رئیس شورای اسلامی کلانشهر اهواز نیز آبان ماه عنوان کرده بود هیچ کوتاهی از شهرداری اهواز در خصوص اجرای اقدامهای لازم به منظور دفع آبهای سطحی و جلوگیری از آبگرفتگی در اهواز قابل پذیرش نیست و چالشهایی که در سالهای گذشته بر اثر آبگرفتگی برای مردم رخ داد نباید دوباره تکرار شوند.
اینکه چرا با وجود سالها تجربه بحران باز هم مسئولان در لحظه آخر به فکر بررسی نقاط اولویتدار میافتند و از طرفی چرا زیرساختهای اساسی دفع آبهای سطحی، فاضلاب و پمپاژ هنوز تأمین نشده برای خیلیها محل سؤال است.
از طرفی چرا با وجود وعدههای مکرر برای رفع این معضل، برنامهریزی مؤثری برای رفع این مسئله شهر اهواز اندیشیده نمیشود و همچنان شهروندان باید نگران باشند که تصمیمگیریهای دیرهنگام مشکلات بیشتری برای خانوادهها و سرمایههای زندگی آنها ایجاد نکند.
همچنین از سال ۹۸ با شدت گرفتن موضوع آبگرفتگی در اهواز و دستور ویژه رهبر معظم انقلاب برای اجرای طرح جامع فاضلاب این شهرستان اگرچه تلاش شده میزان آبگرفتگی در فصل بارندگی بسیار کاهش یابد، اما وقوع برخی آبگرفتگیها با وجود بارندگیهای جزئی مردم این شهر را با چالشهایی مواجه کرده است.
پای قطعی برق در میان است
فرماندار اهواز دلیل اصلی آبگرفتگیهای هفته اول آذرماه را به نبود سیستم فاضلاب مناسب در برخی مناطق حاشیه شهر نسبت داده و میافزاید: قطعی برق ایستگاههای پمپاژ فاضلاب و کمبود زیرساختها از دلایل اصلی آبگرفتگی است.
سیداحمد موالیزاده با اشاره به اینکه در حال بررسی نقاط دارای اولویت در دفع آبهای سطحی هستیم تا برای زمانهایی که بارش بیشتری پیشبینی میشود کمترین مشکل را داشته باشیم، تصریح میکند: شهرداری و شرکت آبفا اهواز در تلاش هستند زمان ماندگاری آب را کاهش دهند اما بسیاری از شهروندان این اقدامها را ناکافی میدانند و معتقدند این تلاشها تنها مُسکنی موقت برای زخمی کهنه است.
تیر خلاص معاون شهردار
در مقابل، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز بر این عقیده است که امکان جلوگیری کامل از آبگرفتگی اهواز وجود ندارد.
علی شمس با بیان اینکه سال گذشته ۲۰۰ نقطه بحرانی در آبگرفتگیهای اهواز وجود داشته است، تصریح میکند: اما در حال حاضر این تعداد به ۱۸ نقطه رسیده و زمان ماندگاری آب در این کلانشهر نسبت به گذشته کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه به دلیل مسطح بودن اهواز امکان جلوگیری از آبگرفتگیهای ناشی از بارندگی در این شهر وجود ندارد، ادامه میدهد: در بسیاری از مسیرهای خروج آبهای سطحی اهواز ساخت و ساز انجام شده یا صنایع تأسیسات خود را قرار دادهاند و همین موضوع مانع جاری شدن و خروج روانابها در مسیر اصلی شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با ذکر این نکته که صنایع باید برای دفع آبهای سطحی که با ساخت و ساز مانع خروج روانابها شدهاند با شهرداری همکاری لازم را داشته باشند، خاطرنشان میکند: میزان ماندگاری آبهای سطحی اهواز در بارندگیهای اخیر حدود ۶ ساعت بود.
وضعیت ایستگاههای پمپاژ
مدیرعامل آبفا اهواز نیز با بیان اینکه ایستگاههای پمپاژ فاضلاب هنگام بارندگی این آمادگی را دارند که با تمام ظرفیت آب موجود در شهر را تخلیه کنند، اظهار میکند: همچنین برای ۳۰ درصد از ایستگاهها، پمپ رزرو در نظر گرفته میشود که در مواقع اضطراری مورد استفاده قرار بگیرند.
سعید دشتیزاده ادامه میدهد: تمام ایستگاههای پمپاژ اپراتور ثابت داشته و در زمان بارندگی تا تخلیه کامل آب از معابر شهری نظارت کامل بر آنها صورت میگیرد.وی تصریح میکند: یک سری اقدامهای مشارکتی با شهرداری از جمله ساخت ایستگاه پمپاژ و لولهگذاری در برخی مناطق اهواز نیز انجام شده است تا در زمان بارندگی، مدت ماندآبها به کمترین حد ممکن برسد.
قوه قضائیه با ترک فعلها برخورد کند
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز با گلایه از وضعیت آبگرفتگی معابر اهواز عنوان میکند: با وجود اعتبارات کلان ملی، وضع آبگرفتگی امروز اهواز نشان از نبود برنامه جامع و نظارت کافی دارد.
محمد امیر با بیان اینکه وضع امروز آبگرفتگی و زندگی مردم اهواز به هیچ وجه قابل قبول نبوده و شایسته نیست این گونه زندگی مردم با دشواری روبهرو شود، اظهار میکند: وضعیت امروز آبگرفتگی با ۱۵ میلیمتر بارندگی نشان روشنی است که دقت و نظارت لازم برای طرح جامع فاضلاب و دفع آبهای سطحی در این کلانشهر صورت نگرفته است.
امیر با اشاره به اینکه با این همه اعتبارات و هزینه ملی نباید امروز شاهد این وضع نامقبول در اهواز باشیم و مردم گلایهمند باشند، میافزاید: قوه قضائیه باید با عاملان و کسانی که با وجود اعتبارات کلان، ترک فعل کردند، برخورد جدی و بازدارنده داشته باشد.
وی ادامه میدهد: چرا مردم در خوزستان و به ویژه اهواز پس از بارندگی بیش از آنکه خوشحال باشند، باید نگران خانه و کاشانه خود باشند، این واقعاً برای مسئولان امر با وجود تلاشهای صورت گرفته، نمره منفی است.
نظر شما