تحولات منطقه

رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان‌رضوی گفت: با وجود اینکه خبرنگاران پیگیر مشکلات مختلف جامعه هستند اما در بسیاری از موارد مسائل خود را بیان نمی‌کنند و یکی از مطالبات همیشگی ما از مسئولان استان، بحث مسکن برای خبرنگاران بوده است.

باگذشت یک سال و نیم؛ مسکن ملی هم خانه خبرنگاران نشد
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، طرح مسکن ملی ساز و کاری بود که از سوی وزارت راه و شهرسازی در نظر گرفته شد تا براساس آن خانوارهای بدون مسکن بتوانند به کمک تسهیلاتی که دولت فراهم می کند، برای ساخت یا خرید مسکن اقدام کنند.
این طرح که از سال ۹۸ آغاز شد، در واقع ادامه طرح مسکن مهر بود با این تفاوت که در طرح جهش مسکن ملی بر خلاف مسکن مهر، قرار بود محل ایجاد ساختمان‌ها، در مناطق نزدیک به شهر در نظر گرفته شود تا دسترسی به امکانات رفاهی را نسبت به ساختمان‌های مسکن مهر راحت‌تر کند. این طرح‌ها در بسیاری از استان‌ها، افرادی را که هیچ امیدی به خانه‌دار شدن نداشتند، خانه‌دار کرد و در برخی استان‌ها نیز به دلایل مختلف از جمله مکان درنظر گرفته شده، توفیق چندانی کسب نکرد. در روز خبرنگار سال ۱۴۰۲، طرح مسکن ملی خبرنگاران، از سوی استاندار وقت خراسان‌رضوی مطرح و گفته شد «آمادگی داریم به شرط پیگیری از واحدهای گلبهار در اختیار شما قرار دهیم» و اینجا نقطه شروعی برای پیگیری طرح مسکن ملی برای خبرنگاران استان بود؛ طرحی که اکنون با وجود پیگیری سازمان‌های مختلف، با گذشت یک سال و پنج ماه، هیچ خبرنگاری را خانه‌دار نکرده که باید درباره چرایی این اتفاق صحبت کرد.

شرکت عمران گلبهار باید کف و بر همه زمین‌ها را اعلام کند
یکی از مسائل خبرنگاران در این باره موضوع کاربری زمین بود که با توجه به اینکه زمین‌ها مقابل دانشگاه آزاد منطقه گلبهار واقع شده است، در ابتدای امر نیازمند تغییر کاربری بود تا بتوان برای آن پروانه ساخت دریافت کرد که گویا به تازگی این اتفاق افتاده و شهردار گلبهار در گفت‌وگو با قدس خراسان در این زمینه گفت: کاربری این زمین‌ها مسکونی بوده و به نهضت ملی مسکن اختصاص یافته است. اگر مسکونی نبود، ما برای آن پروانه صادر نمی‌کردیم.
حمید انصاری با اشاره به اینکه زمین‌های مسکن ملی خبرنگاران در کمیسیون ماده ۵ تغییر کاربری دریافت کرد و درحال حاضر داخل بافت شهر است، افزود: یکسری مشکلات در این زمینه وجود دارد که عمران گلبهار باید پیگیری کند و کف و بر زمین یا همان نقطه «یوتی‌ام و» کد ارتفاعی را که فقط برای برخی نقاط اعلام کرده، برای تمام نقاط زمین اعلام کند. سطح حیاط باید مشخص شود تا پروانه صادر شود.
وی با بیان اینکه خیابان‌کشی با شرکت عمران گلبهار است، تأکید کرد: برخی کارها در کشور ما به سرعت انجام می‌شود و بعضی نیز زمانبر است. باید همه زیرساخت‌های شبکه‌های گاز، برق و آب برای این زمین‌ها ایجاد شود.

اگر کسی بخواهد، می‌تواند صبر کند؛ اما هیچ تضمینی برای تأمین زمین در مشهد وجود ندارد
اینکه چه تفاوتی میان مسکن ملی خبرنگاران با طرح مسکن ملی به صورت عادی وجود دارد نیز یکی دیگر از موضوعات مورد بحث بود که معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این باره در گفت‌وگو با قدس خراسان گفت: دو سال پیش در جلسه‌ای با استاندار وقت درباره مسکن خبرنگاران صحبت و مقرر شد مسئله در یک بسته تجمیعی پیگیری شود که اگر تمایل داشتند با یکدیگر همگروه شده و در یک مکان قرار بگیرند که این اتفاق در گروه‌های مختلف صنفی، شغلی و اجتماعی انجام می‌شود و دلیل اصلی و تفاوت مبنایی آن برای مسکن خبرنگاران نیز همین بود که این مسئله سبب شود کار این افراد توسط صنف، گروه یا تشکل تخصصی‌شان بهتر پیگیری شده و سرعت گیرد. همچنین از مزیت‌هایی که خود مجموعه‌ها ایجاد می‌کنند، بهره ببرند.
جواد خدایی افزود: مسئله دریافت تسهیلات و زمین به همه افراد متقاضی مسکن ملی تعلق می‌گیرد و فرق آن تنها در نام‌نویسی و پالایش مشترک متقاضیان است که منجر می‌شود از این طریق، کار گروه‌های تجمیعی با سرعت بیشتری انجام شود که این موضوع به همراهی و پیگیری‌های خود گروه نیز وابسته است. 
وی با اشاره به اینکه چون خبرنگاران بیشتر در جریان موضوع قرار داشتند، جزو گروه‌های با اولویت قرار گرفتند، اضافه کرد: مسئله وام ۸۰۰ میلیون تومانی در شورای عالی پول و اعتبار تصویب شد؛ اما هنوز ابلاغ نشده، از طرفی فعلاً پرداخت تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی نیز به همه صورت نگرفته، اگرچه برای روستاییان وام ۳۵۰ میلیونی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی درباره موضوع اختصاص زمین به خبرنگاران، درون شهر مشهد گفت: در جلسات شورای مسکن مطرح شد اگر کسی می‌خواهد، می‌تواند صبر کند؛ اما هیچ تضمینی برای اینکه زمینی در مشهد تأمین شود، وجود ندارد کما اینکه تاکنون انجام نشده چون مسئله تأمین زمین در این شهر کار سختی است و هنوز زمین بزرگی برای این کار فراهم نشده است. با این تفاسیر فعلاً افرادی که در گلبهار زمین تهیه کرده‌اند دستشان از بقیه جلوتر است.

هیچ امتیاز خاصی برای خبرنگاران در نظر گرفته نشده است
رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات  و رسانه‌های خراسان‌رضوی در گفت‌وگو با قدس خراسان گفت: یکی از مطالبات همیشگی ما از مسئولان استان، بحث مسکن برای خبرنگاران بوده است؛ کمک به خانه‌دار شدن طیف خبرنگار و رسانه‌نگار به عنوان کسانی که در زمینه آگاهی بخشی به جامعه فعال هستند و در حالی که مطالبات مردم را مطرح می‌کنند و درگیر انواع دردها و مسائل مردم هستند، در بسیاری از موارد مسائل خود را بیان نمی‌کنند.
مجتبی محمودی با اشاره به پیگیری مسکن خبرنگاران از استانداران دولت‌های مختلف افزود: در زمان استاندار اسبق دستوری به مدیر کل وقت مبنی بر اختصاص زمین رایگان به خبرنگاران در شهر مشهد داده شد که ساخت آن با خودشان باشد؛ اما در آن زمان نیز کار به سرانجام نرسید. در دولت سیزدهم نیز همین درخواست را مطرح کردیم که در قالب مسکن ملی قرار گرفت. همه افرادی که در مشهد زندگی می‌کنند، می‌دانند مکان‌هایی که برای مسکن ملی همانند گلبهار در نظر گرفته شده، از مرکز شهر دور است و در عمل خبرنگار نمی‌تواند آنجا زندگی کند.
وی با بیان اینکه هیچ امتیاز خاصی برای خبرنگاران در نظر گرفته نشده، تأکید کرد: این اتفاق یک کار حداقلی است و خبرنگاران با حمایت‌های حداقلی خانه‌دار نمی‌شوند. آن‌ها جزو طیف‌هایی هستند که کمترین حقوق‌ها را دریافت می‌کنند و بیمه آن‌ها نیز بیمه چندان خوبی نیست.
رئیس هیأت مدیره خانه مطبوعات  و رسانه‌های خراسان‌رضوی  افزود: طرح‌های مسکن مهر و ملی با هدف خانه‌دار شدن افراد مختلف آغاز شد ولی در حال حاضر یک خبرنگار امکان پرداخت ارقام مسکنی را که می‌گویند زمین آن رایگان است، با این حقوق دریافتی و تورم فعلی ندارد.

اگر مسئولان بخواهند، می‌توانند درون شهر مشهد زمین بدهند
به گفته محمودی در دوره‌های پیشین خانه مطبوعات، مدل دیگری برای طرح مسکن پیگیری شد که زمینی را با قیمت مناسب یا به صورت رایگان در داخل شهر مشهد تأمین کردند و سهام آن را به اعضای خانه فروختند که موجب سود برای آن‌ها شد.
وی گفت: تقاضای ما از استانداری، فرمانداری، شهرداری، بنیاد مسکن و مسکن و شهرسازی این است که پای این کار بیایند و کمک کنند تا خبرنگارانی که همیشه در سختی‌ها کنار مردم هستند، بتوانند یک مسکن آبرومندانه داشته باشند و در برهه‌ای که ما در جنگ روایت‌ها و جهاد تبیین قرار داریم، بهتر پای کار باشند.
رئیس هیأت مدیره خانه مطبوعات  و رسانه‌های خراسان‌رضوی  با بیان اینکه عقلانیت ایجاب می‌کرد مکان مسکن خبرنگاران در داخل شهر قرار گیرد، تأکید کرد: بسیاری از شهرها در مسکن ملی و مهر موفق بودند؛ اما در مشهد به دلیل انتخاب زمین چندان موفقیتی حاصل نشد. قرقی، گلبهار و بینالود هر سه مکان‌های دور از شهر و دارای بافت نامناسب و نامتجانس فرهنگی برای مسکن مهر و ملی بود.
محمودی با بیان اینکه ارشاد و خانه مطبوعات تنها در نقش پیگیری‌کننده وارد ماجرا شدند، گفت: سه نکته مهم در این مسئله دانستن، خواستن و توانستن است که همه می‌دانند خبرنگاران همیشه پای کار آگاهی‌بخشی در جامعه هستند و اگر مسئولان بخواهند، می‌توانند درون شهر مشهد به خبرنگاران زمین بدهند. زمین وجود دارد؛ اما فعلاً عزم جدی در این زمینه نیست و پیگیری ارشاد و خانه مطبوعات به تنهایی بی‌فایده است.

نبود شفافیت در وام 
مسئله مسکن ملی برای خبرنگاران موضوعی است که موارد محل بحث در زمینه‌های مختلف از جمله چگونگی و زمان دریافت وام و مقدار سود و زمان بازپرداخت آن، مکان زمین، مدت زمان ساخت، شیوه بهره‌برداری از آن دارد که به ویژه در زمینه وام تاکنون شفاف نشده و اگرچه تجمیع خبرنگاران در گروه‌های ساخت باید طبق پیش‌بینی‌ها موجب سرعت‌بخشی به کار می‌شد، در عمل این اتفاق نیفتاد و تنها یک یا دو گروه از میان گروه‌های ایجاد شده پنج نفره، برای بستن قرارداد با شرکت عمران گلبهار اقدام کردند. با این‌حال مشخص است که پیگیری خبرنگاران از مراجع مختلف باعث شده تا سازمان یا ارگان مشخصی با همه توان پیگیر و پاسخگو نباشد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.