تحولات منطقه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به اینکه همه محصولات تولید شده در این استان سالم هستند و باید شناسنامه دار شوند، گفت: ۸۵ هزار تُن سبزی و صیفی از البرز صادر می شود.

صادرات ۸۵ هزار تُن محصولات سبزی و صیفی از البرز

به گزارش قدس آنلاین، عبدالرضا بازدار پیش از ظهر سه شنبه در سومین همایش ترویجی کشاورزی پایدار که به مناسبت روز جهانی بدون سم در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: مقوله امنیت غذایی موضوع بسیار پیچیده و گسترده‌ای در سطح دنیا دارد و تمام این اتفاقات در دو کلمه امنیت غذایی نهفته است.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی همه مسائل سلامت و کیفیت و اقتصادی بودن، در دسترس بودن و پایدار بودن را در برمی گیرد، اظهار کرد: در دنیا به مقوله پایداری نگاه ویژه ای می‌شود زیرا بعد از انقلاب سبز اتفاقاتی در حوزه کشاورزی افتاد که این پایداری را دچار مخاطراتی کرد.

بازدار همچنین به استفاده بی رویه از کودها و سموم و استفاده بیش از حد از منابع و رشد افقی در یک دوره ۱۰۰ ساله اخیر اشاره کرد و افزود: در این مدت دنیا به یک حجم مناسب از تولید غذا رسید ولی کم کم به این نتیجه رسیده‌اند که این موضوع تهدیدکننده است زیرا در امنیت غذایی موضوع پایداری خیلی مهم است و منابع تجدیدپذیر اگر درست عمل نشود تجدیدناپذیر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز بابیان اینکه اکنون رقابت بر روی کیفیت است، گفت: در مقوله خاک یک واقعیتی در کشور ماست کشوری هستیم که به لحاظ اقلیمی وضعیت مناسبی نداریم و به لحاظ آبی نیز وضعیت نگران کننده داریم که مرتب هشدار می‌دهند که وضع منابع آبی خوب نیست زیرا تضمین کننده اصلی نهاده‌های آب و خاک است که اگر از دست برود تولید در حوزه کشاروزی به خطر می‌افتد.

در ایران سه برابر دنیا تبخیر آب داریم

وی افزود: در کشور سه برابر متوسط دنیا تبخیر داریم که در نتیجه مصرف آب نسبت به دیگر نقاط دنیا بالاتر است و تبخیر را هم نمی‌توان به دلیل تغییر اقلیم کاملاً کنترل کنیم.

بازدار با اشاره به اینکه تغییرات در حوزه آب و خاک و همچنین تغییر اقلیم پوشش گیاهی را تحت تأثیر گذاشته است، اظهار کرد: بایستی متناسب با روند تغییر در دنیا ما هم متناسب با آن حرکت کنیم و دانش و علم تکنولوژی تولید را متناسب با این وضعیت داشته باشیم.

وی گفت: در همین راستا باید به سمت کشاورزی بخصوص در حوزه باغبانی به سمت تولید در محیط کنترل شده برویم و حداقل تبخیر سه برابری در این محیط‌ها کنترل می‌شود.

بازدار همچنین به تولید محصول سالم اشاره کرد و ادامه داد: تمام محصولات تولیدی در البرز سالم هستند ولی باید شناسنامه محصول سالم را صادر کنیم که صحت این موضوع صادرات ۸۵ هزار تن محصولات سبزی و صیفی به کشورهایی است که استانداردهای سخت گیرانه دارند.

پژوهشگران با جرأت مرزهای علم و دانش را جابه جا می‌کنند

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار البرز نیز در این همایش قدرت و جرأت را دو مؤلفه جهاد دانست و افزود: در جهاد دو مؤلفه قدرت و جرأت نظامی داریم که اگر قدرت داشته باشیم ولی جرأت نداشته باشیم در جنگ پیروز نمی‌شویم و بالعکس.

کاوه حدادپور نمونه آن را قدرت موشکی کشورمان عنوان کرد و اظهار کرد: تا زمانی که قدرت موشکی نداشتیم در عرصه‌های نظامی حرفی نداشتیم که قدرت علمی و جرأت علمی هم همین گونه است که خیلی‌ها قدرت و ظرفیت علمی بالایی دارند ولی این ظرفیت به اعتلای کشور کمکی نکرده و کاروان علم را جلو نبرده است.

وی گفت: پژوهشگران این جرأت را دارند و بر روی مرزها و لبه‌های دانش حرکت می‌کنند و از نامهربانی‌ها گله نمی‌کنند و با جراتی که دارند مرزهای علم را جابه جا می‌کنند.

حدادپور با اشاره به در پیش بودن هفته پژوهش افزود: در سراسر کشور ۱۲ کارگروه برای برگزاری هفته پژوهش تشکیل شده که در سطح استان‌ها نیز این کارگروه‌ها فعال شده‌اند و یکی از مهمترین آن‌ها دبیری برعهده جهاد کشاورزی برای تجلیل از پژوهشگران حوزه کشاورزی است.

وی با بیان اینکه در جهان هستی هر پدیده‌ای را یکسری آسیب‌ها و تهدیدها احاطه کرده است که این آسیب‌ها به صورت فردی و اجتماعی می‌تواند باشد، تصریح کرد: در بحث آسیب‌های اجتماعی یکی از مهمترین نکاتی که در تمام جوامع بشری بسیار روی آن توجه می‌شود و رصد می‌شود بحث توسعه است.

معاون استاندار البرز گفت: موضوع توسعه در بخش کشاورزی بسیار مشهود است به طوری که نتیجه تحقیقات خیلی زود به عمل می‌رسد ولی در سایر حوزه‌ها نتیجه پژوهش‌ها به عمل تبدیل نمی‌شود در حالی که در کل کشور سعی کردیم یافته‌های علمی را به یافته‌های عملی پیوند دهیم و صنایع را به این یافته‌ها تجهیز کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.