تحولات منطقه

کتاب «سه خواهرون» جدیدترین اثر مریم قربان‌زاده که روایتی از زندگی هشت زن از سه‌ نسل از کوچه‌ پس‌کوچه‌های محله دریادل مشهد است، امشب در تالار شهر مشهد رونمایی شد.

رونمایی از کتاب «سه خواهرون»؛ روایتی از زندگی هشت زن از سه‌ نسل
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، کتاب «سه خواهرون» جدیدترین اثر مریم قربان‌زاده که روایتی از زندگی هشت زن از سه‌ نسل از کوچه‌ پس‌کوچه‌های محله دریادل مشهد است، امشب با حضور سردار سرتیپ سید هاشم غیاثی فرمانده سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و خانواده‌های شهدا در تالار شهر مشهد رونمایی شد.

فرمانده سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی در این مراسم با بیان اینکه خداوند را شاکرم که امشب در این محفل نورانی حضور پیدا کرده‌ام، گفت: با مرحوم حاج علی اصغر رفیعی، فرزند شهید رفیعی در دوران دفاع مقدس به‌ویژه در دهه اخیر به دلیل نوع کاری که داشتیم، همواره با هم در ارتباط بودیم، چند روز قبل از اینکه بیماری‌اش حاد شود بعد از جلسه‌ای که در تهران داشتم، من را رساندند و در مسیر از دغدغه‌هایش می‌گفت.

سردار سرتیپ سید هاشم غیاثی  افزود: این روزهای اخیر هم که به عیادت این عزیز رفته بودم و بعد از آنکه عمل جراحی انجام داد نیز مجدداً طی تماسی که داشتیم، روحیه خوبی داشت اما متأسفانه دست تقدیر اینگونه رقم خورد که این عزیز مرداد ماه امسال اینگونه به رحمت خدا بروند، هر چند که اعتقاد من این است که او در مسیری قدم برمی‌داشت که قطعاً همان مسیر شهادت بود و قطعا با پدر شهیدش و سایر شهدا مشهور می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از خانم قربان‌زاده نویسنده کتاب سه خاهرون تقدیر و تشکر می‌کنم، امیدوارم که خداوند متعال اجر و پاداش این کار را به ایشان عنایت کند چرا که در این راه قدم برمی‌دارند و این کتاب می‌تواند تأثیر متعالی و نورانی شهدا را به ما نشان دهد.

مریم قربان‌زاده عضو باشگاه صد هزارتایی‌ها شده است

در ادامه مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران نیز در این مراسم گفت: به خانم قربان‌زاده تبریک عرض می‌کنم که باب یک گلستانی را برای مردم ایران باز کردند و یک کار خانوادگی در دفاع مقدس و موضوعات دیگر گشودند، ایشان از نویسندگانی هستند که به باشگاه صد هزارتایی‌ها ملحق شدند و بیش از 100 هزار نسخه از کتاب‌هایشان تاکنون منتشر شده است و این موضوع چیز کمی نیست.

علی رمضانی افزود: همچنین نشر ستاره‌ها که ناشر این اثر است، تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم که این مسیری را که با قوت شروع کرده‌اند و افراد مختلفی از جمله سرداران و رزمندگان خراسان را به مردم معرفی می‌کنند، ادامه پیدا کند.

سه سالی که برای «سه خواهرون» وقت گذاشتم از عمرم حساب نشد

مریم قربان‌زاده، نویسنده کتاب «سه خواهرون» نیز در این مراسم گفت: خیلی دلم می‌سوزد که مرحوم حاج علی اصغر رفیعی اکنون در کنار ما نیستند، حقیقتاً اگر ایشان نبودند کتاب‌های دریادل و خاتون و و قوماندان به ثمر نمی‌رسید، چرا که خیلی به خاله‌هایشان تأکید می‌کردند که با من همراهی کنند، جلوی انتقادات نیز می‌ایستادند و از کتاب‌ دریادل پشتیبانی می‌کردند.

وی تأکید کرد: اگر در هر خانواده شهیدی یک علی اصغر رفیعی باشد آن گنجی که رهبر انقلاب می‌خواهند از دفاع مقدس استخراج شود، حتما به‌دست می‌آید.

قربان‌زاده متذکر شد: امیدوارم خانواده بزرگ دهقانی من را بابت کم و کاستی‌های کتاب «سه خواهرون» و «دریادل» بود، حلال کنند، بابت آزارهایی که در رابطه با تجدید خاطرات به آن‌ها دادم  و بغض‌هایی که کردند، من را ببخشند، چرا که چاره‌ای نبود و باید این خاطرات گفته و نوشته می‌شد تا به دست من و امثال من برسد.

این نویسنده کتاب‌های دفاع مقدس با بیان اینکه هیچ چیز به اندازه اینکه یک کتاب به دست صاحبانش برسد برای یک نویسنده عالی نیست، عنوان کرد: خیلی خوشحالم که عمرم باقی بود و توانستم این کار را انجام دهد و به دست مخاطبانش برسانم.

وی با بیان اینکه سه سالی که برای کتاب «سه خواهرون» وقت گذاشتم از عمرم حساب نشد، گفت: فرزندانم خیلی با کتاب «سه خواهرون» چه هنگامی که کتاب را می‌نوشتم و چه وقتی گلدوزی جلد کتاب را انجام می‌دادم، ارتباط گرفته بودند و الآن وقتی کتاب را می‌بینند، بیشتر از همیشه ذوق می‌کنند که بالاخره این کتاب تمام شد و چاپ شد.

قربان‌زاده خاطرنشان کرد: همسرم گام به گام من را در نوشتن این کتاب همراهی کرد و آن را می‌خواند و ایرادات آن را به من می‌گفت، در واقع برای نوشتن این کتاب یک خانواده در خدمت یک خانواده قرار گرفته بود و همه چیز خانوادگی پیش می‌رفت.

این نویسنده کتاب‌های دفاع مقدس یادآور شد: 36 سال مفقود شدن شهید ابوالفضل رفیعی، همسر مرحوم فاطمه دهقانی این ظرفیت را داشت که یک کتاب جدا برای همسر مرحومه این شهید بنویسم، قرار بود یک گفت‌وگوی کوتاه تلویزیونی با ایشان داشته باشم اما اگر در حد یک مصاحبه تلویزیونی می‌بود این سوژه حیف می‌شد و به دست مردم نمی‌رسید، به همین خاطر کتاب دریادل را ابتدا درباره مرحوم فاطمه دهقانی نوشتم و بعد به سوژه سه خواهر دهقانی در این کتاب جدید پرداختم.

وی با بیان اینکه اینکه یک کتاب به فیلم تبدیل شود برای هر کدام از روایت‌های اجتماعی دنیای دفاع مقدس اتفاق مبارکی است و این جاست که می‌توانیم بگوییم که کار به کمال رسیده است، گفت: «سه خواهرون» را نه روایت یک خانواده بلکه روایتگر یک محله، یک شهر و حتی یک کشور و یک خانواده تراز ایرانی می‌دانم، ‎از این جهت اگر هر کدام از این کتاب‌ها تبدیل به سریال یا فیلم شود، اتفاق مبارکی است و امیدوارم که این روند ادامه پیدا کند.

گفتنی است؛ کتاب «سه ‌خواهرون» روایتگر زندگی دو همسر، سه دختر و سه خواهر خانواده بزرگ دهقانی است که زندگی هر کدامشان با دفاع مقدس و جهاد در سه نسل گره خورده است.

مریم قربان‌زاده پیش از این آثاری همچون شهربانو، دریا دل، حوض شربت و خاتون و قوماندان را به رشته تحریر درآورده بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.