به گزارش قدس آنلاین، بخش ویژه استانها با عنوان «تجسم هنر» در چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با همراهی ۲۹ استان کشور برگزار میشود. نحوه برگزاری به این صورت است که مدیر هنری با توجه به ظرفیتها و توانمندی هنرمندان استان، نمایشگاهی را برنامهریزی و آماده برگزاری میکند. تعداد آثار نمایشگاه به میزان استقبال هنرمندان هر استان و مدیریت مدیر هنری وابسته است.
درباره جزئیات برپایی چهاردهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در استانها با ۳ مدیر هنری در استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی و خراسان جنوبی گفتوگو کردیم.
حضور پررنگ تصویرسازی و عکاسی در اردبیل
بهرام بابایی، کیوریتور (نمایشگاهگردان) نمایشگاه جشنواره هنرهای تجسمی فجر در استان اردبیل در این باره گفت: در استان اردبیل در بیشتر رشتههای هنرهای تجسمی هنرمندان توانمند و فعال وجود دارد اما فعالیت هنرمندان گرافیک، تصویرسازی، عکاسی و کاریکاتور از سایر رشتهها بیشتر بوده است زیرا این گروه در بیشتر جشنوارهها و نمایشگاهها چه در داخل و چه در سطح بینالمللی حضور دارند.
او درباره بخش هنرهای جدید و بینرشتهای در این دوره از جشنواره، بیان کرد: توجه به هنر میانرشتهای در راستای دستیابی به یک زبان مشترک و خلق آثار مفهومی و همچنین یکپارچه سازی ایده، از رویکردهای اصلی نمایشگاه تجسم هنر بوده است؛ بنابراین نمایش آثار در راستای بیان و ارائه مفهوم و بهرهمندی از کانسپت در ارائه اثر در بیشتر آثار هنرمندان استان حاضر در این نمایشگاه دیده میشود. هر چند در مسیر رویکرد هنر جدید رشتههایی همچون خوشنویسی و نگارگری هنوز این امر محقق نشده، اما در همین نمایشگاه ارائه اثری در حوزه خوشنویسی، مسیر جدیدی برای ارائه آثار رشتههای اینچنینی گشوده شده است.
این هنرمند کاریکاتوریست، زیرساختهای اجرایی هنر اردبیل را نیازمند توجه بیشتر دانست و افزود: نگارخانه استاد قوامالدین اردبیلی در مجتمع فرهنگی هنری فدک، به لحاظ ساختار استانداردهای لازم را برای برپایی نمایشگاهها داراست البته نواقصی نیز در این بین وجود دارد اما این مباحث، در صورت حمایت از سوی دفتر تجسمی قابل حل خواهد بود.
او تأکید کرد: برپایی این نمایشگاههای با رویکرد جدید و ارتباط با مفاهیم ارائه شده توسط هنرمندان با موضوعاتی چون محیط زیست، دوری از خشونت و ... تأثیر زیادی بر جامعه گذاشته است. در واقع این رویدادها، سبب شده که هنرمندان به ارائه آثار مفهومی حتی خارج از محیط نگارخانه و در بین مردم و زندگی روزمره آنها ترغیب شوند و بیشتر به این بخش ها بپردازند.
بابایی در پایان خاطرنشان کرد: نمایشگاه جشنواره فجر در استان اردبیل از ۱۵ تا ۳۰ بهمن ماه همزمان با استان تهران در نگارخانه استاد قوام الدین اردبیلی واقع در اردبیل، میدان بسیج، خیابان فدک، مجتمع فرهنگی هنری فدک اردبیل برگزار میشود.
هنرهای جدید و بینرشتهای در خراسان جنوبی چشمگیر است
بلقیس افضلیان، کیوریتور نمایشگاه جشنواره تجسمی فجر در استان خراسان جنوبی از حضور پررنگ هنرهای جدید و بینرشتهای در این دوره خبر داد و در این باره گفت: به نظر میرسد که از سال ۸۷ در خراسان جنوبی اتفاقاتی تازه و مثبت برای هنر جدید و بینرشتهای رخ داد. در آن زمان من چند اثر را با عنوان «انسان معاصر» اجرا کردم که تلفیقی از پرفورمنس و چیدمان بود.
این هنرمند ادامه داد: در ادامه و پیرو این رویداد، به نظر میرسد که تلنگری نیز در ذهن هنرمندان استان شکل گرفت و خوشبختانه اتفاقاتی رخ داد که منجر به جشنواره مجسمه های نمکی در این استان شد. در واقع اغلب هنرمندان امروز که در این جشنواره حضوری پررنگ دارند، به نوعی آموزش دیده جشنواره مجسمههای نمکی هستند.
افضلیان از حضور ۵ اثر در این دوره از نمایشگاه خبر داد و گفت: در نمایشگاه استان خراسان جنوبی ۵ اجرا، از هنرهای جدید و بینرشتهای خواهیم داشت که شامل ویدئو آرت، لند آرت، چیدمان و پرفورمنس هستند.
وی نقاشی را هنری موفق در استان خراسان جنوبی خواند و اظهار کرد: با توجه به کارگاههای متعددی که ما در سالهای گذشته برگزار کردیم، سطح نقاشی استان، ارتقاء پیدا کرده است بنابراین در هر دو رشته هنرهای جدید و نقاشی، هنرمندان فعال و خوبی ظاهر شدند و هنرمندان بسیار با استعدادی به این سمت، سوق پیدا کردند. دو نفر از ۱۰ هنرمند حاضر در این رویداد، به واسطه فراخوان و تلاشهایی که در حاشیه آن انجام دادم، انتخاب شدند.
افضلیان زیرساخت هنری استان خراسان جنوبی را مناسب خواند و گفت: خوشبختانه همه شهرستانهای استان، دارای نگارخانههای استاندارد هستند که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آنها را تأسیس کرده است. علاوه بر این موارد، در مرکز استان نیز، شهرداری، میراث فرهنگی و حوزه هنری، در کنار سه نگارخانه خصوصی فعال هستند. در واقع استان خراسان جنوبی مجموعاً دارای ۱۲ نگارخانه مناسب است البته نمایشگاه جشنواره فجر در نگارخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
کیوریتور نمایشگاه جشنواره تجسمی فجر، برگزاری این رویداد در سطح استانی را مثبت خواند و اظهار کرد: با توجه به شناختی که دارم و بر اساس تجربیات گذشته، معتقدم که سواد بصری مردم، به واسطه برگزاری کارگاهها و حضور استادان به نام، تغییر کرده است و نقاشان به سمت فضاهای آکادمیک سوق پیدا کردهاند. از سوی دیگر، کنجکاوی خاصی بین هنرمندان شکل گرفته است که به نظر میرسد، باعث علاقه آنان به آموزش شده است. همین مبانی نیز سبب شده که استقبال مردم از نمایشگاهها رشد پیدا کند به همین خاطر من مطمئن هستم که در این دوره نیز شاهد حضور گسترده مردم خواهیم بود.
افضلیان یادآور شد: نمایشگاه جشنواره فجر در استان خراسان جنوبی، ۱۵ تا ۳۰ بهمن ماه، و همزمان با تهران در نگارخانه استان مهدی اسماعیلی مود، واقع در خراسان جنوبی، خیابان شهید محلاتی، حد فاصل مدرس و توحید، جنب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، برگزار میشود.
کرونا و افزایش فعالیت هنرمندان آذری
کبری رادپور، کیوریتور نمایشگاه چهاردهمین جشنواره تجسمی فجر استان آذربایجان شرقی گفت: در این رویداد با مرکزیت تبریز، ۳۸ اثر از ۱۰ هنرمند، در شاخههای مختلف هنری به نمایش در میآید. همزمان در آذرشهر، بناب و مرند هم که از گالریهای استاندارد برخوردار هستند، نمایشگاههای مستقلی برپا خواهد شد.
مدیر گالری یاسمی اداره ارشاد آذربایجان شرقی با تأکید بر نقش کرونا و قرنطینه خانگی بر فعالشدن بیشتر هنرمندان گفت: استقبال هنرمندان نقاش در این دوره از جشنواره و در سطح استان، پررنگتر بود اما در نمایشگاه این دوره از جشنواره، علاوه بر نقاشی، در سایر بخشها نظیر سفال و سرامیک، کاریکاتور، گرافیک، مجسمهسازی، نگارگری، تصویرسازی، خوشنویسی، عکس و چیدمان محیطی نیز آثاری از هنرمندان به نمایش گذاشته میشود. اما با توجه به نوپا بودن هنرهای جدید، این عرصه در استان چندان پررنگ نیست.
وی در پایان اظهار داشت: نمایشگاه آثار استان آذربایجان شرقی از ۱۵ تا ۳۰ بهمن ماه در گالری یاسمی واقع در خیابان امام، نرسیده به چهار راه آبرسان، خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی، طبقه اول، نگارخانه استاد علی اکبر یاسمی برگزار میشود.
منبع: فارس
انتها ی خبر/
نظر شما