تحولات لبنان و فلسطین

«بر همه مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند». جمله کوتاه ولی پر مضمون است و دنیایی مسئولیت بر روی شانه انسان‌های دغدغه‌مند و بیدار می‌گذارد.

استفاده از سلاح هنر برای حمایت از مردم مظلوم غزه و لبنان

باید هر کس با هر بضاعتی که دارد وارد میدان شود و بضاعت اهالی هنر نیز قلم، بوم نقاشی و دنیایی از رنگ‌هاست. آمده‌اند تا با بضاعت هنری خود به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی لبیک بگویند و با زبان هنر مظلومیت مردم غزه و لبنان را فریاد بزنند. 

به گزارش آستان نیوز، رویداد هنری «پرچم بر زمین نمی‌افتد» هم‌زمان با ایام اربعین شهادت مظلومانه دبیرکل حزب‌الله لبنان، مجاهد نستوه، شهید سید حسن نصرالله و سردار عباس نیلفروشان و در راستای پویش ملی ایران همدل برای حمایت جامعه هنرمندان از جبهه مقاومت از بیست و دوم آبان‌ماه ١۴٠٣ و به مدت ۲ روز در مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های آستان قدس رضوی و با حضور ۴۰ نفر از هنرمندان خراسان رضوی برگزار شد.
 

سربازان جبهه مقاومت

وارد فضای رویداد که می‌شوی پرچم زردرنگ حزب‌الله بر درودیوار مشاهده می‌شود. گویی با صدور حکم رهبر انقلاب همه شیفتگان راه ولایت خود را سربازی از سربازهای حزب‌الله می‌دانند.
 مهدی انفرادی هنرمند جوان مشهدی یکی از شرکت‌کنندگان در این رویداد هنری است. تصویری که بر روی بوم نقاشی او نقش بسته تصویر شهید سید حسن نصرالله و نمادی از پرچم فلسطین و لبنان است. در این تصویر زیبا، نگاه شهید به پرچم‌ دوخته شده است که به گفته خالق این اثر نشان‌دهنده آن است که شهید سید حسن نصرالله که نماد مقاومت و پایداری است از عالم ملکوت به رزمندگان غیور حزب‌الله نظر دارد و جوانان حزب‌الله نیز ادامه‌دهنده راه او خواهند بود. 
این هنرمند خوش‌ذوق در ادامه بیان کرد: با خلق این اثر می‌خواستم با مردم مظلوم غزه و لبنان همدردی کنم چرا که در این شرایط هر فردی در هر حرفه و هر شغلی که هست باید رسالت خود را در این زمینه انجام دهد و من هم سعی کرده‌ام از هنر خود برای حمایت از جبهه مقاومت اقدام کنم و با زبان هنر روایت گر مظلومیت مردم غزه و لبنان باشم. 
 

طرحی از دروازه ظهور 
کمی آن‌طرف‌تر، استاد سید احمد پژمان در حال قلم‌زدن بر روی بوم نقاشی است. استاد با قلمو رنگ‌هایی را بر روی تن سفید بوم می‌نشاند. با حرکت‌های دست استاد دیگر خبری از صفحه سفید بوم نقاشی نیست و همه فضای آن را رنگ‌هایی گاه تیره و گاه روشن فرامی‌گیرد. طرح کمی پیچیده است و برای پی‌بردن به نقشه طرح و پیام این اثر هنری با استاد هم کلام می‌شویم. 
استاد پژمان می‌گوید: نام این اثر "دروازه ظهور" است. یک نقشه از کل دنیا بر روی  بوم نقاشی نشسته است. کمی دقیق‌تر که می‌شوم در میان نقشه کشورها که همه با رنگ‌های تیره طراحی شده است نقشه ایران مشاهده می‌شود که نوری از آن ساطع شده است. 
این هنرمند جوان می‌گوید: در این اثر هنری می‌خواستم نشان دهم که دروازه ظهور در میان همه تیرگی‌ها و سختی‌ها از کشور ایران به روی همه مردم دنیا باز می‌شود و سپس موجی از مردم از سراسر دنیا با این جریان همراه می‌شوند و جبهه مقاومت را یاری می‌کنند. 
استاد پژمان ادامه داد: در این اثر هنری نه‌تنها کشورهای فلسطین و لبنان بلکه همه کشورهای جهان و همه کره زمین دیده شده است چرا که هر انسان آزاده‌ای با دیدن ظلم متأثر و غمگین می‌شود و هر کس با هر توان و امکاناتی که دارد در برابر ظلم ظالم می‌ایستد. 
نویسنده با قلم خود، شاعر با شعرش، فیلم‌ساز با ساختن فیلم و هنرمند هم با استفاده از هنر خود سعی می‌کند از مظلوم حمایت کند. 
حسین رزاقی که بیش از 50 سال در زمینه نقاشی فعالیت می‌کند و یکی از شاگردان استاد فرشچیان است، می‌گوید: من در این رویداد هنری یک کار نمادین را شروع کرده‌ام. 
طرحی از گنبد بیت‌المقدس و مسجدالاقصی بر روی بوم نقاشی او به چشم می‌خورد که روی آن شالی که نماد فلسطین است به‌صورت خیمه نقش بسته و زیر این خیمه تصویر شهدای جبهه مقاومت و در رأس آنها شهید سید حسن نصرالله در نهایت هنرمندی و زیبایی کار شده است. 
رزاقی در مورد این تابلوی نقاشی می‌گوید: قرارگرفتن تصویر شهدا در کنار مسجدالاقصی نشان می‌دهد که امت اسلامی جان‌فشانی‌های آنها را فراموش نمی‌کنند و راه آن شهیدان را ادامه خواهند داد. 
این هنرمند باتجربه در ادامه از تأثیر نقاشی بر ذهن و فکر مردم صحبت به میان آورد و گفت: همه مردم دنیا تشنه حقیقت هستند و وقتی یک اثر هنری که دارای زبان بین‌المللی است، خلق می‌شود ایجاد تفکر می‌کند و ذهن انسان‌های بیدار روشن‌تر می‌شود و هنر تأثیر خودش را بر اندیشه و افکار انسان‌ها می‌گذارد. 
 

فرصتی برای لبیک به ندای رهبری

علیرضا صوفی که باهنر خوشنویسی در این رویداد هنری شرکت کرده است ، می‌گوید: شرکت دراین رویداد فرصتی است که به ندای رهبر فرزانه انقلاب لبیک بگوییم؛ چراکه ایشان فرموده‌اند که هر فردی به هر شکلی که می‌تواند از مردم غزه و لبنان حمایت کند و جمعی از اعضای جامعه هنری با شرکت در رویداد پرچم بر زمین نمی‌افتد، دور هم جمع شده‌اند تا با سلاح خود که همین قلم‌ها، مرکب‌ها و بوم‌های نقاشی و... است؛ در این زمینه انجام‌وظیفه کنند تا بتوانند گوشه‌ای از مظلومیت مردم لبنان و غزه را به تصویر بکشند.
این هنرمند درحالی‌که آیاتی از قرآن کریم با موضوع جهاد و مقاومت را خوشنویسی می‌کند، می‌گوید: هدف من از شرکت در این رویداد هنری این بود که در کنار بقیه دوستان با سلاح هنر قدمی در راه حمایت از جبهه مقاومت بردارم و با سلاح هنر یاریگر مردم مظلوم غزه و لبنان باشم. 
 

کتیبه‌ای با رنگ و بوی شجاعت 

منصوره و محبوبه جوادی‌پور و ثُوَیبه پروین نیز به‌عنوان گرافیست و با اجرای هنر کتیبه نگاری در این رویداد هنری ایفای نقش می‌کنند. 
منصوره جوادی‌پور که یکی از اعضای این تیم هنری سه‌نفره است، می‌گوید: این کتیبه با بررسی سرود ملی کشور لبنان که در آن واژه‌هایی مثل شیر غُران به کار برده تنظیم شده است. در این اثر هنری، ما نمادهای حزب‌الله را با نمادهای شیعی ترکیب کرده‌ایم. در فرهنگ شیعی امیرالمؤمنین (ع) نماد شیر سَمُبل شجاعت است و در این کتیبه نماد شیر با دعای "نادعلی" نوشته شده است. 
در کنار این کارگاه سه‌نفره چند تن از عزیزان لبنانی هم حضور دارند که به گفته خانم جوادی‌پور آنها که تسلط مختصری بر زبان فارسی دارند کمک می‌کنند تا هنرمندان حاضر در این رویداد هنری با حزب‌الله و فرهنگ جهاد و مقاومت در لبنان بیشتر آشنا شوند که این امر در تولید آثار هنری بهتر و تأثیرگذارتر کمک می‌کند. 
 

ضرورت انتشار آثار هنری در فضای مجازی 

محمدحسین نیرومند مدرس دانشگاه و هنرمند پیشکسوت مشهدی که به‌عنوان کارشناس و راهنما در این رویداد هنری کارگاه هنری شرکت کرده است، می‌گوید: رویداد هنری پرچم بر زمین نمی‌افتد فرصتی برای دورهمی هنرمندان است که آثاری با موضوع وقایع اخیر جهان اسلام خلق کنند. 
هنرمندان دعوت شده به این رویداد تمام توان و هنر خود را در تولید بهترین آثار هنری که بیانگر مظلومیت مردم غزه و لبنان باشد به کار گرفته‌اند و بعد از اتمام کارها نوبت مسئولین است که همه همت خود را برای دیده‌شدن این آثار به کار بگیرند. 
این هنرمند پیشکسوت ابراز کرد: آثار توسط هنرمندان در فضاهای بسته خلق می‌شود؛ ولی باید امکان دیده‌شدن پیدا کنند؛ بنابراین این آثار باید در فضای مجازی منتشر شود تا همه انقلابیون عالم بتوانند این آثار ارزشمند را ببینند و پیام هر یک از آثار تولید شده را دریافت کنند.
این رویداد هنری که با حضور 40 هنرمند در رشته‌های نقاشی، تصویرسازی، طراحی گرافیک، کتیبه نگاری، کارتون و کاریکاتور، خوشنویسی و نگارگری در روزهای بیست و دوم و بیست و سوم  آبان‌ماه برپا بود و در شامگاه چهارشنبه بیست و سوم آبان به کار خود پایان داد ، هنرمندان حاضر در این رویداد خوشحال و مسرور از اینکه توانسته‌اند با هنر خود قدمی در جهت حمایت از جبهه مقاومت بردارند خواستار ایجاد فضایی برای دیده شدن آثار تولید شده در این رویداد هستند.

منبع: آستان نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.