع تابعی از مصرف است و با توجه به میزان گاز تحویلی، راندمان نیروگاهی و معادل سوخت مصرفی که مدیریت می‌شود، است.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: در ابتدای شهریور ۱۴۰۳ و با استقرار دولت چهاردهم وضعیت ذخایر سوخت مایع ابتدای کاهش یافت. از سوی دیگر نیز شاهد کاهش ۲۳ درصدی ذخایر نفت کوره بودیم که در مجموع ۳۶ درصد ذخایر سوخت مایع در نیروگاه‌ها نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

وی با اشاره به میزان نفت گاز و نفت کوره که از شهریور تاکنون تحویل داده شده، تصریح کرد: در زمینه نفت گاز در شهریور ماه ۲ درصد افزایش سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها را داشتیم.

ویس کرمی در ادامه گفت: در حالی که میانگین مصرف بنزین ۱۳۳ میلیون لیتر در روز بوده در شرایطی که اولویت تأمین بنزین بوده تولید سوخت نیروگاه ۲ درصد افزایش داشته است همچنین مهر ماه ۶ درصد و از ابتدای آبان تاکنون ۶ درصد تولید افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اضافه کرد: نفت کوره هم همین شرایط را دارد با این تفاوت که در آبان ماه ۵ درصد تولید افزایش داشته است.

به گفته وی، نفت گاز با ۳۲ درصد افزایش در مهرماه ۲۷.۵ میلیون لیتر و در آبان ماه ۴۲.۶ میلیون لیتر بوده در حالی که این رقم سال گذشته ۲۳.۷ میلیون لیتر بوده است. همچنین میانگین سوخت تحویلی در سال جاری ۲۵ میلیون لیتر بود.

ویس کرمی تاکید کرد: نفت کوره تحویلی به نیروگاه‌ها در شهریور ماه ۷۵ درصد افزایش داشته و در مهر ماه به ۸۰ درصد رسید. از ابتدای سال تا اواسط آبان ۶۰ درصد افزایش تحویل داشتیم و به طور کلی ۳۸ درصد افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها داشتیم.

به گفته وی، کاهش ۳.۸ سانتی گرادی موجب شد مصرف سوخت مایع افزایش پیدا کند.

ویس کرمی اضافه کرد: بنزین در کشور از ابتدای سال تا ۱۲ آبان به صورت میانگین ۱۲۴.۵ لیتر توزیع شده در حالی که سال گذشته ۱۱۶ میلیون لیتر بوده است بنابراین ۷ درصد افزایش مصرف داشتیم.

وی افزود: توزیع بنزین در آبان ماه سال گذشته ۱۱۴ میلیون لیتر بوده است در حالی که در سال جاری به ۱۲۲ میلیون لیتر رسیده که رشد ۷.۵ درصدی را در ۱۲ روز آبان ماه نشان می‌دهد.

ویس کرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان واردات بنزین و چگونگی وضعیت ذخایر استراتژیک خاطرنشان کرد: تلاش ما بر آن است که حداکثر تولید و تأمین بنزین داخلی باشد و راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدتی برای آن در نظر گرفته ایم همچنین با توجه به ظرفیت خوبی که داریم عمده تولید در جنوب کشور و مصرف در نیمه شمالی صورت می‌گیرد میانگین واردات بنزین از ابتدای سال تا کنون ۸ میلیون لیتر بوده و در مهر ماه ۹ میلیون لیتر واردات بنزین داشته ایم.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت مناسب تولید ذخایر استراتژیک ما نیز وضعیت مطلوبی دارد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه پالایشگاه‌های کشور توان تولید ۷۰ درصد بنزین تولیدی ایران با استاندارد یورو ۴ را دارند.
وی اضافه کرد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۷، اگر مصرف بنزین کشور روزانه از ۸۵ میلیون لیتر تجاوز کرد، وزارت نفت الزامی برای توزیع بنزین یورو ۴ ندارد، به همین دلیل با افزایش حجم مصرف و توزیع بنزین، با وجود آنکه بنزین تولیدی در پالایشگاه‌هایی مثل ستاره خلیج فارس، شاخص‌های زیست‌محیطی استاندارد یورو ۴ را دارد، اما از نظر اکتان با توجه به نیاز افزایش حجم بنزین، اکتان پایین‌تری در زمان توزیع خواهد داشت.

وی افزود: توزیع بنزین با استاندارد یورو ۴ در کلانشهرهایی مثل تهران، اراک، تبریز، مشهد، اهواز و شیراز صورت می‌گیرد و بقیه بنزین توزیعی نیز بر اساس استانداردهای ملی است.

ویس‌کرمی خاطر نشان کرد: متاسفانه توسعه سی ان جی در سالهای اخیر روند کندی دارد در حالیکه ما ظرفیت تولید ۳۵ میلیون مترمکعب گاز CNG را زیرساخت‌های موجود دارا هستیم که چنین امری منجر به کاهش مصرف بنزین می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، ۹۰۰ هزار خودروی پرمصرف عمومی اعم از وانت‌بارها و تاکسی‌ها دوگانه سوز شوند اما تا امروز حدود ۴۰۰ هزار دستگاه تبدیل شده است و به دلیل عدم پرداخت منابع مالی و مطالبات پیمانکاران، این کار متوقف شده بود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: وضعیت پرداخت مطالبات پیمانکاران تعیین تکلیف شده و به‌زودی پرداخت می‌شود؛ همچنین در آینده نزدیک سامانه مربوط به ثبت نام خودروها برای تبدیل به دوگانه‌سوز و یا تعویض مخازن فرسوده، بازگشایی خواهد شد.

وی افزود: در زمینه توزیع گازمایع، سامانه الکترونیکی درخواست فرآورده‌های نفتی به نام اختصاری صدف بسیار موثر عمل کرده، به‌طوری که توزیع ۵۸۰۰ تن گاز مایع در روز در سال ۹۹ به ۲۸۰۰ تن در روز در حال حاضر کاهش پیدا کرده و توزیع گاز مایع ساماندهی شده است.

مدیر عامل شرکت پخش فرآورده نفتی در خاتمه خاطر نشان کرد: هیچ گونه کمبودی در زمینه ذخایر گاز مایع و نفت سفید برای ۲.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور که به شبکه سراسری گاز دسترسی ندارند و از این فرآورده‌ها استفاده می‌کنند برای زمستان سال جاری نداریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha