حجتالاسلام محمود قاسمی در جلسه روضه فاطمیه در مدرسه علمیه امیر المومنین بیان کرد: در جامعه شاهد افرادی هستیم که گاهی به شدت عاشق و خادم اهل بیت (ع) و در امور خیریه فعال هستند، اما در مقطعی از زندگی تغییر میکنند و رفتار متفاوتی از خود نشان میدهند و برعکس، افرادی هم هستند که ممکن است ظاهری غیر مذهبی داشته باشند اما در نهایت به سعادت و شهادت میرسند، این پدیدهها در تاریخ اسلام نیز دیده شده است؛ مانند پیروان امام حسین (ع) که در نهایت در سپاه دشمن قرار گرفتند.
وی با نگاهی به صدر اسلام، به تحلیل رویکردهای مختلف افراد نسبت به ایمان پرداخت و اظهار کرد: در دوره پیامبر اسلام (ص)، عدهای به شکل سطحی و صرفاً بهخاطر منافع دنیوی اظهار ایمان میکردند، در حالی که دلهایشان به خلوص واقعی ایمان آگاه نبود، این رویکرد در لحظات حساس و آزمونهای تاریخی آشکار میشد.
استاد حوزه تصریح کرد: عدهای از دشمنان امام حسین (ع) که در ابتدا با ایشان مخالف بودند، در گودی قتلگاه بر بدن مطهر امام حسین (ع) اشک ریختند و در آخرین لحظات توبه کردند و از خاندان اباعبدالله دفاع کردند، این افراد پس از توبه و تغییر دل، به جمع یاران امام حسین (ع) پیوستند و به عنوان 72 تن از یاران حضرت، پای مزار امام حسین ع خاک شدند.
جهاد در زمانه ما مستلزم آشکارسازی حقایق و مقابله با تبلیغات دشمنان
وی ادامه داد: بعضی از پیروان امام حسین (ع) به او گفتند ما تاجایی با تو هستیم تا زمانی که عرصه را تنگ و جان خود را در خطر ببینیم رو به عقبه سپاه میکنیم و دیگر در کنارت نخواهیم بود، به این مقوله عاقبت به خیری و برعکس آن عاقبت به سو میگویند.
حجتالاسلام قاسمی با اشاره به گفتاری از امام حسن عسکری (ع)، ایمان را به سه دسته تقسیم کرد و عنوان کرد: ایمان افراد به سه دسته تقسیم شده است، ایمان از روی اطاعت قلبی، ایمان اجباری، و ایمان از روی طمع. این تقسیمبندی نشان میدهد که چرا بعضی افراد در بزنگاهها از مسیر حق منحرف میشوند.
وی بر اهمیت هدایت الهی در عاقبتبهخیری تأکید کرد و گفت: هدایت واقعی توسط خداوند و با تلاش و جهاد در مسیر حق به دست میآید و برای کسی که خداوند هدایت کند، هیچ گمراهی در کار نیست.
استاد حوزه افزود: انسان باید برای تقویت ارتباط قلبیاش با خداوند، دچار تلاش و مجاهدت مستمر باشد تا خدا نور ایمان را به قلب او وارد کند.
وی با اشاره به تحولات امروز و دگرگونیهایی که در مفهوم جهاد ایجاد شده است، گفت: جهاد در گذشته جنگ با دشمن با شمشیر بوده است اما جهاد امروز جهاد تبیین است که اهمیت ویژهای دارد.
حجت الاسلام قاسمی خاطرنشان کرد: در دوران پیامبر (ص)، جهاد به معنای مبارزه فیزیکی بود، اما اکنون ما باید به روشنگری و تبیین حقایق بپردازیم، بنابراین، جهاد در زمانه ما مستلزم آشکارسازی حقایق و مقابله با تبلیغات دشمنان از طریق آگاهیبخشی است.
وی به چهرههایی اشاره کرد که با تظاهر به دینداری در جامعه، اهداف خطرناکی را دنبال میکنند و بیان کرد: این چهرههای منافقانه باید شناسایی و جریان نفاق با تدبیر و بصیرت هدف قرار گیرد.
در بخش پایانی سخن، حجتالاسلام قاسمی بر اهمیت دعا و توسل به اهل البیت برای عاقبتبهخیری تأکید کرد و گفت: عاقبتبهخیری نشانهای از موفقیت در امتحانهای دنیوی است و باید همواره برای دستیابی به آن تلاش کرده و در دعاهایمان از خداوند طلب کنیم.
نظر شما