تحولات منطقه

با گذشت چهلمین روز از شهادت سیدالشهدای مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله و همزمان با هفته هنر مقاومت ایران و لبنان، افتتاحیه رویداد هنری «پرچم بر زمین نمی‌افتد» به میزبانی مرکز ارتباطات و رسانه حرم مطهر رضوی برگزار شد.

این بار «هنر» زبان همدلی با جبهه مقاومت
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

با گذشت چهلمین روز از شهادت سیدالشهدای مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله و همزمان با هفته هنر مقاومت ایران و لبنان، افتتاحیه رویداد هنری «پرچم بر زمین نمی‌افتد» به میزبانی مرکز ارتباطات و رسانه حرم مطهر رضوی برگزار شد. رویدادی که در پی ایجاد فرصتی برای هنرمندان است تا آثار هنری  خود را با مضمون مقاومت ساخته و پرداخته و سهم خود را در این مسیر ادا کنند. در این گزارش از افتتاحیه همراه ما باشید تا از روند این رویداد هنری اطلاعات بیشتری کسب کنید. امیر خالقی، دبیر اجرایی در حاشیه برگزاری افتتاحیه در خصوص این رویداد گفت: «این رویداد که در ۱۵ استان کشور برگزار شده است، در مشهد با همکاری مرکز ارتباطات آستان قدس رضوی، حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی و نهضت مردمی پوستر انقلاب برگزار می‌شود و هنرمندان برجسته استان زیر نظر استادان بزرگ به خلق آثاری در موضوعات مقاومت، مردم لبنان و فلسطین، بی‌تفاوتی برخی دولت‌ها و شیوخ عرب و حضور نسل جوان اروپا و آمریکا در طرف درست تاریخ و همچنین جهانی شدن مطالبه مقاومت به برکت خون‌های مردم لبنان و غزه دست می‌زنند».

حالا وقت آن رسیده هنرمندان برجسته کشوری که هر کدام از آن‌ها پس از دعوت به این رویداد، ایده‌های تازه‌ای برای خلق اثر در حوزه مقاومت به ذهنشان رسیده، آن‌ها را روی بوم و پارچه و کاغذ و سیستم خود پیاده کنند.

این بار «هنر» زبان همدلی با جبهه مقاومت

این اثر چیزی بود که از صمیم وجودم می‌خواستم

بخش جذاب افتتاحیه، رونمایی از تابلو نقاشی استاد علیرضا خالقی، نقاش انقلابی و پیشکسوت مشهدی بود. اثری از شهید سیدحسن نصرلله که چهره خندانش میان رنگ‌هایی دلنشین بیش از پیش خودنمایی می‌کرد. استاد خالقی درباره ایده اولیه این نقاشی گفت: «پس از خبر شهادت سید مقاومت من کاملاً منقلب شدم، زیرا این فرد از شخصیت‌های محبوب من بود. ۴۸ ساعت نگذشته بود که تصمیم گرفتم اثری خلق کنم که در آن بُعد شهادت و حزب‌الله بودن و آسمانی شدن این شخصیت را نشان دهم. برای همین هم از رنگ نارنجی مایل به زرد برای نشان دادن پرچم حزب‌الله، از خط قرمز بالای چهره به عنوان نماد شهادت و از رنگ آبی که کمی از آن در چهره هم مشخص است، برای نماد آسمانی شدن استفاده کردم. راستش من در چهره و لبخند این شهید عزیز، با اینکه همواره مرد میدان و مبارزه بود، حس لطافت می‌دیدم و دلم می‌خواست این حس در اثری که خلق می‌کنم هم نمود داشته باشد و در نهایت اثری که به نمایش گذاشته شد، چیزی بود که از صمیم وجودم می‌خواستم خلق کنم». استاد خالقی که از سال‌های دور همپای فعالیت‌های انقلابی بوده، می‌گوید: «اگر کاری از دست من بربیاید تا هر کجای سرزمین‌های اشغالی که بگویند هم می‌روم اما حالا کاری که از من و تمام هنرمندها برمی‌آید، خلق یک اثر هنری است زیرا این کار می‌تواند در اخبار و رسانه‌های جهانی انعکاس خوبی داشته باشد و ما با این حرکت نقش کوچکی در کمک به جبهه مقاومت خواهیم داشت».

هنر، راه ارتباطی ساده با ملت‌های دیگر

شاید شما هم با این ایده موافق باشید که یکی از جذاب‌ترین دسته‌های هنرهای تجسمی، هنر کاریکاتور است. به همین خاطر اثر طنز و در عین حال تلخ از جلیل صابری توجهم را به خود جلب کرد. کاریکاتوری از نتانیاهو که روی دست راست او موشک و روی دست چپ او یک نوزاد است. تصویری که به خوبی این واقعیت تلخ سیاسی و نسل‌کشی را مورد هدف قرار داده است. صابری درباره تعامل و انتقال پیام از طریق آثار هنری می‌گوید: «هنر و خلق آثار هنری می‌تواند برای پرداختن به جنایت‌های اسرائیل دریچه‌ای مهم و کاربردی باشد و هنرمند می‌تواند از طریق آن به سادگی با ملت‌های دیگر ارتباط برقرار کند. برگزاری چنین رویدادهایی سبب تبادل نظر میان استادان و هنرمندان و اثرگذاری و دیده شدن بیشتر آثار هنرمندان می‌شود». رضایی که پیش از این رویداد هم دغدغه کمک به جبهه مقاومت و خلق آثار در این زمینه را داشته تا ماه آینده نمایشگاهی از آثار خود در موضوعات مردم مظلوم فلسطین و جبهه مقاومت نیز برگزار می‌کند.

هیچ تفکری تا با هنر آمیخته نشود در تاریخ ثبت نخواهد شد

روح‌الله ابوالفضلی، استاد خوشنویسی که در این رویداد حضور دارد با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب که هیچ تفکری تا با هنر آمیخته نشود در تاریخ ثبت نخواهد شد، می‌گوید: «اینکه ما نمی‌توانیم در خط اول جبهه مقاومت حضور داشته باشیم موجب نمی‌شود که از قافله عقب بمانیم. هر چند که اگر می‌شد نور علی نور بود اما اشکالی ندارد، حالا ما می‌توانیم با خلق آثار هنری دلگرمی برای جبهه مقاومت ایجاد کنیم و یادآور این باشیم که به یادشان هستیم». ابوالفضلی در همین ساعات ابتدایی رویداد اتود اولیه چند کار را زده است. او درباره این جملات می‌گوید: «نخستین جمله‌ای که به ذهنم رسید، جمله (سننتصرو) بود که با مشورت از دوستان گرافیکی قرار شد به گونه‌ای طراحی شود که انگار این جمله (پیروز خواهیم شد) بارها و به صورت مدام تکرار می‌شود. همچنین جملات لبیک یا نصرالله، الله فی الساحه و نحن خمینیون را نیز مدنظر قرار داده‌ایم و قرار است غالب آن‌ها را با خط ثلث ترکی عربی به خاطر گیرایی و لطافت و قوس‌هایی که دارد، طراحی کنیم».

گفتنی است این رویداد هنری با حضور ۴۰ هنرمند در رشته‌های نقاشی، تصویرسازی، طراحی گرافیک، کتیبه‌نگاری، کارتون و کاریکاتور، خوشنویسی و نگارگری در روزهای ۲۲ و ۲۳ آبان ماه در حال برگزاری است.

خبرنگار: الهه ضمیری

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.