تحولات منطقه

جشنواره مردمی فیلم عمار که به سکوی پانزدهم خود رسیده‌است پس از بررسی و داوری آثار ارسال شده در بخش‌های مختلف، آثار منتخب این دوره را اکران می کند.

عدالتخواهی و مقاومت در ایستگاه پانزدهم جشنواره مردمی «عمار»
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، آغاز اکران‌ فیلم‌ها، نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های ویژه جشنواره از 8 الی 13 دی ماه در سینما بهمن تهران، برگزار و اکران برخط در سکوی «عماریار» پس از اکران در سینما انجام می شود. در ادامه نگاهی به چند مستند برگزیده این دوره داریم.

مستند کوتاه «ساعت بهشتی» روایت زنان دلیر کرمانشاه در واپسین ایام جنگ تحمیلی به کارگردانی پوریا فعله گری و از آثار مورد تقدیر این دوره است. فعله گری هدف خود از ساخت این مستند کوتاه را نشان دادن زحمات زنان مقاوم و دلیر کرمانشاه در زمان جنگ تحمیلی دانست و گفت: به همراه دوستانم، تحقیقی در سطح شهر کرمانشاه داشتیم و به چندین سوژه رسیدیم، وقتی با خانم فوزیه گودرزی صحبت کردیم دیدم که چه زن مقاومی بوده و چه کارهای در زمان جنگ در زمینه بهیاری و پرستاری انجام داده است.  با دوستان تصمیم گرفتیم ازهمین سوژه یک مستند کوتاه بسازیم.

او با اشاره به نقش موثر جشنواره عمار در جنگ روایت‌ها تاکید کرد: این جشنواره ضمن دارا بودن چهارچوب‌های انقلابی به افراد کم تجربه اما دغدغه مند فرصت دیده شدن می‌دهد.

* راوی شیوه درست عدالت خواهی

مستند «سنگر هفت تپه» یکی از آثار منتخب پانزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار است. به گفته علی زهیری، کارگردان آن، قصه این مستند درباره تصمیم غلط واگذاری هفت تپه به بخش خصوصی و اعتراض کارگران به این اقدام است.

او ماجرای هفت تپه را نمونه‌ای از عدالت‌خواهی موفق و بی‌سابقه دانست و دلیل عنوان بی‌سابقه برای این اعتراض را جمع شدن شدن عده کثیری برای اعتراض بدون آسیب رساندن به اموال عمومی اعتراض به شیوه درست دانست.

عدالتخواهی و مقاومت در ایستگاه پانزدهم جشنواره مردمی «عمار»

وی خاطر نشان کرد که قضیه هفت تپه برنامه‌ریزی شده از سمت دشمن برای به آشوب کشاندن کشور بود که با مدیریت صحیح خود کارگران این هدف دشمن محقق نشد.

کارگردان مستند هفت تپه هدف خود از ساخت این مستند را تکثیر شیوه صحیح اعتراض برای کسانی که نسبت به مشکلاتی اعتراض دارند دانست و به تمام کسانی که فکر می‌کنند اعتراض، جواب نمی دهد پیشنهاد دیدن این مستند را به عنوان الگوی صحیح عدالت خواهی داد.

زهیری با اشاره به نقش مهم عمار در جنگ روایت‌ها تاکید کرد: این جشنواره در حوزه مطالبه‌گری و چالش‌های اجتماعی به ما انگیزه داد.

* شاهد عینی مظلومیت مردم غزه

مقاومت یکی دیگر از موضوع محوری این دوره از جشنواره است و مستند «دکترتانر» به این موضوع می پردازد. محمد مجیدپور کارگردان این مستند با بیان اینکه مسئله «مقاومت»، موضوع اصلی منطقه و جهان است و جشنواره مردمی عمار به این موضوع توجه جدی دارد، گفت: مستند «دکتر تانر» روایتی از پزشک متخصص اطفال از ترکیه است که بخاطر دغدغه‌هایی که داشته بعد ماجرای هفت اکتبر، قصد عزیمت به فلسطین را می‌کند تا بتوانند با درمان کودکان قدمی در این مسیر بردارد.

وی درباره سوژه مستند توضیح داد: دکتر تانر به دلایل ارتباط بین المللی که از قبل داشت؛ توانست به همراه گروهی از پزشکان اروپایی و آمریکایی چند روز در غزه به مردم کمک کنند.

به گفته او، مدت زمان این مستند چهل و پنج دقیقه و به زبان ترکی است که زیر نویس فارسی دارد.

عدالتخواهی و مقاومت در ایستگاه پانزدهم جشنواره مردمی «عمار»

او یادآور شد: اولین اکران این مستند در پانزدهمین دوره جشنواره عمار است اما قصد داریم در آینده ای نزدیک این مستند را در ترکیه اکران کنیم.

مجیدپور افزود: هر کسی که وجدان آزاده ای داشته باشد نمی تواند نسبت به مسئله فلسطین بی تفاوت باشد و من نیز به عنوان مستند سازی کوچک قصد داشتم با این کار قدمی در این مسیر بردارم.

به گفته او، مستند چون از زبان کسی است که خودش شاهد عینی مظلومیت مردم غزه است می‌تواند این مظلومیت را بهتر نشان دهد.

کارگردان مستند «دکتر تانر» معتقد است در قضیه فلسطین اکثر دولت‌ها رفوزه شده‌اند و خود مردم کارنامه بهتری از خود نشان داده‌اند؛ در این مورد به مسلمانان کشور ترکیه و همچنین سوژه این مستند یعنی دکترتانر که کمپین های تحریم کالاهای اسرائیلی در ترکیه راه انداخته‌، می توان اشاره کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.