تحولات لبنان و فلسطین

هر ثانیه در طول حمله قلبی مهم است. یک آزمایش خون جدید می‌تواند آن را در عرض چند دقیقه به جای چند ساعت تشخیص دهد و می‌تواند هم توسط امدادگران هم در خانه استفاده شود.

اختراعی کوچک اما اثرگذاری بزرگ!/ تشخیص حملات قلبی با یک تراشه

در حال حاضر بروز حملات قلبی در بین تمامی افراد شایع شده است، به طوری که دیگر نمی توان این عارضه را تنها در افراد مسن دید. اکنون بسیاری از جوانان نیز آن را تجربه می کنند. شاید دیده باشید، افرادی را که اظهار می کنند یک سکته قلبی را رد کرده اند و یا حتی افرادی که نتوانسته اند از این حملات جان سالم به در برند. حال چیزی که حائز اهمیت است، نوع تشخیص و زمان تشخیص این حملات است. یک آزمایش خون سریع و دقیق می‌تواند نتایج سریع‌تری را در اختیار پزشکان و امدادگران قرار دهد.

در همین راستا پنگ ژنگ، محقق دانشگاه جانز هاپکینز، با اختراع یک تراشه کوچک با سطح نانوساختار که خون روی آن آزمایش می‌شود گفت: «حملات قلبی برای بهبود نتایج بیمار نیاز به مداخله فوری پزشکی دارند و در حالی که این تشخیص زودهنگام بسیار مهم است، از طرفی هم می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز باشد. ما توانستیم فناوری جدیدی اختراع کنیم که می‌تواند به سرعت و با دقت تعیین کند که آیا فردی دچار حمله قلبی شده است یا خیر.»

حمله قلبی چیست؟

حمله قلبی که نام دیگر آن انفارکتوس نیز می‌باشد، هنگامی اتفاق می‌افتد که به بخشی از عضله قلب، خون رسانی محدود گشته و در نتیجه اکسیژن رسانی به سلول‌ها با اختلال مواجه می‌گردد. اکثر مواقع حمله قلبی با درد شدید قفسه همراه می‌باشد، لیکن در مواردی ممکن است که این عارضه به شکل دیگری بروز نماید. حمله قلبی با هر نشانه و شدتی باید جدی گرفته شود. در صورت اقدام درمان به موقع، شانس زندگی و سلامت فرد در حملات شدید افزایش چشمگیری خواهد داشت.

استفاده از بیوفوتونیک برای تشخیص حملات قلبی

اصطلاح بیوفوتونیک ترکیبی از زیست‌شناسی و فوتونیک را نشان می‌دهد. این واژه در معنا عبارت است از مطالعه فناوری برهم‌کنش نور با سامانه‌های آلی که می‌تواند شامل تابش، آشکارسازی، جذب و شکست باریکه نوری به وسیله مواد آلی باشد. در این فناوری از روش‌های نوری بر روی مسائل زیست‌شناسی و مهندسی پزشکی استفاده می‌شود.

ژنگ و همکارش نیز، ابزارهای تشخیصی را از طریق بیوفوتونیک توسعه می‌دهند و از نور لیزر برای تشخیص نشانگرهای زیستی استفاده می‌کنند که پاسخ‌های بدن به شرایطی از جمله بیماری هستند. آنها از این فناوری برای یافتن اولین علائم در خون استفاده کردند که نشان می‌داد فرد دچار حمله قلبی شده است.

روش تشخیص حمله‌های قلبی

افرادی که مشکوک به حمله قلبی هستند، ترکیبی از آزمایش‌ها را برای تأیید تشخیص دریافت می‌کنند(معمولاً با الکتروکاردیوگرام یا همان نوار قلب). برای اندازه‌گیری فعالیت الکتریکی قلب که حدود پنج دقیقه طول می‌کشد و آزمایش خون برای تشخیص نشانه‌های حمله قلبی، جایی که کار آزمایشگاهی می‌تواند حداقل یک ساعت طول بکشد و اغلب باید تکرار شود.

تشخیص سریع‌تر و دقیق‌تر

آزمایش خون مستقل که این تیم تحقیقاتی ایجاد کرده است، نتایج را در پنج تا هفت دقیقه ارائه می‌دهد. محققان می‌گویند این روش دقیق‌تر و مقرون‌ به‌ صرفه‌تر از روش‌های فعلی است. اگرچه این آزمایش برای کار تشخیصی سریع در یک محیط بالینی ایجاد شده است، اما می‌تواند به عنوان یک ابزار دستی که امدادگران می‌توانند در وسط حادثه استفاده کنند یا حتی افراد ممکن است بتوانند خودشان در خانه از آن استفاده کنند، به کار گرفته شود.

بارمن، یک مهندس بیومکانیک گفت: «ما در مورد سرعت، دقت و توانایی انجام اندازه‌گیری‌ها خارج از بیمارستان صحبت می‌کنیم. در آینده، امیدواریم این کیت تشخیصی بتواند به یک ابزار دستی راحت تبدیل شود و مورد همگان قرار گیرد.»

اختراعی کوچک اما اثرگذاری بزرگ!/ تشخیص حملات قلبی با یک تراشه

جزئیات این اختراع

این اختراع که "متاسطح" نام دارد؛ تراشه سیگنال‌های الکتریکی و مغناطیسی را در طول تجزیه و تحلیل طیف‌سنجی تقویت می‌کند و باعث می‌شود نشانگرهای زیستی حمله قلبی در عرض چند ثانیه، حتی در غلظت‌های بسیار کم، قابل مشاهده شوند. این ابزار به اندازه کافی حساس است که نشانگرهای زیستی حمله قلبی را که ممکن است با آزمایش‌های فعلی اصلا تشخیص داده نشوند یا تا بسیار دیرتر در یک حمله تشخیص داده نشوند، علامت‌گذاری کند.

محققان می‌گویند اگرچه این ابزار برای تشخیص حملات قلبی طراحی شده است، اما می‌تواند برای تشخیص سرطان و بیماری‌های عفونی نیز سازگار شود.

منبع: Medical Sciences

نیایش احمدی _ خبرنگار تحریریه جوان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.