تحولات منطقه

ادعای تخریب گسترده معابد در دوران حکومت مغول برای ساخت مساجد یک جعل تاریخی است که هندوها برای توجیه خشونت فزاینده علیه مسلمانان هند استفاده می‌کنند.

مساجد در جای معابد! چرا هندوها بر یک جعل تاریخی اصرار دارند؟

تحقیقات درباره مسجد جامع شاهی مورد مناقشه در «سامبال» واقع در ایالت «اوتارپرادش» هند پس از حکم دادگاه به خشونت کشیده شده و گزارش‌ها حاکی از آن است که سه مسلمان در درگیری‌های خشونت‌آمیز به وجود آمده، جان خود را از دست داده‌اند.

مسجد جامع شاهی هند در بحبوحه یک نبرد حقوقی بر سر ادعاهایی است مبنی بر اینکه این مسجد در محل یک معبد هندو ساخته شده است.

به گفته پلیس، خشونت زمانی آغاز شد که جمعیتی در نزدیکی مسجد جمع شدند و تیم بررسی خود را آغاز کرد. جمعیت به حدود هزار نفر رسید که سعی کردند از ورود پلیس به مسجد جلوگیری کنند.

این تحقیقات و بررسی‌ها بخشی از فرآیندی بود که بنا به خواسته برخی هندوها آغاز شد تا نشان دهد که این مسجد در محل یک معبد ساخته شده است.

درخواست‌کنندگان این تحقیقات مدعی هستند که در متون تاریخی تخریب معبد توسط امپراتور مغول در سال ۱۵۲۹ مستند شده است.

حامیان این نظرسنجی استدلال می کنند که این یک گام ضروری برای کشف حقایق تاریخی است، در حالی که منتقدان آن را تحریکی می دانند که حرمت مکان های مذهبی که توسط قانون مکان های عبادی۱۹۹۱ تایید شده است را نقض می کند.

«ویشنو شانکار»، وکیل مدافع شاکیان این پرونده اظهار داشت که تیم نظرسنجی بررسی دقیقی درباره مسجد جامع شاهی از طریق فیلمبرداری و عکاسی طبق دستور دادگاه انجام داده است که گزارش آن قرار است تا ۲۹ نوامبر ارائه شود.

این حادثه موجی از واکنش های سیاسی و اجتماعی را برانگیخته است. برخی، دولت تحت رهبری حزب «بهاراتیا جاناتا» به رهبری «نارندار مودی»، نخست وزیر هند را به سازماندهی ناآرامی‌ها برای منحرف کردن توجه از اتهامات مربوط به تخلفات انتخاباتی در نظرسنجی‌های اخیر متهم می‌کنند.

همانطور که گروه‌های ستیزه‌جوی هندو در سال ۱۹۹۲ ادعا کردند که مسجد بابری در زادگاه رام ساخته شده است، گروه‌های ستیزه‌جو و سیاستمداران حزب بهاراتیا جاناتا نیز امروز این ادعای غیرتاریخی را رواج داده‌اند که همه مساجد دوره مغول در هند روی ویرانه‌های معابد ساخته شده اند.

 گروه‌های راست افراطی هندو با استفاده از این منطق که مسلمانان را چه در گذشته و چه در حال حاضر شیطانی می‌شمارند، هزاران مسجد را در سراسر هند به تخریب تهدید می‌کنند.

از «اوتارپرادش» در شمال تا «کارناتاکا» در جنوب هند وضعیت یکسان است: ملی‌گرایان هندو ادعا می‌کنند که مساجد یا بناهای اسلامی زمانی معبد بوده و خواستار بررسی‌های باستان‌شناسی برای به دست آوردن شواهد و کمپین‌هایی در دادگاه‌ها برای درخواست تحویل این بناها به هندوها و تبدیل آن به معابد هستند.

بررسی در مورد مسجد جامع شاهی تازه‌ترین نمونه از مواردی است که نشان می‌دهد هندوها هنوز به دنبال تهدید و تخریب مساجد مسلمانان در هند هستند.

فهرستی از اهداف تخریب که توسط گروه افراطی هندو «ماهاسبها» تهیه شده است، شامل حداقل ۸۸۰ مسجد، زیارتگاه، قبرستان، تالارهای اجتماعات و سایر عبادتگاه های مسلمانان است.

بسیاری از این عبادتگاه‌ها قبلا توسط دولت‌های ایالتی حزب بهاراتیا جاناتا یا شبه‌نظامیان هندو تخریب شده‌اند؛ آنها ادعا می‌کنند که این بناها غیرقانونی ساخته شدند.

 دو مسجد تاریخی به نام‌های مسجد «شاهی» متعلق به قرن شانزدهم و مسجد۶۰ ساله «گریب نواز»، توسط دولت اوتارپرادش به عنوان بخشی از پروژه های تعریض جاده با بولدوزر تخریب شده اند و دلیل آنها غیرقانونی بودن هر دو بنا است.

در دهلی نو، پایتخت هند، استفاده از بولدوزر علیه مقبره‌های مسلمانان محلی و قبور مقدس، آن هم بدون هشدار قبلی برای مقامات شهری رایج شده است.

هدف هندوهای راست افراطی کاملا مشهود است: نابودی مساجد و ستون اصلی ایمان اسلامی در هند.

 ادعای تخریب گسترده معابد در دوران حکومت مغول برای ساخت مساجد یک جعل تاریخی است که هندوها برای  توجیه خشونت فزاینده علیه مسلمانان هند استفاده می‌کنند.

منبع: خبرگزاری شبستان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.