تحولات منطقه

نماینده مشهد و کلات در مجلس تصریح کرد: ۳۲۴ پروژه بیمارستانی، ۳۶۴ پروژه آبرسانی و ۱۸۷ پروژه توسعه و ساخت راه‌ها با انتخاب مستقیم مودیان مالیاتی به طور کامل تامین مالی شدند تا شاهد تحقق اقتصاد مقاومتی و مشارکت مستقیم مودیان در توسعه اقتصادی باشیم.

تحقق اقتصاد مقاومتی با مشارکت مستقیم مودیان در توسعه اقتصادی/تأمین مالی ۲ هزار پروژه به میزان ۱۲ همت
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

مالیات‌ستانی جزو پرچالش‌ترین موضوعاتی است که دولت‌ها با آن مواجه هستند. از یک طرف، وصول درآمدهای مالیاتی دولت به منظور اداره کشور و پیشبرد پروژه‌های عمرانی و زیربنایی ضرورت دارد و از طرف دیگر، نوعی مقاومت ذهنی از سوی شهروندان در مقابل پرداخت مالیات وجود دارد.

به ویژه برای کشوری مانند ما که تا کنون اهمیتی به دریافت مالیات حقه از همگان نمی‌داده و به درآمدهای نفتی وابسته بوده است، دریافت مالیات با چالش‌هایی مواجه است.

مهم‌ترین موضوع این است که هنوز مالیات‌دهی به عنوان یک وظیفه برای مردم کشورمان جا نیفتاده است. مردم پرداخت مالیات را یک وظیفه شهروندی نمی‌دانند و فرار مالیاتی قبیح به نظر نمی‌رسد و چه بسا نوعی زیرکی محسوب می‌شود.

عدم وصول درآمدهای مالیاتی دولت ضرر زیادی برای کشور دارد. زیرا در این شرایط به درآمدهای نفتی برای بودجه‌ریزی وابسته می‌شویم که مضرات جبران ناپذیری دارد. از طرف دیگر، وصول مالیات به لحاظ ایجاد عدالت اجتماعی در کشور اهمیت دارد.

دولت وظیفه دارد به دریافت مالیات حقه از همگان بپردازد و آن را به نفع عامه مردم به کار بیندازد. در راستای وصول درآمدهای مالیاتی، دولت باید اقداماتی در راستای برقراری ارتباط با مودیان و ایجاد اطمینان در آن‌ها به لحاظ محل مصرف مالیات‌ها به اجرا بگذارد.

تأمین مالی بیش از ۲ هزار پروژه به میزان ۱۲ همت با مشارکت مردم

علی‌اصغر نخعی‌راد، نماینده مشهد و کلات در مجلس در خصوص سوق دادن درآمدهای مالیاتی به سمت پروژه‌های عمرانی به نحوی که تأمین مالی بیش از ۲ هزار پروژه به میزان ۱۲ همت صورت گرفته است، تصریح کرد: صرف کردن مالیات‌ها در پروژه‌های عمرانی از دو جهت برایمان منفعت دارد. اولین و مهم‌ترین موضوع این است که با این اقدام به افزایش انگیزه مالیات‌دهندگان برای پرداخت مالیات اقدام می‌کنیم.

وی ادامه داد: وقتی مردم می‌بینند که مالیات‌ها در راستای پیشبرد پروژه‌های مالیاتی به کار گرفته شده است و عملاً نتیجه مالیات‌دهی خود را می‌بینند، با رغبت بیشتری اقدام به پراخت مالیات می‌کنند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور از طریق اعمال طرح‌هایی مانند مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها تحقق پیدا می‌کند. در شرایطی که قصد داریم به اصلاح نظام مالیاتی کشور بپردازیم و مالیات‌ستانی حقه از همگان را داشته باشیم، اجرای این طرح‌ها به منظور مردمی‌سازی نظام مالیاتی کشور و برقراری ارتباط موثر با مودیان اهمیت و ضرورت دارد.

نخعی‌راد گفت: متأسفانه فرهنگ مالیاتی بالایی در کشور وجود ندارد و مالیات‌گریزی جزو روحیه مردم به شمار می‌رود. طی سالیان طولانی به اخذ مالیات حقه از همگان توجهی نداشته‌ایم و به درآمدهای نفتی برای بودجه‌ریزی متکی بوده‌ایم. حالا که قصد داریم به وصول درآمدهای مالیاتی دولت بپردازیم، اجرای طرح‌هایی مانند مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات می‌تواند در تغییر فرهنگ مالیاتی کشور موثر باشد.

وی ادامه داد: باید به انحای مختلف مردم را مطمئن کنیم که درآمدهای مالیاتی هزینه دخل و خرج ادارات نمی‌شود و مستقیم به پروژه‌های عمرانی کشور تخصیص پیدا می‌کند. این طور اطلاع‌رسانی‌ها و ایجاد اطمینان در مودیان می‌تواند در بالا بردن فرهنگ مالیاتی کشور بسیار موثر باشد.

در تعیین محل مصرف مالیات، بهترین پروژه‌ها توسط مودیان انتخاب شد

نخعی‌راد گفت: مودیان آشنایی با پروژه‌های محلی دارند و می‌دانند کدام‌یک از آن‌ها اولویت و ضرورت اجرایی دارند. به همین دلیل، معمولاً در طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات، بهترین پروژه‌ها توسط مودیان انتخاب می‌شود.

وی ادامه داد: اجرای طرح مورد بحث باعث می‌شود پروژه‌های ضروری و با اولویت‌بالا در مناطق کمتر برخوردار تأمین مالی شود. این دستاورد بزرگی است که می‌تواند اثرگذاری بالایی در پیشبرد پروژه‌ها و ایجاد اطمینان در مودیان به لحاظ محل مصرف مالیات‌ها ‌داشته باشد.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ۳۲۴ پروژه بیمارستانی، ۳۶۴ پروژه آبرسانی و ۱۸۷ پروژه توسعه و ساخت راه‌ها با انتخاب مستقیم مودیان مالیاتی به طور کامل تامین مالی شدند تا به این ترتیب شاهد تحقق اقتصاد مقاومتی و مشارکت مستقیم مودیان در توسعه اقتصادی کشور باشیم.

نخعی‌راد گفت: هر چقدر بیشتر بتوانیم محل هزینه‌کرد مالیات‌ها را به اطلاع مردم برسانیم و شفافیت بالاتری در این زمینه داشته باشیم، ارتباط موثرتری با مودیان برقرار می‌کنیم و در نهایت همراهی بیشتر مالیات‌دهندگان را با روندهای مالیاتی کشور رقم می‌زنیم.

وی ادامه داد: با توجه به نتایج مثبتی که طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها داشته است، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی شد که طرح طی سال آتی نیز اجرایی شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مالیات جزو درآمدهای پایدار دولت‌هاست و وصول درآمدهای مالیاتی دولت به پیشبرد پروژه‌های عمرانی در کشور کمک می‌کند. در این راستا، باید اعمال طرح‌هایی به منظور ارتباط‌گیری با مودیان در دستور کار باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha