به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ که اخیراً دولت برای بررسی تقدیم مجلس کرد نشان میدهد که تنظیمکنندگان این لایحه اعتقادی به لزوم حمایت از مردم در قالب تسهیلات خرد ندارند. به نحوی که تسهیلات حمایتی به ضرر مردم در این لایحه به شدت تضعیف شده است.
برخی سیاستگذاران که از قضا در تدوین لایحه بودجه نیز نقش داشتهاند، بر این باور هستند که از طریق کاهش تسهیلات حمایتی و مردمی میتوانیم به کنترل تورم و نقدینگی در کشور بپردازیم. از این افراد باید بپرسیم که آیا تا الان که بانکها به اعطای تسهیلات حمایتی به مردم تن ندادهاند، کاهشی در تورم رخ داده است.
سوال دیگری که تنظیمکنندگان لایحه بودجه ۱۴۰۴ باید پاسخ بدهند این است که آیا تاوان کمکاری بانکها در اعطای به موقع تسهیلات حمایتی مانند وام ازدواج را که باعث ایجاد صفهای طولانی شده است، باید مردم بپردازند.
لازم است دولت راهکار دیگری به جز کاهش تسهیلات حمایتی به ضرر مردم در لایحه بودجه برای کنترل تورم و نقدینگی در کشور پیدا کند. در شرایطی که اقشار ضعیف و متوسط با مشکلات اقتصادی شدید دست به گریبان هستند، حمایت از آنها به واسطه تسهیلات حمایتی و خرد اهمیت بالایی دارد. تسهیلات حمایتی یکی از مهمترین راهکارها برای حمایت از اقشار ضعیف و متوسط در حوزههای مختلف است. کاهش این نوع حمایتها در لایحه بودجه با هدف کنترل تورم در کشور کار درستی نیست و مشکلی را حل نمیکند.
وامهای خرد و حمایتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ متناسب با تورم افزایش نیافت
فرامرز شاهسواری، نماینده چاراویماق و هشترود از استان آذربایجان شرقی در مجلس ضمن تأیید این موضوع که وامهای خرد و حمایتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ متناسب با تورم افزایش نیافتهاند، در گفت و گو با خبرنگار قدس تصریح کرد: ما مخالف تضعیف تسهیلات حمایتی به ضرر مردم هستیم. در حال حاضر، میبینیم که بانک مرکزی همراهی لازم را برای اعطای وامهای حمایتی ندارد و این امر مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی ادامه داد: شاهد صفهای طولانی برای دریافت وام ازدواج هستیم و جوانان نمیتوانند در حوزههای مختلف مانند مسکن، اشتغال، فرزندآوری و ازدواج تسهیلات دریافت کنند. این امر به نفع کشور نیست و باید اصلاح شود.
این نماینده مجلس گفت: پیشبرد سیاستهای جوانی جمعیت که در مجلس مصوب شده است، در گروی اعطای تسهیلات حمایتی در بخشهای مختلف است. عدم اعطای وامهای خرد به جوانان باعث بروز دلسردی در میان آنها میشود و فشار اقتصادی را بر اقشار مستضعف جامعه افزایش میدهد.
شاهسواری گفت: دولت برای غلبه بر تورم و کنترل نقدینگی باید به دنبال راهکارهای مناسب باشد و از تضعیف تسهیلات حمایتی به ضرر مردم اجتناب کند. لازم است کارشناسان نظرات دقیق و کاربردی در زمینه مقابله با تورم مطرح کنند و دولت باید از طریق این روشها به دنبال حل مشکلات باشد.
توقع مردم و رسانه ها مبنی بر اصلاح تبصره تسهیلات بانکی در لایحه بودجه
وی در خصوص حمایت وزیر اقتصاد و معاونت بانکی وی از اعطای تسهیلات با شرایط خاص به کارکنان بانکها تصریح کرد: اعطای تسهیلات به این اقشار که جزو کارمندان دولت هستند، فی نفسه مشکلی ندارد. کسانی که در بانک کار میکنند مانند دیگر کارکنان باید بتوانند از تسهیلات استفاده کنند. اما در نظر گرفتن شرایط خاص برای آنها در شرایطی که اعطای تسهیلات حمایتی به مردم با مشکل مواجه است، درست نیست.
شاهسواری در ارتباط با توقع مردم و رسانهها از مجلس مبنی بر اصلاح تبصره تسهیلات بانکی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به نفع مردم و برخورد با مواردی همچون حمایت وزیر اقتصاد و معاونت بانکیاش از اعطای تسهیلات خاص به کارکنان شبکه بانکی کشور تصریح کرد: با دقت در مصوباتی که مجلس در زمینه لایحه بودجه ۱۴۰۴ دارد، متوجه میشویم که اکثر مصوبات به نفع مردم، اقشار ضعیف و مناطق محروم بوده است. در مجلس تمام تلاش خود را برای احقاق حقوق عامه مردم به کار میگیریم. ما به دنبال تضعیف فرد یا رویه خاصی نیستیم، تنها تلاش داریم از حقوق مردم دفاع کنیم. با این رویکرد به تصویب پیشنهادات دولت در لایحه بودجه سال آتی می-پردازیم.
نظر شما