بخش تولیدی، شامل تولید، کشاورزی و خدمات، برای ثبات و رشد اقتصادی حیاتی است. افزایش بهره وری در این بخش برای اشتغال زایی، افزایش درآمد ملی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی ضروری است. با این حال، برای دستیابی به این اهداف، دولت باید سیاست هایی را اجرا کند که سرمایه گذاری و نوآوری را در بخش تولیدی تشویق کند.
کاهش مالیات بر تولید ابزار قدرتمندی برای تحریک رشد اقتصادی است. با کاهش بار مالیاتی تولیدکنندگان، دولت می تواند فضای مساعدتری را برای سرمایه گذاری ایجاد کند. وقتی کسب و کارها بیشتر از درآمد خود را حفظ می کنند، احتمال بیشتری دارد که در عملیات خود سرمایه گذاری مجدد کنند، نیروی کار خود را گسترش دهند و نوآوری کنند. این چرخه سرمایه گذاری مجدد می تواند منجر به افزایش بهره وری و بازده اقتصادی شود.
در همین راستا یکی از اقدامات مثبت مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۴ مبتنی بر کاهش مالیات تولید و افزایش تمرکز بر اخذ مالیات از دانهدرشتها است که با تکیه بر معافیتهای هدفمند مالیاتی در بخش مالیات حقوق و مالیات مشاغل و همچنین کاهش مالیات تولید بوده است. در این راستا با تکیه بر کاهش مالیات تولید و اعطای معافیت مالیات حقوق به میزان ۲۴ میلیون تومان در ماه، شاهد اصلاح روند مالیاتستانی از طریق کاهش فشار مالیاتی به تولید و کارگران تولید و مردم عادی خواهیم بود و این اقدام بسیار مثبت و مهم است که اصلاح نظام مالیاتی به سمت عدالت در اخذ مالیات را به همراه خواهد داشت.
نیاز است سیاستگذاریها را به سمتی ببریم که جذابیت بخش تولید افزایش پیدا کند
در همین راستا پیرامون اهمیت این موضوع کلیدی در زمینه کاهش فشار مالیاتی به بخش مولد اقتصاد و همچنین حقوقبگیران در بودجه ۱۴۰۴ با کاهش مالیات تولید و اعطای معافیتهای هدفمند با کامران غضنفری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.
کامران غضنفری نماینده مجلس در رابطه با اصلاح مهم مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴ گفت: یکی از مصوبات مهم لایحه بودجه ۱۴۰۴، کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید بود. اهمیت این حوزه بر کسی پوشیده نیست. هر طور بتوانیم از این بخش حمایت به عمل بیاوریم، برایمان نفع دارد.
غضنفری گفت: نیاز است سیاستگذاریها را به سمتی ببریم که جذابیت بخش تولید افزایش پیدا کند. تولیدکننده باید این احساس را داشته باشد که فعالیت در این بخش برایش سودمند است. تا جایی که میتوانیم باید از تولید در برابر بخشهای سوداگری و دلالی حمایت به عمل بیاوریم.
وی ادامه داد: کاهش ۵ درصدی مالیات تولید که طی سالهای گذشته نیز انجام میشد، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ ادامه پیدا کرد. تلاش بر این است که در شرایط فعلی حمایتی از بخش تولید داشته باشیم و بر جذابیت این حوزه اضافه کنیم.
این نماینده مجلس گفت: اگر قرار باشد مالیات زیادی از بخش تولید اخذ شود، سطح تولید کاهش پیدا میکند. این امر به ضرر کشور است و منافع ملی را به خطر میاندازد. اقدام صحیح مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۴ در جهت کاهش مالیات تولید به نفع رشد اقتصادی کشور است. کاهش مالیات تولید علاوه بر افزایش رقابتپذیری بخش مولد اقتصاد، رشد تولیدات ملی و همچنین رشد سرمایهگذاری در بخش مولد اقتصاد را به همراه خواهد داشت.
در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به اعمال مالیات به صورت پلکانی برای حقوقبگیران اقدام کردیم
غضنفری گفت: الان که در حال اصلاح نظام مالیاتی کشور هستیم، باید با حساسیت بالایی اقدام به سیاستگذاری در این حوزه کنیم. از یک طرف، مردم وظیفه دارند با پرداخت مالیات در اداره کشور مشارکت داشته باشند و از طرف دیگر، سازمان امور مالیاتی نیز باید در راستای ایجاد عدالت مالیاتی گام بردارد.
وی ادامه داد: برخی افراد در کشور فعالیت میکنند که درآمدهای کلان دارند. این اقشار یا مالیات نمیپردازند یا نسبت به درآمدی که دارند، مالیات اندکی پرداخت میکنند. تمرکز بر مالیاتستانی از این دانهدرشتها باید در دستور کار باشد.
این نماینده مجلس گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به اعمال مالیات به صورت پلکانی برای حقوقبگیران اقدام کردیم. در نتیجه کسانی که درآمد بالاتری دارند، نسبت به پلکانهای پایینتر مالیات بیشتری پرداخت میکنند. این به معنای عدالت مالیاتی است.
وی ادامه داد: بدیهی است کسانی که درآمد کمتری دارند، باید مالیات کمتری پرداخت کنند و حداقلبگیران نیز از پرداخت مالیات معاف باشند.
نظر شما