مصطفی نخغی گفت: تذکر بنده اصل ۵۰ قانون اساسی که کاملا مرتبط با حوزه محیطزیست است و اصل ۱۱۰ قانون اساسی سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیطزیست است که متاسفانه بخش زیادی از این سیاستها مغفول باقی مانده است و توجه آنچنانی نمیشود.
وی افزود: امروز در اهمیت محیطزیست کسی تردید ندارد و یکی از چالشهای اصلی هم که ما در حوزه محیطزیست با آن مواجه هستیم بحث مدیریت پسماندها چه پس ماندههای عادی و چه پسماندهای ویژه از جمله لجنهای نفتی، پسماندهای صنعتی پسماندهای بیمارستانی، ساختمانی و غیره است.
این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: طبق اسناد بالادستی و قانون جامع مدیریت پسماند، مدیریت پسماندهای عادی بر عهده دولت است ما اینجا چالشهای بسیار جدی داریم که یکی از آنها بحث تفکیک از مبدا است.
وی افزود: آقای نصرتی اشارهای داشتند که ما بخشنامه و دستورالعملهایی در این خصوص صادر کردیم باید گفته شود جناب آقای نصرتی با بخشنامه و دستورالعمل نمیشود این تفکیک از مبدا را انجام داد تفکیک از مبدا نیاز به فرهنگسازی نیاز به آموزش نیاز به برخورد جدی با مافیایی که در این حوزه فعال هستند وجود دارد یا یکی دیگر از مسائلی که پیرامون پسماندهای عادی باز مطرح است بحث بازیافت و استفاده مؤثر از آن است. ما امروز شهرهایی را در دنیا داریم که تقریباً تمام انرژی گرمایشی خودشان را با سوزاندن پسماند و البته با رعایت موازین محیطزیستی دارند تامین میکنند اما ما در این حوزه کاری نکردیم. پسماند و زبالهای که به عنوان طلای کثیف از آن در دنیا یاد میشود در بحث مدیریت پسماندهای ویژه هم که طبق قانون مدیریت آن بر عهده تولید کننده است باز با چالشهای جدی در کشور مواجه هستیم یکی از آنها بحث عدم وجود نظارت مؤثر در این حوزه است.
نخعی عنوان کرد: نبود تجهیزات و امکانات و زیرساختهای کافی در این حوزه که یکی از آنها لندفیلهای ویژه در کنار شهرها به ویژه شهرهای صنعتی است؛ تقاضا دارم بحث ضعف ساختار و تخصص کافی در واحدهای محیطزیست انسانی در ادارات کل محیطزیست و ادارات شهرستانی محیطزیست در استانها بررسی شود همین نبود تخصص کافی و آموزشهای مستمر در طول دوران خدمت و ساختار ضعیفی که در این حوزه دیده شده و تمرکز بیشتری که فقط روی حوزه منابع انسان حوزه محیطزیست طبیعی دیده شده گرفتاریهای زیادی را برای تولید کننده ایجاد کرد است.
نظر شما