تحولات منطقه

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در صنعت دامپروری، تخمین زده شده است که دست کم هر باکتری مقاوم به یک آنتی‌بیوتیک، قادر است که ۲ میلیون نفر را آلوده کند.

هر باکتری مقاوم به یک آنتی‌بیوتیک ۲ میلیون نفر را آلوده می‌کند / مقاومت میکروبی هشداری برای صنعت دامپروری
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

علیرضا رفیعی پور، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پیامی به وبینار هفته ملی مقابله با مقاومت میکروبی، گفت: پدیده مقاومت میکروبی که توانایی میکروب‌ها برای مقابله با اثر آنتی‌بیوتیک‌ها بوده و باعث زنده ماندن و متوقف نشدن رشدشان می‌شود، از سوی سازمان‌های جهانی متولی بهداشت انسان و دام به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای بهداشتی و نگرانی‌های عمده در موضوع سلامت واحد مطرح شده است.

وی افزود: در سال‌های اخیر سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی بهداشت حیوانات و سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد توجه ویژه به موضوع مهم مقاومت میکروبی و راه‌های مقابله با آن داشته‌اند.

رفیعی پور در ادامه تاکید کرد: به زبان ساده مقاومت میکروبی درمان عفونت‌های ناشی از باکتری‌های مقاوم را دشوار ساخته و هزینه‌های درمانی بیماری‌های عفونی را افزایش داده است. به گفته یکی از صاحبنظران تخمین زده شده است که دست کم هر باکتری مقاوم به یک آنتی‌بیوتیک، قادر است که ۲ میلیون نفر را آلوده کند.

وی ادامه داد: چنانچه روند نگران کننده مقاومت میکروبی کنترل نشود، تا اواسط قرن میلادی کنونی ده‌ها میلیون نفر جان خود را بر اثر مقاومت میکروبی از دست خواهند داد. بر اساس گزارش بانک جهانی تخمین زده شده است که در همین بازه زمانی کاهش سالانه تولیدات دامی بین ۱.۱ تا ۳.۸ درصد به واسطه بروز مقاومت میکروبی در کشورها به وقوع خواهد پیوست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه این پیام تصریح کرد: در سال‌های اخیر وفور گسترش‌یابنده فنوتیپ‌های جدید مقاوم در بین عامل‌های بیماری‌زا در دامپزشکی و پزشکی به طور حیرت‌آوری مساله ساز شده است. بروز برخی باکتری‌ها که به تمامی آنتی‌بیوتیک‌های موجود مقاوم بوده، هشدار نگران کننده‌ای برای اقدامات درمانی از جمله برخی جراحی‌های متداول و شیمی درمانی‌های بیماران سرطانی است که در فقدان این آنتی‌بیوتیک‌ها امکان حفاظت در برابر عفونت‌های دیگر در این بیماران وجود نخواهد داشت.

وی گفت: در این راستا سازمان دامپزشکی از سال‌ها قبل طرح‌هایی را برای مهار مقاومت میکروبی پیشنهاد کرده است که برخی از این طرح‌ها در قالب دستورالعمل‌ها به ادارات کل دامپزشکی ابلاغ شده است، از جمله، دستورالعمل نسخه نویسی به منظور نظارت بر مصرف بهینه آنتی‌بیوتیک‌ها، عدم استفاده از مکمل‌های آنتی‌بیوتیکی برای ارتقای رشد دام‌ها، ثبت آنتی‌بیوتیک‌های جدید برای جایگزین کردن تدریجی آنتی‌بیوتیک‌های قدیمی که مقاومت میکروبی در این آنتی‌بیوتیک‌ها شدید است و ثبت ترکیباتی مانند پروبیوتیک‌ها به عنوان جایگزین آنتی‌بیوتیک برای پیشگیری از عفونت‌ها.

رفیعی پور گفت: افزون بر موارد بیان شده، ابلاغ دستورالعمل‌های بهداشتی به منظور کاهش روند بروز مقاومت میکروبی مانند، اطمینان از اجرای اقدامات بهداشتی و واکسیناسیون به منظور کاهش گسترش بیماری‌های عفونی دام طیور و آبزیان کمک به تولیدکننده‌ها در توسعه برنامه‌های جامع بهداشت گله مانند استقرار امنیت زیستی به منظور پیشگیری از عفونت‌ها که به طور قطع نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک را کاهش می‌دهد، در اختیار قرار دادن واکسن‌های مؤثر ثبت شده که به مثابه ابزار کارآمدی برای پیشگیری

کد خبر
منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.