تحولات لبنان و فلسطین

شهرستان گلشن در استان سیستان و بلوچستان با جمعیتی حدود ۴۴ هزار نفردر نقطه صفر مرزی کشور فاقد بیمارستان است و لذا مردم این شهرستان مرزی خواستار احداث وراه اندازی بیمارستان هستند.

درخواست مردم «گلشن»برای احداث بیمارستان

شهرستان گلشن تا شهرستان سراوان ۹۰ کیلومتر و تا اخرین روستاهای شهرستان«مکسوخته» ۱۵۵ کیلومتر فاصله دارد. عدم وجود بیمارستان باعث شده است که ساکنان این شهرستان برای دریافت خدمات درمانی ناچار به سفر به شهرهای همجوار مانند سراوان و زاهدان  شوند لذا نه تنها سفری زمان‌بر بلکه هزینه‌بر و خسته‌کننده است.

گلایه ‌های مردم

جمعی از ساکنان شهرستان گلشن از خبرنگار قدس آنلاین خواستند تا صدایشان را به گوش مسولان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برسانند.

مردم شهر مرزی گلشن(جالق قدیم) می‌گویند :مااهالی گلشن در سال ۱۳۶۹ خواستار ایجاد بیمارستان شدیم که اداره روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان در پاسخ به مطلب مندرج در شماره ۱۴۰۰۲ روزنامه کیهان در مورخ۱۳۶۹/۰۶/۲۷ اعلام نمود که اهالی جالق سراوان خواستار ایجاد بیمارستان در این منطقه شدند که بر اساس گزارش دفتر خدمات درمانی و هماهنگی اورژانس در این وزارتخانه در حال حاضر طرح احداث بیمارستان در مناطق روستایی در برنامه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی قرار ندارد و مراکز بخش و مناطق تحت پوشش آن از مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی خدمات مورد نیاز را دریافت می‌کنند.

آنها بیان داشتند: شهرستان گلشن در سال ۱۳۹۹ از شهرستان سراوان جدا و مستقل گردید و از بخش به شهرستان ارتقاء یافت و لذا نیاز به بیمارستان دارد.

احساس نارضایتی و ناامیدی

عارف یکی از شهروندان گلشنی، گفت: تحمل این وضعیت برای ما سخت شده است. وقتی یکی از عزیزانمان بیمار می‌شود، باید به شهرهای دیگر برویم و این در حالی است که شاید وقت نداشته باشیم. یا هزینه ایاب و ذهاب در توانمان نباشد و من بعنوان یک پدر همیشه نگران هستم که با وجود این اوضاع مبادا هنگام بیماری بلایی سر خانواده‌ام بیاید.

امرا، یکی از معتمدین شهرستان گلشن، نیز به خبرنگار ما اظهار داشت: “خانواده من به خاطر عدم وجود بیمارستان در این شهرستان، بارها در موقعیت‌های بحرانی قرار گرفته‌اند. در یکی از موارد، فرزند خردسالم مبتلا به بیماری قلبی است و به ناچار تحت نظر پزشک می‌باشد و هرماه مجبوریم ایشان را به زاهدان ببریم اگر تنها یک بیمارستان در شهرستان گلشن وجود داشت دیگر با چالش‌های فراوانی روبرو نمی‌شدیم.

عدم دسترسی به خدمات درمانی در شهرستان گلشن، ساکنان این منطقه را وادار کرده است تا برای دریافت درمان به شهرهای نزدیک سفر کنند. این سفرها می‌تواند چندین ساعت به طول بینجامد و در مواقع بحرانی، هر دقیقه اهمیت دارد.

 یکی از جوانان این منطقه، در این خصوص می‌گوید: بدلیل بیماری خاص مادرم  به زاهدان سفر کردیم متاسفانه بدلیل گرفتن آزمایش مجبورشدیم تا روز بعد در آن شهر بمانیم و بدتر از اینکه در آنجا کسی را نمی‌شناختیم و مشکل سرپناه داشتیم و مجبور شدیم شب را در حیاط بیمارستان به صبح برسانیم.

شهروندان گلشن به دلیل این شرایط، احساس نارضایتی و ناامیدی عمیقی دارند. آنها با نگرانی از آینده و عدم وجود یک مرکز درمانی معتبر(بیمارستان)، روزهای خود را سپری می‌کنند.

یکی دیگر از شهروندان به خبرنگار ما گفت: ما به عنوان اعضای این جامعه نیاز به توجه داریم. مسئولان باید بدانند که سلامت ما به خطر افتاده و باید برای ما اقدامی کنند. این فقط مشکل من نیست، بلکه مشکل همه ما است.

استمداد از ریاست جمهوری

مولوی احمد سپاهی رئیس خانه صلح ، رئیس شورای حل اختلاف گلشن و سرطایفه قوم سپاهی در گفتگو با خبرنگار ما ضمن اظهار گلایه از مسوولین ذیصلاح از عدم وجود بیمارستان در این شهرستان عنوان کرد: احداث بیمارستان در این شهرستان مرزی باید از اولویت کارهای اجرایی قرار گیرد.

سپاهی اظهار می‌کند: جا دارد مسئولان این شهرستان جهت رفاه حال بیماران و شهروندان گلشن هر چه سریعتر نسبت به احداث بیمارستان اقدام نمایند.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه احداث بیمارستان یک مقوله طولانی است اما با کمک مسئولان می‌توانیم این پروژه را به سرانجام برسانیم.

رئیس شورای حل اختلاف گلشن بیان می‌کند: در سال گذشته حدودا ده هکتار زمین جهت ایجاد بیمارستان گلشن اختصاص یافت و با پیگیری‌های مکرر در زمان ملک فاضلی نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی کلنگ احداث آن به زمین زده شد متاسفانه تا به اکنون خبری از احداث این مهم نیست.

وی افزود: احداث بیمارستان در این شهرستان نیاز فوری است. پس از پیگیرهای مکرر متاسفانه، هیچ پاسخی در این زمینه به ما داده نشده است.

خانه بهداشت جوابگو نیست

محمد طاهر رئیسی عضو شورای اسلامی شهر گلشن با خبرنگار ما بیان داشت: مردم شهرستان مرزی گلشن از نعمت بزرگ بیمارستان بی‌بهره است و تنها دارای درمانگاه و خانه بهداشت می‌باشد که جوابگوی ۴۴ هزار نفر جمعیت نیست.

وی گفت: بعلت نبود بیمارستان مردم مجبورند به شهرستان سراوان و دیگر شهرهای همجوار رفته و علاوه بر زمان ارزشمند خود هزینه گزافی اعم از ایاب و ذهاب و هزینه‌های درمان بپردازند.

وی بیان داشت :مسائل بهداشتی و درمانی شهرستان گلشن یکی از مهمترین مشکلات مردم این شهرستان می‌باشد ومطالبه به حق مردم گلشن ساخت بیمارستان است. از مسئولان انتظار داریم که به شهرستان مرزی گلشن با توجه به بیماران زیاد و جمعیت آن توجه کنند و امکانات پزشکی به این شهرستان اختصاص دهند.

خبرنگار: سپاهی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.