محمدمهدی مهری کارشناس اقتصاد انرژی در گفت و گو با خبرنگار قدس اظهار کرد: اول از همه، ذخیرهسازی گاز ثبات در تامین گاز صنایع و نیروگاه ها را در طول سال فراهم می کند. صنایع با ذخیره سازی گاز در فصول گرم که تولید گاز زیاد است و استفاده از آن در فصول سرد که عدم تعادل موقت در تامین گاز وجود دارد، می توانند بدون توسل به سوختن مازوت، تولید بی وقفه را تضمین کنند. این نه تنها آلودگی هوا را کاهش می دهد، بلکه تضمین می کند که صنایع می توانند کارآمد و موثر بدون هیچ وقفه ای کار کنند.
وی ادامه داد: ثانیاً، ذخیره سازی گاز صنعتی به صنایع این امکان را می دهد که در نیازهای سوخت خود به خودکفایی بیشتری دست یابند. به جای اتکای صرف به دولت برای تامین گاز، صنایع می توانند در مخازن ذخیره گاز خود سرمایه گذاری کنند و بر تامین سوخت خود کنترل داشته باشند. این نه تنها بار دولت را کاهش می دهد، بلکه به صنایع این امکان را می دهد که نیازهای سوخت خود را مطابق با برنامه تولید خود برنامه ریزی و مدیریت کنند.
مهری افزود: علاوه بر این، ذخیره سازی گاز صنعتی به کاهش وابستگی به مازوت و تغییر به سمت منابع انرژی پاک تر و پایدارتر کمک می کند. با ذخیره سازی گاز و استفاده از آن به عنوان منبع سوخت اولیه، صنایع می توانند به کاهش انتشار کربن و کاهش تاثیر تغییرات آب و هوایی کمک کنند. این با تلاشهای جهانی برای انتقال به سمت منابع انرژی پاکتر و کاهش اتکا به سوختهای فسیلی هماهنگ است.
لزوم همکاری و سرمایهگذاری صنایع و دولت در زمینه ایجاد مخازن ذخیرهسازی
این کارشناس انرژی با اشاره به لزوم همکاری و سرمایهگذاری صنایع و دولت در زمینه ایجاد مخازن ذخیرهسازی اظهارنظر کرد: به منظور اجرای موثر ذخیره سازی گاز صنعتی به عنوان راه حلی برای پایان دادن به سوخت مازوت در ایران، همکاری دولت و صنایع ضروری است. دولت میتواند مشوقها و حمایتهایی را برای صنایع برای سرمایهگذاری در زیرساختهای ذخیرهسازی گاز، مانند معافیتهای مالیاتی یا یارانه برای تأسیسات ذخیرهسازی گاز، فراهم کند. از سوی دیگر، صنایع باید در سرمایه گذاری در مخازن ذخیره گاز و انتقال به سمت منابع انرژی پاک تر فعال باشند.
وی افزود: علاوه بر این، دولت خود نیز باید توسعه تأسیسات ذخیرهسازی گاز در سطح ملی را نیز در اولویت قرار دهد تا تأمین گاز پایدار و مطمئن برای صنایع و نیروگاهها تضمین شود. این امر می تواند از طریق برنامه ریزی استراتژیک و سرمایه گذاری در زیرساخت های ذخیره سازی گاز و همچنین ایجاد انگیزه در پروژه های ذخیره سازی گاز از طریق مشارکت عمومی و خصوصی محقق شود.
مهری گفت: بنابراین مازوتسوزی در کشور ما به دلیل ناترازی گازی رخ میدهد و بعضا رویکردهای مختلفی نیز در این قبال اتخاذ میشود و به طور مثال دولت سیزدهم به قطع گاز صنایع و نیروگاهها و جایگزین کردن مازوت میپرداخت و دولت چهاردهم نیز به سمت قطعی برق و توقف تولید صنایع رفته است تا علاوه بر تابستان در زمستان نیز بدون برق باشیم ولی رویکرد اصلی در مقابله با مازوتسوزی در کشور مسئله ذخیرهسازی گاز است و برای حل پایدار مشکل مازوتسوزی نیروگاهها و صنایع در ایران باید به سمت ذخیرهسازی گاز به شکل سرمایهگذاری صنایع و دولت حرکت کنیم
نظر شما