این کارگاهها با همکاری مرکز اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی، با حضور جمعی از کارکنان مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) قوچان و همچنین علاقهمندان، با تدریس دو کارشناس اداره اسناد این آستان مقدس، در محل مرکز مطالعات تاریخ شمال خراسان، در این مجتمع برپا شد.
در این راستا، مباحث آموزشی کارگاه «آشنایی با مراحل انجام مصاحبه، آمادهسازی و آرشیو در تاریخ شفاهی»، توسط سهراب پور محمدتقی و کارگاه «آشنایی با مراحل تدوین در تاریخ شفاهی» توسط غلامرضا آذری خاکستر، ارائه شد.
تعریف تاریخ شفاهی، سابقه تاریخ شفاهی در دنیا، تاریخ شفاهی در ایران، مراحل تاریخ شفاهی، تجهیزات تاریخ شفاهی، سوژهیابی در تاریخ شفاهی، ارتباط با مصاحبهشونده، چگونه مصاحبه تاریخ شفاهی را انجام دهیم و تکنیکهای مصاحبه تاریخ شفاهی، برخی از مهمترین محورهای مطالب مطرح شده در نخستین کارگاه بود.
تعاریف تدوین، تدوین در تاریخ شفاهی، اصول تدوین، چگونه مصاحبههای تاریخ شفاهی را تدوین کنیم، انواع تدوین در تاریخ شفاهی، ارائه تجربیات تدوین و آسیبشناسی تدوین و مخاطب پذیری آثار تاریخ شفاهی نیز، از جمله محورهای مطالبی بود که در کارگاه دیگر این برنامه آموزشی، بیان شد.
مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) قوچان، علاوه بر ارائه خدمات مطالعاتی به اهل کتاب و کتابخوانی، باهدف ارتقای سطح دانش و آگاهی کارکنان و مراجعان خود، برنامههای جانبی متنوعی از جمله کارگاههای آموزشی را در ادوار مختلف سال برگزار میکند.
گفتنی است، این مجتمع در سال ۱۳۸۹ با برخورداری از بخشهای مختلف، توسط آستان قدس رضوی افتتاح شده و در حال حاضر در دو شیفت صبح و بعدازظهر به نشانی: قوچان، بولوار مصلی، پذیرای اهل علم و پژوهش است.
نظر شما