نمیگویم ما ایرانیها مثل شوخطبعی ذاتیمان، خدای ناکرده شایعهساز ذاتی یا ذاتاً شایعساز و شایعهدوست هستیم اما حداقل میشود گفت گاهی خودمان در رقابت برای خبررسانی سریعتر، خلق جذابیت خبری و چیزهایی از این قبیل، گَزَک دست شایعهسازان میدهیم. به این ماجرا دقت کنید: چند روز پیش «همشهری آنلاین» ضمن کشف یک سوژه جذاب، سراغ خانم یا خانمهای «شپشگیر» تهرانی رفته بود. گزارشگر و مصاحبهکننده اول مطلب هم با صداقت گفته بود از بس تبلیغات شپشگیری در فضای مجازی جذاب و جالب بوده سراغ شپشگیرها رفته و چند کلامی با آنها حرف زده است. شپشگیرها مدعی شده بودند میان مشتریهایشان همه قشر از بالاشهری تا پایینشهری و حتی این شهر و آن شهر و استانی دیده میشود و بعد هم هشدار داده بودند که الان شپش همه فصلی شده، همیشه هست و با باز شدن مدرسهها، چون خانوادهها زیاد اهمیت نمیدهند (لابد باید اهمیت بدهند و بروند پیش شپشگیرها) دانشآموزان شپشو زیاد میشوند!
۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۲
کد خبر: ۱۰۳۵۵۲۶
نمیگویم ما ایرانیها مثل شوخطبعی ذاتیمان، خدای ناکرده شایعهساز ذاتی یا ذاتاً شایعساز و شایعهدوست هستیم اما حداقل میشود گفت گاهی خودمان در رقابت برای خبررسانی سریعتر، خلق جذابیت خبری و چیزهایی از این قبیل، گَزَک دست شایعهسازان میدهیم.
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
هرچند شپشگیرها از این گزارش برای تبلیغ خودشان حداکثر استفاده را کرده بودند اما خدا را شکر چون اسم و آدرسی از شپشگیرها در گزارش نبود، نمیشد آن را رپرتاژ آگهی حساب کرد. با این حال شایعهسازان که میتوانند از کاه، کوه بسازند و انشاءالله دستشان با شپشگیرهای غیرمجاز توی یک کاسه نیست، بلافاصله شایعه ساختند که تعطیلی مدارس در شهرهای بزرگ و کوچک نه به خاطر آلودگی هواست و نه به خاطر سرما و مدیریت مصرف انرژی! و این جوری ترس و وحشت را به دل خانوادههای دانشآموزان انداختند.
بالاخره هم دیروز مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش پا به میدان گذاشت و گفت: «هیچ گزارشی از ابتدای سال تحصیلی تاکنون مبنی بر اینکه کلاسی به دلیل شیوع پدیکلوز یا شپش سر، مجازی شده باشد، به دست ما نرسیده... ما ۶هزارو۵۰۰ مراقب سلامت در سطح مدارس داریم که غربالگری شپش سر اولویت کاریشان است... بر فرض دانشآموزی درگیر معضل شپش باشد، باید با والدین دانشآموز به شکل خصوصی صحبت کنند تا کسی در مدرسه متوجه نشود و به دانشآموز انگ اجتماعی نزنند...».
نظر شما