تحولات لبنان و فلسطین

رالی انتخابات آمریکا به پایان رسید، اینک استراتژی سرمایه گذاران بر مبنای نوع سیاست ها و اثرگذاری برنده انتخابات بر بازارهای مالی شکل می گیرد و ترجیحات آنها با توجه به ریسک های احتمالی مشخص می شود.

انتظارات تورمی مسیر سبز برای سفته‌بازی / اقتصاد سوار بر موج هیجان به نقطه امن باز می‌گردد

به گزارش خبرنگار قدس، ترامپ به عنوان برنده این انتخابات می‌تواند روی رفتار فعالان اقتصادی در تمام جهان موثر باشد از جمله اینکه سهام صنایع دلاری پس از انتخاب ترامپ بیشتر مورد اقبال قرار خواهد گرفت. این موضوع با توجه به رفتارهای ترامپ و اثرات آن روی ریسک‌ها قابل پیش‌بینی است. نکته دیگر اینکه فعالان بورسی با انتخاب ترامپ ممکن است به دنبال سرمایه‌گذاری در بازار دلار و طلا بروند در صورتی که با انتخاب کاملا هریس مردم در صنایع ریالی و تولیدی نظیر بانک‌ها، سیمان و خودرو و سرمایه گذاری در بورس تمرکز می کردند.

سیاست‌های ترامپ در دوره قبلی ریاست ‌جمهوری بر محور حمایت‌ از اقتصاد داخلی، افزایش فشارهای تجاری و اعمال تحریم‌ بر کشورهایی چون ایران و چین و کاهش مقررات داخلی جهت حمایت از تولید داخلی انرژی بود. انتظار می‌رود حالا که او مجددا وارد کاخ سفید شده است، سیاست‌های مشابهی را دنبال کند که می‌تواند به طرق مختلفی به افزایش تقاضا و قیمت‌های جهانی در بازارها منجر شود.

با این حال باز هم مهم‌ترین پرسش فعالان بازارهای مالی این است که با هیجانات ناشی از این اتفاق قیمت دلار رشد بیشتری خواهد داشت یا کاهشی می‌شود؟ آیا قیمت طلا در حال حاضر واقعی است یا در روند نزولی قرار می‌گیرد؟  قدس در گفت و گو با کارشناسان برای تبیین بیشتر این موضوع، اثر انتخاب بر بازار سرمایه و بازارهای داخلی ارز و طلا را مورد بررسی قرار داده است.

اقتصاد کشور بر موج هیجانات سوار خواهد شد

مسیر سبز سفته‌بازی/ اقتصاد سوار بر موج هیجان به نقطه امن باز می گردد دکتر سید محمدرضا احمدی اقتصاددان در گفت و گو با خبرنگار قدس می گوید: انتخابات در کشورهایی که میزان تاثیر گذاری اشان در دنیا زیاد است معمولا اثرات موجی اشان در اقتصاد سایر کشورها و سیاست گذاری   هایشان خیلی جدی دیده می شود. طبیعتا وقتی درباره اقتصاد اول دنیا صحبت می کنیم، افرادی که در این فضای سیاسی وارد می شوند، حتما هر استراتژی و سیاست گذاری که از طریق حزب به انها تکلیف شود، اولویت سیاستی اتی آنها می شود. یک تفاوتی بین دموکراسی در ایالت متحده و سایر کشورها وجود دارد و آن این است که سیاست های اقتصادی و سیاست های خارجی عمدتا توسط احزاب بالاسری کاندیداها مشخص می شود. یعنی فرد به تنهایی نمی تواند تصمیماتی بگیرد که خارج از استراتژی های حزبش باشد. طبیعتا با پایان انتخابات و پیروزی جمهوری خواهان، سیاست های این حزب دوباره پر رنگ می شود. این مقدمه باعث می شود بدانیم که این انتخابات حتما تاثیر خودش را در درون هم جامعه امریکا و هم در دنیا خواهد گذاشت.

وی با بیان اینکه ما به عنوان کشوری که به صورت مستقیم با آمریکا در ارتباط نیستیم و ارتباط دوستانه های هم بین ما نیست، جایگاه ویژه ای در سیاست های که انها اتخاذ می کنند خواهیم داشت می افزاید: در کشور ما هم نتایج این انتخابات در اقتصادی خودش را نشان می دهد. در حال حاضر تاثیر این مساله را از بعد هیجانی در تغییرات قمیت دلار در داخل و رمز ارزها می توانید ببینید که در چند روز گذشته رشد تا حتی ده درصدی را داشته است. این موارد بر اساس هیجانات اتفاق محقق شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که این اتفاق چه تاثیری بر بازارهای مالی و پولی ما دارد می گوید: ما بر هیجانات سوار خواهیم شد، کما اینکه هم اکنون نیز این اتفاق روی داده است.  استراتژی هایی که توی خاطرات ما در سالهای گذشته درباره رئیس جمهور منتخب الان وجود دارد، نشان می دهد که رویکرد این رئیس جمهور بر اساس راهبرد جمهوری خواهان، رویکرد مسامحه انگیز نیست و رویکرد جدی تر و شارپ تری خواهد  بود و این را می توانید در تبریکات و واکنش هایی که الان توسط کشورهای مختلف ارسال شده ببینید. این برای کشور ما که در ضلع مقابل ایالات متحده قرار دهد یک سری نگرانی هایی را ایجاد می کند. اعتقاد جدی من این است که شاهد هیجانات ناشی از این انتخاب خواهیم بود و با یک افزایشی در قیمت ارز مواجه خواهیم شد ولی در طی زمان مجددا به نقطه امن، و پایه خودش خواهد رسید.

اوضاع برای ترامپ با هشت سال پیش فرق کرده است

این اقتصاددان  می افزاید: اینکه در آتی چه تصمیمی از طرف آمریکا قرار است درباره ایران گرفته شود باید گفت اوضاع با هشت سال پیش که همین رئیس جمهور، منتخب مردم بر مسند قدرت ایالات متحده بود تفاوت کرده است. در مصاحبه های  مختلف ترامپ هم مساله نمود زیادی داشت که نشان می دهد هیچ کزینه عملیات نظامی در کار نخواهد بود.

احمدی می گوید: درمورد بازارهای مالی  فکر نمی کنم که تغییر انچنانی اتفاق بیفتد، چون ایدئولوژی های ما تحت تاثیر فرد منتخب در انتخابات امریکا نیست. ما یک ایدئولوژی را در کشور پیگیری می کنیم و  اینکه چه فردی در مسند قدرت در آمریکا باشد بر آن تاثیری نخواهد داشت و تنها می تواند سرعت ان را تغییر دهد. زورآزمایی که این روزها در منطقه افتاد هم نشان داده است که هزینه های رفتار خصمانه ان قدر زیاد است که کمتر کشورها تمایل دارند به این فضا وارد بشوند.

این اقتصاددان تاکید می کند: تغییراتی که الان دارد اتفاق می افتد بیشتر جنبه هیجانی دارد و در یک بازه زمانی کوتاه مدت مجددا ما به نقطه امنی که توی این چند روز بعد از پاسخ اسرائیل به ما اتفاق افتاده برخواهیم گشت.

 افزایش نرخ ها در کوتاه مدت و واقعی شدن آنها در میان مدت 

سجاد بوربور، کارشناس بازارهای مالی نیز در همی رابطه می گوید: کلیت اقتصاد ایران به دنبال آن است که آیا می‌توانیم نفت بفروشیم یا نه. دونالد ترامپ می‌گوید مانند سال ۹۹ تحریم‌های جدی را علیه ایران اعمال می‌کند. میزان فروش روزانه نفت ما در آن زمان از ۲.۲ میلیون بشکه به ۳۰۰ هزار بشکه رسیده بود. این احتمال وجود دارد که با پیروزی ترامپ این اتفاق تکرار شود؛ در نتیجه ما نفت کمتری صادر می‌کنیم، دلار کمتری وارد ایران می‌شود و در نتیجه خروج سرمایه بیشتری خواهیم داشت و قیمت ارز بالا خواهد رفت.

این کارشناس تاکید می کند: اما حقیقت این است که شرایط مانند چهار سال قبل نیست و دست ترامپ هم آنقدر باز نیست که بخواهد چنین کاری انجام دهد. در حال حاضر اقتصاد آمریکا به سمت سیاست‌های انبساطی رفته است. یعنی با اینکه تورم شهری آمریکا حدودا ۲.۵ درصد است، نرخ بهره بین بانکی پنج درصد است. احتمال دارد که در ماه جدید نرخ بهره را ۰.۵ درصد دیگر کاهش دهد. فکر کنید در این شرایط، قیمت نفت بالا برود، ما تحریم شویم یا حتی جنگ شود. هر یک دلاری که قیمت نفت افزایش یابد، یک سونامی در اقتصاد آمریکا ایجاد می‌شود. از طرفی ایران هم حریف دست و پا بسته‌ای نیست؛ تنگه هرمز در اختیار ایران است و کشورهای حوزه خلیج فارس هم در چنین شرایطی زیر نگاه ایران خواهند بود.

به گفته وی در کوتاه‌مدت، انتظارات تورمی ایران از انتخاب ترامپ، مسیر سبزی را برای سفته‌بازان ایجاد می‌کند تا بتوانند طلا و دلار خود را در قیمت‌های بالاتری بفروشند. اما در میان‌مدت، قیمت‌ها حتما به سمت ارزش ذاتی خود حرکت خواهند کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.