تحولات منطقه

صد و سی چهارمین نشست عصرانه داستان نویسان رضوی، با حضور کارشناسان و علاقمندان به حوزه ادبیات، با موضوع حدود استفاده از تخیل در داستان نویسی، عصر سه شنبه در محل فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی انتشارات به‌نشر برگزار شد.

تخیل نویسنده نباید مغایر با متون دینی و مستندات تاریخی باشد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

جواد نعیمی، نویسنده و پژوهشگر مشهدی، در ابتدای این نشست به بیان مفهوم، چگونگی و میزان استفاده از تخیل در داستان پرداخت.

در ادامه سید علیرضا مهرداد، نویسنده و منتقد ادبی گفت: اگر نویسنده قصد انشاء داشته باشد می تواند از تخیل استفاده کند و دروغ محسوب نمی‌شود. وی اضافه کرد: البته تخیل نویسنده نباید مغایر با متون دینی و مستندات تاریخی باشد.

وی با اشاره به توضیحاتی درباره اصطلاحاتی همچون حقیقت، واقعیت، خبر و انشاء در داستان تصریح کرد: حقیقت چیزی است که وجود دارد و اتفاق افتاده است و امکان اتفاق و وقوع دارد. واقعیت چیزی است که اتفاق افتاده است؛ همانند واقعه کربلا.

وی ادامه داد: خبر کلامی است که در آن امکان صدق و کذب باشد و انشاء یعنی خلق موضوعی و کلامی که نویسنده ایجاد می کند و قابل صدق و کذب نیست و به دو نوع طلبی و غیرطلبی قابل تقسیم است.

وی با اشاره به فتوای علمای دینی و مراجع تقلید در خصوص میزان و چگونگی تخیل در داستان نویسی، خاطر نشان کرد: بنا بر استفتاء علما اگر قصد نویسنده انشاء باشد استفاده از تخیل مجاز است و دروغ محسوب نمی شود.

این نویسنده تاکید کرد: نویسنده رمان‌های دینی باید اهل تحقیق و پژوهش باشد تا نوشته اش مطابق با کلام امام باشد.

گفتنی است نشست‌های عصرانه داستان نویسان رضوی، از دی ماه سال ۱۳۹۶، به صورت مستمر هر دو هفته یک بار، سه شنبه ها، در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی آستان قدس رضوی در مشهد برگزار می‌شود.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha