تحولات منطقه

نماینده مجلس دوازدهم: استمرار در اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها منجر به افزایش تأمین اعتبار پروژه‌های عمرانی از محل مالیات و تکمیل فضاهای آموزشی و ساخت بیمارستان بوده است.

تأمین مالی ۳۲۴ پروژه مدرسه‌سازی و ۲۰۳ پروژه بیمارستانی از محل مالیات در نتیجه انتخاب مردم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

مالیات منبع درآمدی مهم دولت است و دولت وظیفه دارد به وصول درآمدهای مالیاتیاش مبادرت کند. اخذ مالیات فقط به جهت افزایش درآمدهای دولت مطرح نیست. بلکه این موضوع به لحاظ ایجاد عدالت اجتماعی در کشور نیز اهمیت دارد.

دولت وظیفه دارد به مالیاتستانی حقه و عادلانه از همگان بپردازد و آن را به نفع عامه مردم به کار بیندازد. در کشورهای پیشرفته مالیات به عنوان مهمترین منبع درآمدی دولت مطرح است و مالیات بیشترین سهم را در تأمین بودجه کشور دارد. این کشورها، اگر به درآمدهای نفتی دسترسی داشته باشند، آن را در امور عمرانی به کار میاندازند، به نحوی که آیندگان نیز از آنها بهره ببرند.

طی سالیان طولانی ما نسبت به وصول درآمدهای مالیاتی دولت در کشورمان غفلت داشتهایم و از این منبع درآمدی به درستی بهره نبردهایم. در چند سال اخیر، اقدامات خوبی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شده است. طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیاتها نیز در راستای ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور در حال اجراست.

نظرات جعفر پورکبگانی، نماینده بوشهر، گناوه و دیلم را در ارتباط با مزیتهای اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیاتها و لزوم مردمیسازی نظام مالیاتی کشور در ادامه میخوانید.

پورکبگانی با اشاره به این موضوع که همواره مردم چالش‌ها و ضرورت‌ها را بهتر تشخیص می‌دهند، تصریح کرد: این که بر اساس آمارهای سازمان امور مالیاتی ۳۶۴ پروژه آبرسانی، ۲۰۳ پروژه بیمارستانی، ۳۲۴ پروژه مدرسه‌سازی، ۱۸۷ پروژه توسعه و ساخت راه‌ها، ۳۰ پروژه ساخت کتاب‌خانه شهری و روستایی و ۳۳ خانه بهداشت روستایی از محل مالیات تأمین مالی شده‌اند، نشان می‌دهد که مردم به خوبی اولویت‌ها را تشخیص داده‌اند.

وی ادامه داد: تجربه ثابت کرده است هر جا به مردم اعتماد کرده‌ایم و آن‌ها را در امور کشور مشارکت داده‌ایم، نتیجه خوبی به دست آمده است. مردم همواره چالش‌ها را به فرصت تبدیل می‌کنند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مردم ظرفیت‌های بالایی دارند و مشارکت دادن آن‌ها در امور برای کشور منافع سرشاری دارد. این هنر مسئولان است که چه طور از ظرفیت مشارکت مردم برای پیشبرد امور بهره ببرند.

پورکبگانی گفت: مردم در ابتدای انقلاب و طی جنگ تحمیلی قابلیت‌هایشان را نشان دادند. موضوع مهم این است که به این موضوع نگاه مقطعی نداشته باشیم. مشارکت دادن مردم در امور مالیاتی کشور باید به یک روند دائمی تبدیل شود و از این ظرفیت به خوبی بهره ببریم.

وی ادامه داد: اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها توسط سازمان امور مالیاتی مثبت ارزیابی می‌شود. نتایج خوبی از این طرح به دست آمد و در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی شد که طرح سال آتی هم ادامه پیدا کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ۱۲ همت که از محل مالیات به پروژه‌های عمرانی اختصاص داده شده است، رقم بالایی نیست. اما در ابتدای راه هستیم و اقدام خوبی آغاز شده است.

وی ادامه داد: استمرار در اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها منجر به افزایش تأمین اعتبار پروژه‌های عمرانی از محل مالیات خواهد شد. در سال جاری اولویت اصلی مردم در زمینه تکمیل فضاهای آموزشی و ساخت بیمارستان بوده است و شاهد تأمین مالی ۳۲۴ پروژه مدرسه‌سازی و ۲۰۳ پروژه بیمارستانی از محل مالیات در نتیجه انتخاب مردم بودیم.

پورکبگانی گفت: ازآنجائیکه در بخش عمرانی دچار کمبود بودجه هستیم، سوق دادن درآمدهای مالیاتی به این بخش‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است و از آن دفاع می‌کنیم. به ویژه مناطق کمتربرخوردار نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارند.

وی ادامه داد: تمرکززدایی از کلان‌شهرها که در طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها مطرح بود، گامی مثبت و رو به جلو در راستای افزایش عدالت در توزیع امکانات در سراسر کشور محسوب می‌شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مودیان بزرگی در کلان‌شهرها زندگی می‌کنند که تمایل دارند مالیات‌شان در پروژه‌های زادگاه خودشان هزینه شود. این که در طرح مورد بحث این امکان به وجود آمده است که مالیات‌ها در پروژه‌های شهرهای دیگر هزینه شود، فرصت خوبی برای سوق دادن درآمدهای مالیاتی به مناطق کمتر برخوردار است.

پورکبگانی گفت: دریافت مالیات حقه از همگان باید با جدیت در دستور کار باشد و هر کسی متناسب با درآمدش به صورت عادلانه مالیات بپردازد. باید پرداخت مالیات تبدیل به یک فرهنگ شود. در این راستا، به اجرا گذاشتن طرح‌هایی مانند مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها می‌تواند در مردمی‌سازی نظام مالیاتی کشور و ارتقای فرهنگ مالیات‌دهی در جامعه موثر باشد.

وی در پایان تأکید کرد: هر چقدر شفافیت را در امور مالیاتی بالاتر ببریم و مردم بیشتر در جریان محل هزینه‌کرد مالیات‌ها باشند، با انگیزه بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند. تمامی این روندها به کاهش فرار مالیاتی در کشور منجر می‌شود که اتفاق بزرگی است.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha