تحولات لبنان و فلسطین

طبق یک نظرسنجی اعلام شده است که نسل زد خود را افرادی بسیار مسئولیت‌پذیر، متفکر، خوش فکر، مصمم و ماجراجو توصیف می‌کنند.

اهمیت درک توانایی و استعداد دهه چهارصدی‌ها / با نسل زد چطور رفتار کنیم؟

از آنجا که نسل زد اساسا با تکنولوژی به دنیا می‌آیند و از کودکی ارتباط نزدیکی با فضای مجازی دارند، دید آنها نسبت به مسائل اطراف از نسل قبلی بسیار متفاوت است و با قدرت استدلالی که دارند می‌توانند حتی والدینشان را نسبت به عقایدشان دچار تردید کنند.

درک ویژگی‌ها و تفاوت‌های نسل زد با متولدین دهه‌های قبل، کلیدی‌ترین راهکاری است که می‌تواند به والدین برای داشتن یک ارتباط خوب و کم‌چالش با فرزندان دهه ۱۴۰۰ کمک کند.

درک و هوش استثنایی

ویژگی‌های جدید نسل زد تقریبا از اواسط دهه نود آغاز می‌شود. کودکانی که متولدین این دهه هستند، تمایزهای بسیاری با نسل‌های پیشین خود دارند؛ به عنوان مثال یکی از پررنگ‌ترین این اختلافات، ارتباط تنگاتنگ و حرفه‌ای با فضای مجازی است. عموما این کودکان به دنبال ارتباط گسترده‌ای که در بسترهای مجازی دارند، توانایی تحلیل و درک بالاتری نیز نسبت به دیگران پیدا می‌کنند.

یکی دیگر از ویژگی‌های بارز نسل زد، پایبندی و اطمینان به عقایدشان است. این نسل با وجود سن پایین و تجربیات کمی که دارند، بر تفکرات و عقیده‌های کوتاه مدت خود استوار هستند. نکته قابل توجه این است که پافشاری آنها غالبا بابت لجبازی نیست و در ذهن خود برای اعتقاد به هر چیزی، دلیل و منطق دارند. به همین دلیل است که تحمیل یک تفکر به این نسل و اجبار آنها به پایبندی به یک موضوع تقریبا کاری غیرممکن است؛ مگر زمانی که خود فرد با منطق فکری به این نتیجه برسد.

طبق یک نظرسنجی اعلام شده است که نسل زد خود را افرادی بسیار مسئولیت‌پذیر، متفکر، خوش فکر، مصمم و ماجراجو توصیف می‌کنند. شاید این نتیجه در نگاه اول کمی اغراق آمیز به نظر برسد اما با کمی تحقیق و تفکر، مشخص می‌شود که این نسل در ویژگی‌های ذکر شده نسبت به نسل‌های گذشته پیشتاز هستند.

مصائب و شیرینی‌های فضای مجازی در دنیای کودکانه نسل زد

با اینکه تا حدودی این نبوغ در نسل جدید با فضای مجازی گره خورده است اما این حجم از درگیری نسل کودک و نوجوان با تلفن همراه، آسیب‌هایی را هم به دنبال دارد. در فضاهای مجازی، فشارهای خاص و گوناگونی وجود دارد که خواه یا ناخواه افراد را درگیر خود می‌کند. نسل زد اولین نسلی است که چنین دسترسی و ارتباط گسترده‌ای با فضای مجازی دارد و این موضوع سبب شده است فشارهای روانی بسیاری در کنار رشد شخصیتی به کودکان و نوجوانان این نسل وارد شود.

مطابق آمار بیش از یک چهارم نسل زد به طور دائم آنلاین هستند و گوشی به دست اطلاعات مختلفی را از سرتاسر جهان به مغزشان وارد می‌کنند. حضور فعال این نسل در بسترهای متفاوتی مثل اینستاگرام، اسنپ‌چت و تیک‌تاک از این جهت مورد نگرانی والدین واقع شده است که به مرور زمان موجب بروز احساسات منفی از قبیل خود کم بینی، اعتماد به نفس پایین و تاییدخواهی از دیگران خواهد شد.

یکی دیگر از مسائل رایج میان کاربران نسل زد فضای مجازی، ایجاد ارتباط به صورت آنلاین است. این موضوع رفته رفته باعث می‌شود فرد توانایی ارتباط سالم و سازنده در فضای حقیقی را از دست بدهد و حتی گاهی فرصت یادگیری برقراری ارتباط با محیط پیرامون را از خود سلب کند.

البته برخی از این دست کودکان و نوجوانان هم هستند که فضای مجازی و بستر گسترده اینترنت را یک فرصت می‌دانند و از آن به عنوان یک فرصت طلایی برای یادگیری و ارتباط با جهانی بهره می‌برند که نمی‌توانند به صورت مستقیم آن را لمس کنند.

رایج‌ترین نگرانی والدین از ارتباط نزدیک فرزندان با فضای مجازی، دسترسی به محتواهای متفاوت و بعضا نامناسب است. علاوه بر این دسترسی نامحدود به اقسام محتواها، ارتباطاتی هم که در این بستر شکل می‌گیرد، چندان قابل اعتماد نیست و ممکن است کودک را در دام انواع کلاهبرداری یا سوءاستفاده بیاندازد.

منبع: People spheres

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.