تحولات منطقه

هدف اساسی و والای موسسه جوانان آستان قدس رضوی، تربیت دینی نوجوانان و جوانان است به طوری که با تعهد به تعالی فکری و ارتقای معنوی نسل نو، به ترویج فرهنگ غنی اسلامی می‌پردازد.

موسسه جوانان آستان قدس، مرکزی الگوساز و تحول‌آفرین در حوزه نوجوانان و جوانان
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

هدف اساسی و والای موسسه جوانان آستان قدس رضوی، تربیت دینی نوجوانان و جوانان است به طوری که با تعهد به تعالی فکری و ارتقای معنوی نسل نو، به ترویج فرهنگ غنی اسلامی می‌پردازد. وجود مبارک و انسان‌ساز حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) در شهر مشهد و تلاش پیوسته و گسترده علما و خادمان فرهنگی، شهر مشهد را به عنوان «پایگاه معرفت‌افزایی جوانان ایران» معرفی کرده است و فعالیت‌های موسسه جوانان در همین راستا نیز، نمونه‌ای برجسته و شایان توجه از اقدامات مؤثر در حوزه فرهنگی و دینی است.

گفتمان جدید تربیتی موسسه جوانان آستان قدس رضوی، مبتنی بر معارف ناب توحیدی، به‌عنوان نقطه مزیت اصلی و تحول‌آفرین مورد تأیید اساتید، مراجع و صاحب‌نظران بوده است. این گفتمان با هدف شبهه‌زدایی، شکل‌دهی هویت دینی و انقلابی نوجوانان و جوانان و کادرسازی برای انقلاب اسلامی و تمدن اسلامی طراحی شده است.
تلاش در راستای تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اهمیت و جایگاه ویژه نسل جوان و ارتقای معرفتی آنان در سال‌های اخیر، موسسه جوانان آستان قدس رضوی را به مرکزی الهام‌بخش و الگوساز در حوزه معرفت‌افزایی تبدیل کرده است. این موسسه، با ایجاد شبکه‌ای وسیع از ارادتمندان به حضرت رضا(ع)، تعامل مستقیم و صریح با نوجوانان و جوانان را در اولویت قرار داده و با پاسخگویی منطقی به شبهات آنان، نقش برجسته‌ای در الگوسازی تربیت دینی ایفا می‌کند.  

جذب نوجوانان با جاذبه‌های اصیل دینی

مدیر عامل موسسه جوانان آستان قدس رضوی در این خصوص اظهار کرد: طراحی و پیاده‌سازی گفتمان جدید تربیتی در کشور مبتنی بر معارف ناب توحیدی یکی از نکات مزیتی نظام تربیتی موسسه به شمار می‌رود.
مجتبی مختاری با اشاره به شاخصه‌های رویکرد موجود عنوان کرد: تولید محتوای معارفی متناسب با نیاز جوان و نوجوان امروز، استفاده از جاذبه‌های معرفتی و عرفانی به جای جاذبه‌های کاذب، استفاده از ظرفیت حکمت متعالیه برای رفع  شبهات و چالش‌های امروزی، بهره‌مندی از ظرفیت نیروی جوان و هسته‌های خودجوش مردمی از جمله شاخصه‌های رویکرد موجود به شمار می‌آید.
وی افزود: توانمندسازی، هدایتگری و پشتیبانی برای جمع تشکل‌ها و دغدغه‌مندان تربیتی، تولید محتوای موثر و تمرکز بر تربیت مربیان و اساتید جهت انتقال محتوا و تربیت نوجوان عصر تمدن اسلامی، تائیدات و حمایت‌های رهبر معظم انقلاب، تاییدات بیش از یکصد نفر از مراجع، بزرگان دینی و صاحب‌نظران مطرح کشور نیز از دیگر شاخصه‌های این رویکرد است که موجب شده این موسسه به عنوان الگوی موفق معرفت‌افزایی در تعامل با همه اقشار مخاطب، فعالیت اثربخشی داشته باشد. این رویکرد ممتاز در معرفت‌افزایی مورد تایید اساتید و صاحبنظران و با استقبال و همراهی فعالان این عرصه نیز قرار گرفته است.

مهر تایید مراجع، علما و اساتید بر فعالیت های کلیدی و اثرگذار موسسه 

جواد مکرم‌دوست مدیر روابط عمومی موسسه جوانان نیز به تشریح تاییدات مراجع، علما و اساتید نسبت به الگوی معرفت‌افزایی موسسه، دوره‌های آموزشی و کتاب‌های انتشارات برترین آرزو پرداخت. وی در این گفتگو به صورت اجمالی به چند نمونه از تاییدات مراجع، بزرگان دینی و صاحب‌نظران درباره تولیدات و محتوای دوره‌ها و رویکرد معرفتی موسسه جوانان آستان قدس رضوی پرداخت.

مکرم‌دوست در خصوص دیدار رهبر معظم انقلاب با مدیران و اساتید موسسه جوانان در سال ۹۸ و تایید ایشان در رابطه با تولید محتوای کتاب‌های برترین آرزو، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با مسئولین موسسه جوانان فرمودند «مهم‌ترین ویژگی شما جوان بودن شماست، در این راه اصلا خسته نشوید و قوی حرکت کنید، مباحث صحیح و درست در متون عمیق دینی را برای جوانان بیان کردید و قدر این‌ها را باید دانست زیرا این کارها بسیار ارزشمند است. دایره تاثیر را توسعه دهید».
وی با قدردانی از  حمایت‌های موثر آیت الله مروی، تولیت معزز آستان قدس رضوی از این گفتمان جدید تربیتی برای نسل نو، به یکی از تاکیدات ایشان اشاره کرد و گفت: تولیت آستان قدس رضوی می گویند که «باید در بین نسل جوان برویم. با آن‌ها حرف بزنیم. انس بگیریم. احترام کنیم. گوش شنوا برای سخنانشان داشته باشیم. فقط عادت نکنیم ما حرف بزنیم. دلمان را خوش نکنیم به آن جمعیتی که با ما و گرایش ما همراه هستند. دشمن با ابزاری که در دست دارد، می‌خواهد نسل جوان را از ما بگیرد. ببینیم ما نسبت به جوانانی که اگرچه در عمق وجود و باطن خود نسبت به اسلام و ارزش‌های اسلام و انقلاب معتقد هستند ولی در برخی افکار و عقاید یا ظاهر خود با ما تفاوت دارند یا دچار انحرافاتی شده‌اند، چه کرده‌ایم و در مقابل آن‌ها چه مسئولیتی داریم. می‌توانیم بگوییم او دچار انحراف شده است، نسبت به او بیزاریم!؟ این جوانان، فرزندان اسلام و ایران و انقلاب ما هستند و ما وقتی انحرافی در این‌ها می‌بینیم، باید در هدایت آن‌ها بی‌تابی کنیم نه بی‌اعتنایی».
مکرم‌دوست، با اشاره به دیگر نظرات مراجع، علما و اساتید و صاحب‌نظران عنوان کرد: مراجع عظام آیت‌الله جوادی آملی، آیت‌الله سبحانی و خیل کثیری از علما و اساتید حوزوی و دانشگاهی از جمله  علامه مصباح یزدی (ره)، آیت‌الله جاودان، آیت‌الله محمد باقر تحریری، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالله خسروپناه، استاد اصغر طاهرزاده، حجت‌الاسلام دکتر حمید پارسانیا، دکتر عبدالرسول عبودیت، پروفسور مهدی گلشنی و سایر اساتید در تایید و تشویق این رویکرد تربیتی و برنامه‌های این موسسه نظرات مثبت و حمایت‌های خود را اعلام کرده اند.  
مکرم‌دوست در پایان گفت: این گفتمان جدید تربیتی - معرفتی با تلاش و همکاری نخبگان حوزوی و دانشگاهی تهیه شده است و نقش بسزایی در تعمیق معارف دینی و ارتقای سطح تربیتی و معنوی نوجوانان و جوانان دارند. رویکرد این موسسه تعامل با همه اقشار نوجوانان و جوانان این سرزمین است و این اقدامات می‌تواند نسل جدید را به سوی درک صحیح از معارف اسلامی و تقویت ایمان و باورهای دینی هدایت کند.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.