تحولات منطقه

جمعی از استادان و فرهیختگان شرکت‌کننده در همایش بزرگداشت «اقبال لاهوری» در دانشگاه فردوسی مشهد از مراکز مختلف علمی و ادبی کشور، ضمن تشرف به حرم مطهر رضوی، از کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بازدید کردند.

بازدید جمعی از استادان و فرهیختگان مراکز علمی و ادبی کشور از کتابخانه رضوی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

این گروه هشت نفره اعم از محمدرضا نصیری، مدیر گروه شبه قاره و آسیای صغیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی، کریم نجفی برزگر، دبیرکل شبکه دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام و...، ضمن بازدید از مرکز نسخ خطی و تالار تخصصی کتاب‌های خارجی کتابخانه رضوی، با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دیدار و گفت‌وگو کردند.  
حسینی در این نشست با اشاره به برخی از اقدامات و برنامه‌های این سازمان در چند سال اخیر در راستای معرفی هر چه بیشتر گنجینه رضوی از جمله برگزاری برنامه سه‌شنبه‌های علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، اظهار کرد: این گنجینه مملو از آثار نفیس و ارزشمند است، بنابراین ظرفیت پژوهشی بالایی دارد.  
رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: دراین‌میان، آثار علمی نباید در کتابخانه‌ها در حبس بماند بلکه با رعایت ضوابط و شرایط باید زمینه هر چه بیشتر بررسی این آثار برای اهل علم و پژوهش به‌ویژه دانشگاهیان فراهم شود.  
دراین‌راستا، این سازمان نیز آمادگی همکاری با دانشگاهیان به‌خصوص در قالب انعقاد تفاهم‌نامه مشترک را دارد.
استادان و فرهیختگان حاضر در نشست نیز به بیان نظرات و پیشنهادات خود درخصوص استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت‌های آستان قدس رضوی در حوزه گردآوری، پژوهش و معرفی نسخه‌های خطی پرداختند.  

از شناسایی ظرفیت‌ها تا لزوم همکاری مشترک
مدیر گروه شبه قاره و آسیای صغیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی  در حاشیه این نشست به خبرنگار ما اظهار کرد: مایه خرسندی است که این سازمان شرایطی را برای محققان فراهم کرده تا آنان بتوانند از نسخه‌های خطی و اسناد تاریخی موجود در گنجینه رضوی به آسانی استفاده کنند.  
نصیری، با اشاره به برخی از مشکلات دسترسی به نفایس خطی در خارج از کشور به‌ویژه در منطقه شبه قاره و آسیای میانه، افزود: قدم‌های ارزشمندی که کتابخانه آستان قدس رضوی در راستای تحقق اهداف خود برداشته است را به فال نیک گرفته و امیدواریم شاهد همکاری تنگاتنگی میان فرهنگستان زبان و ادب فارسی و این آستان مقدس باشیم.
همچنین وی به فعالیت‌های پژوهشی خود در حوزه تصحیح نسخه‌های خطی، اشاره و خاطرنشان کرد: در بازدید از مرکز نسخ خطی کتابخانه رضوی موفق شدم قرآن خطی بابری این مرکز را از نزدیک ببینم که در گذشته فقط تصویر آن را دیده بودم.
این امر موجب شد تا تغییراتی در مقدمه کتاب جدید خود بدهم، بنابراین در این بازدید کوتاه توانستم از نفایس گنجینه رضوی نیز استفاده کنم که جای تقدیر و تشکر دارد.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.