مجید عبداللهی درباره مدارس کانکسی و سنگی اظهار داشت: موضوع توجه به عدالت آموزشی یکی از سرخطهای اساسی و سیاستهای کلی نظام در حوزه آموزش و پرورش است که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده و همچنین در سند تحول بنیادی هم به این موضوع تاکید شده است.
وی ادامه داد: عدالت آموزشی به معنای دسترسی به امکانات، توزیع متوازن و متعادل امکانات در سراسر کشو در راستای سیاستهای موجود است؛ به تازگی رئیس جمهور به این موضع تاکید کرده و این موضوع را خود، پیگیری میکند، همچنین در این راستا جلسات متعددی برگزار کرده است.
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه رئیس جمهور اهتمام ویژه به آموزش و پرورش دارد؛ عنوان کرد: برنامه مدنظر رئیس جمهور دارای دو بخش است که شامل ارتقای زیرساختهای آموزش و پرورش و ارتقای کیفی محتوای دروس می شود.
عبداللهی بیان کرد: در حوزه ارتقای زیر ساختها و فضای آموزش و پرورش چند نظام مسأله تعریف شده که یکی از این نظام مسائل ساماندهی مدارس کانکسی است.
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تصریح کرد: در موضوع مدارس کانکسی رویکرد پایه، کیفیت بخشی به فضا است و در این راستا به دنبال مدارس کانکسی هستیم که تعداد دانش آموزان آن بالای ۱۰ نفر باشد.
وی درباره مدارس سنگی عنوان کرد: رویکرد در خصوص مدارس سنگی ایمن سازی فضا است که به دنبال جایگزینی و بهسازی با روشهای نوین بر اساس قوانین و ضوابط هستیم تا سرپناه مقاوم تری در اختیار دانش آموزان قرار دهیم.
عبداللهی بیان کرد: در مجموع حدود هزار و ۸۲۰ کلاس درس کانکسی در کشور داریم که برنامه ریزیهای مقاوم سازی از سوی بسیج منابع، امکانات دولت و ظرفیت بنیاد برکت در حال انجام است. همچنین در خصوص مدارس سنگی، در حال شناسایی هستیم و شناسایی اولیه حدود ۱۱۰۰ مدرسه سنگی انجام شده، برنامه ریزیهای لازم برای تشخیص نیاز محلی و مکان یابی این پروژه برعهده سازمان نوسازی و آموزش و پرورش استانها است.
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه هدف گذاری در این پروژه مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش آموز است، خاطرنشان کرد: الگویی که رئیس جمهور طراحی کرده، یک مدل مشارکت محور و مردم پایه است که طبق این الگو باید این اقدامات را با استفاده از ظرفیت محلی، بسیج محلی، روابط بین بخشهای مختلف نهادها و ظرفیت مسئولیت اجتماعی نهادها انجام دهیم.
وی ادامه داد: در این مدل باید بسیج منابع و امکانات محلی با یک نظام تقسیم کارمشخص شده اتفاق بیفتد و همچنین دولت نقش تنظیم گری، تسهیلگری و هماهنگی این موضوع در سطح ملی و محلی را دارد که یک فرد معتمد پروژههای سنگی و کانکسی یک منطقه را آغاز میکند، سپس سایر دستگاهها برای تکمیل این پروژه کمک میکنند و دولت نقش حمایتی و پشتیبانی دارد.
عبداللهی عنوان کرد: این مدل با مدل ساخت و ساز موجود در کشور تفاوت دارد، این مدل جدید دارای یک قاعده فنی است. دراین مدل، نظام تقسیم کار ملی و محلی تعریف شده که باید نقشه الگوهای ساختمانی سنتی و صنعتی رعایت شود.
وی درباره ساخت مدارس براساس زیست بوم منطقه خاطرنشان کرد: در جلساتی که با رئیس جمهور داشتیم، ایشان به دو مفهوم استفاده از ظرفیتهای محلی و توجه به اقتضائات محلی تاکید کردند. یکی از بخشهای توجه به اقتضائات محلی معماری براساس منظر محلی است که باید از مصالح مناسب محیط استفاده کرد. به عنوان مثال شهر یزد به عنوان شهری که از نظر گردشگری ثبت جهانی شده و بیشتر ساختمانهای شهر دارای معماری خشت و گل است، پروژهها هم باید براساس این معماری ساخته شوند.
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور خاطرنشان کرد: در نماسازی پروژههای آموزشی هم باید به موضوعات بومی و زیست بوم توجه کنیم، هرچند که آقای صحرایی وزیر سابق آموزش و پرورش و آقای کاظمی وزیر فعلی آموزش و پرورش هم توجه داشته اند، پروژهها باید براساس نیازها و فرهنگ منطقه ساخته شوند.
نظر شما