اجلاس اکو

هم زمان با روز جهانی حکمت و فلسفه، مدیرگروه مطالعات اعتاب مقدس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، به بررسی حکمت از منظر امام رضا(ع) پرداخت.

«حکمت» رکن اصلی معارف رضوی است

دکتر مرتضی انفرادی با اشاره به اینکه حکمت در آموزه‌های اسلامی جایگاه ویژه‌ای دارد، گفت: در آیه ۲۶۹ سوره بقره آمده است: «خدا فیض حکمت را به هر که خواهد عطا کند و هر که را به حکمت و دانش رسانند درباره او مرحمت و عنایت بسیار کرده‌اند و این حقیقت را جز خردمندان، متذکر نشوند».وی ابراز کرد: در قرآن کریم، صفت حکیم حدود ۱۰۰ بار و واژه حکمت نیز بیش از ۲۰ بار تکرار شده است.  
به تعبیر بزرگان و اندیشمندان اسلامی، حکمت و حکیم کسی است که کارش از روی اتقان و سنجش باشد. انفرادی، ادامه داد: در همین مورد، امام محمد باقر(ع) در پاسخ به سوالی در مورد حکمت فرمودند: مراد از حکمت طاعت خداوند و شناخت امام است.  
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) به‌عنوان عالم آل محمد(ص)، همه معارفشان حکمت است و در روایت متعددی، حکمت برخی از عبادات و احکام الهی همچون روزه، نماز، جهاد و سایر ابواب فقهی را به‌صورت ویژه،  شرح و بسط دادند.
وی افزود: امام رضا(ع) راه‌های دستیابی به حکمت را بیان فرمودند و یکی از این راه‌ها را سکوت و خاموشی، ذکر کردند.  
وی خاطر نشان کرد: حضرت رضا(ع) در حدیثی فرمودند: سکوت و خاموشی یکی از درهای حکمت است، سکوت محبت می‌آورد و راهنمای هر خیری است.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.