به گزارش قدس خراسان، تا امروز سه رکورد جهانی را جابهجا کرده است. تمرین میکند چهارمین رکورد را که اتفاقاً رکوردی سنگین و بیشک پرسروصدا خواهد بود، این بار با نام خلیج فارس ثبت کند. صحبت از «مهدی وفابخش» جوان اهل شهرستان مهولات است؛ ورزشکاری که با رکوردهای عجیب ثبت شدهاش تا امروز، در طنابزنی سرعتی، نه تنها در کشور بلکه در دنیا بینظیر است!
پیمایش ۱۰۰ متر در ۱۲ ثانیه و ۰.۲۵ ثانیه آن هم در حال طنابزنی میتواند شاهکاری در ورزش دنیا باشد. تصور این مهم وقتی برایمان جالبتر میشود که بدانیم سریعترین رکوردهای ثبت شده در ماده ۱۰۰ متر دوومیدانی رقابتهای جهانی و المپیک، چنددهم ثانیه کمتر از ۱۰ ثانیه است!
رکورد نزدیکترین فرد به مهدی وفابخش ۱۴ ثانیه و ۰.۱۰ ثانیه در کتاب گینس ثبت شده و اختلافی حدود ۲ ثانیه با این ورزشکار خراسانی دارد. تفاوت او با وفابخش این است که رکوردش ثبت جهانی شده؛ اما رکورد این نابغه ورزشی به جز در کتاب رکوردهای ایران، جای دیگری به ثبت نرسیده است! دلیلش هزینههای دلاری ثبت رکوردهای گینس تا امروز بوده است. رکورد ۱۰۰ متر، تنها رکوردی نیست که وفابخش نتوانسته ثبت جهانیاش کند؛ بلکه او دو رکورد دیگر هم دارد و با اختلاف با افرادی که در گینس ثبت شدهاند، آنها را بهبود بخشیده؛ اما نداشتن حامی مالی و بالا بودن هزینههای دلاری اجازه نداده رکورد هزار متر طنابزنی با ۳ دقیقه و ۶ ثانیه (رکورد جهانی ثبت شده ۴ دقیقه و ۷ ثانیه) و نیز رکورد یک مایل (هزار و ۶۰۰ متر) طنابزنی را در گینس به نام خودش و ایران تغییر دهد.
اف ۱۴ ایرانی (لقبی که کتاب رکوردهای ایران به وفابخش داده) آرزویش این است بتواند روزی این رکوردها را به نام ورزشکاری از ایران در گینس تغییر دهد و برای رسیدن به این هدف تلاش بسیاری کرده؛ اما هنوز به موفقیت نینجامیده است. با این تفاسیر، او این روزها سخت تمرین میکند تا رکورد عجیب دیگری را از خود به جا بگذارد؛ طنابزنی هزار کیلومتری دور خلیجفارس! رکوردی که اگر هر جای دنیا ثبت شود، مثل توپ صدا میکند و کشورهای بسیاری به ویژه کشورهای عربی اطراف خلیجفارس که شیخنشینهایشان علاقه فراوانی به ثبت رکورد در ساخت بلندترین ساختمانها و مواردی از این نوع دارند، به دنبال شکار و ثبت آن به نام خودشان هستند! وفابخش اما میگوید دوست دارم همه رکوردهایم را به نام ایران عزیز به ثبت برسانم.
از خودت بگو و اینکه چه شد به ورزش روی آوردی آن هم ورزش طنابزنی؟
مهدی وفابخش هستم. اهل شهر فیضآباد ازشهرستان مهولات. از بچگی به ورزش علاقه زیادی داشتم. میدویدم و هر زمان فرصت پیش میآمد، طناب هم میزدم. در رشته دوومیدانی در مسابقات استانی مدال گرفتم؛ اما ادامه ندادم. علاقهام به ورزش آنقدر بود که حتی هنگام سربازی و در برف و باران با پوتینهای سنگین میدویدم و اصلاً احساس خستگی نمیکردم. استقامتم در دویدن و طناب زدن موجب شد این دو ورزش را با هم ترکیب و طنابزنی سرعتی را شروع کنم. خیلی زود در این ورزش پیشرفت کردم تا جایی که رکوردهایم از رکوردهای کشور، آسیا و جهان کمتر شد.
پس از آن به سراغ ثبت رکورد رفتی؟
ثبت رکورد هر توانایی در دنیا معمولاً با حضور نمایندگان کتاب گینس انجام میشود؛ اما چون پرداخت هزینه این کار برای من که درآمد چندانی ندارم، ساده نبود، فقط با حضور مسئولان کتاب ثبت رکوردهای ایران توانستم رکورد ۱۲ ثانیه و ۰.۲۵ ثانیه در ۱۰۰ متر طنابزنی با سرعت را ثبت کنم که حدود ۲ ثانیه کمتر از آخرین رکورد ثبت شده در کتاب گینس است. پس از آن تمرینهایم را بیشتر و بیشتر کردم و این بار به سراغ تغییر رکورد جهانی هزار متر طنابزنی سرعتی رفتم که این کار نیز با موفقیت انجام شد و رکورد ثبت شده ۴ دقیقه و ۷ ثانیه را به ۳ دقیقه و ۶ ثانیه کاهش دادم و این دومین ثبت رکوردم بود؛ اما باز هم در کتاب رکوردهای ایران. همچنین شکستن رکورد یک مایل طنابزنی سرعتی که آن هم سرنوشتش مثل دو رکورد پیشین بود و به دلیل هزینه زیاد ثبت در کتاب گینس، فقط در کتاب رکوردهای ایران به ثبت رسید.
در این مدت هیچ کس حامی شما نشد؟
خیر. هرجا رفتم، کسی راضی نشد حتی برای هزینههای ثبت این رکوردها کمکم کند؛ از مراکز فراوری پسته در شهر خودم تا فرماندار، شهردار و سایر افراد. یادم نمیرود فرماندار سابق مهولات نه تنها کمک نکرد، حتی گفت دختر من هم طنابزنی بلد است! خیلی جالب است شهرداری فیضآباد برای نصب بنر من در سطح شهر میخواست پولش را از خودم بگیرد. در حالی که برای تأمین هزینههای بالای تمرینها و سایر مبالغ مجبور شدم حتی خودرویی را که با کار بنایی خریده بودم، بفروشم.
حتماً پس از آن با ناامیدی ورزش را کنار گذاشتی و سراغش نرفتی؟
خیر، برای من که به شدت به ورزش علاقه دارم، تصورش هم سخت است ورزش را کنار بگذارم. جالب است بگویم هدف بعدیام طنابزنی هزار کیلومتر دور خلیجفارس است. این رکورد در دنیا بینظیر بوده و میخواهم آن را برای کشورم ثبت کنم.
این ادعای بزرگی است و هزینه بالایی دارد. بدون حامی مالی چطور میخواهی این کار را انجام بدهی؟
بله قبول دارم. هزار کیلومتر طناب زدن در حالت عادی حتی تصورش هم دشوار به نظر میرسد در حالی که این کار قرار است با سرعت بالا انجام شود؛ اما من انجامش میدهم و تمرینهایم آنقدر خوب است که توانایی این کار را در خودم میبینم. فقط تنها مسئله، همان مشکل همیشگی است؛ یعنی حامی مالی ندارم! متأسفانه هنوز نتوانستهام برای این موضوع چارهای بیندیشم و این تنها دغدغه من برای ثبت رکورد مذکور است. در حالی که اگر قرار بود این کار را در یکی از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس انجام دهم، قراردادهای نجومی میبستند؛ کاری که تا امروز خیلی زیاد انجام داده و بسیاری از رکوردها را به نام خودشان ثبت کردهاند. دوست ندارم زحمتی را که در کشورم کشیدهام، به نام کشور دیگری به ثبت برسانم و میخواهم رکوردهایم به نام کشورم ایران به ثبت برسد.
فکر نمیکنی اگر به جای طنابزنی سرعتی فقط رشته دوومیدانی در ماده سرعت را ادامه میدادی، الان شرایط برایت بهتر بود؟
بزرگترین اشتباه زندگیام این بود که دنبال دوومیدانی نرفتم. باور کنید با توانایی که در خودم سراغ دارم، اگر به ورزش دوومیدانی مشغول میشدم، آوازهام مثل حسن یزدانی که قهرمان کشتی است، در مسابقات دوومیدانی دنیا میپیچید.
نظر شما