به گزارش قدس آنلاین، دکتر منصور رضایی، متخصص علوم تغذیه در گفتوگویی اظهار کرد: «بدن انسان به گونهای آفریده شده که هر ماده غذایی اعم از آب، غذا و حتی داروها را برای مدت محدودی داخل خود نگه میدارد و پس از آن باید از بدن خارج شود. یعنی بدن پس از دریافت مواد مورد نیاز خود، فضولات و آلایندهها را از طریق ادرار، مدفوع، خلط، عرق، صفرا و مجاری لنفاوی خارج میکند تا سیستم خود را پاک نگه دارد.»
افراد با مصرف فیبر در برابر آلودگیهوا مقاوم شوند
وی افزود: «اولین ماده که بدن را از آلودگیها پاک میکند، آب است. پس از آب فیبر ماده دیگری است که بدن را از آلودگی خالی میکند یعنی افراد باید با مصرف فیبر میکروبها را از بدن خود دفع کنند.»
رضایی ادامه داد: «مایعات، ویتامینهایی مثل ویتامین E، املاح، فیبر و آنتی اکسیدانها موادی هستند که بدن را در برابر آلودگیهای محیطی محافظت میکنند. پایه و اساس آلودگی هوا رادیکالهای آزاد بوده که باعث ناپایداری سلولها میشود و تک تک سلولهای بدن را با اکسیدکردن ناپایدار میکند. درمان این معضل آنتی اکسیدانها هستند که این رادیکالهای آزاد را خنثی کرده و مانع اکسیدشدن بدن میشوند.»
منابع آنتی اکسیدانها کدام است؟
این متخصص علوم تغذیه افزود: «این مواد در انواع میوههای تازه و فصلی و سبزیها یافت میشود. مثلا قرمزی رنگ انار یا گوجه، رنگ نارنجی خرمالو و سبزی کاهو و... آنتی اکسیدان بوده و مانع از اکسیدشدن مواد در بدن هنگام آلودگی میشود. لازم به ذکر است منظور ما کمپوتها، میوههای خشک و آب میوهها نیستند بلکه بدن باید فیبر موجود در خود میوهها را دریافت کند.»
ماست ماده غذایی بسیار مفید در هنگام آلودگی هوا
رضایی گفت: «ماست ماده غذایی دیگری است که بسیار مفید و کارساز در هنگام آلودگی است البته شیر نیز مفید است اما ماده فساد پذیر بوده و نیاز به یخچال دارد ولی ماست نه تنها فاسد نمیشود بلکه فاقد لاکتوز بوده و از این جهت برای افراد دارای حساسیت مناسب است. در این میان افرادی ممکن است حتی به ماست نیز حساسیت داشته باشند که این مورد در اطفال بیشتر دیده میشود. پیشنهاد میشود این افراد از تخممرغ وماهی استفاده کنند. تخممرغ غذای بسیار مفید و کاملی است که نیازهای بدن را تامین میکند. توصیه میشود به جای استفاده از ماهیهای شور و تنماهی از ماهیهای تازه استفاده کنند.»
آشهای و سوپهای محلی تمامی مواد لازم برای مقابله بدن با آلودگیها را دارند
وی افزود: «غذای پرفایده دیگر در هنگام وجود آلودگی انواع آشها و سوپهای ایرانی به ویژه آشهای محلی هستند که در قسمتهای مختلف ایران مثل مازندران، گیلان و نواحی غربی کشور طبخ میشوند. آش دوغ مازندرانی بسیار مناسب برای مقابله بدن با آلودگی است. همچنین آش ترخینه غذایی دیگر است که در نواحی غرب کشور طبخ شده و تمامی مواد غذایی لازم همچون غلات، حبوبات و سبزی را که بدن برای مقابله با آلودگیهای فصلی و محیطی نیاز دارد، دارا است.»
نظر شما