تحولات منطقه

هادی طحان نظیف تأکید کرد لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی در مجلس تصویب شده و شورای نگهبان هم درباره آنها اظهار نظر کرده لذا اکنون در حیطه اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام است و به مجلس باز نمی‌گردد.

لوایح FATF از حیطه مجلس و شورای نگهبان خارج شده و نظر نهایی با مجمع است/ برخی ایرادات بودجه باقیست
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز خود درباره درخواست برخی نمایندگان مجلس برای بزگشت لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی به پارلمان و بررسی مجدد آنها پیش از اعلام نظر مجمع تشخی مصلحت نظام گفت: از آنجا که مجلس قبلا این لوایح را تصویل کرده و شورای نگهبان نیز نظر خودرا درباره این مصوبات اعلام کرده اکنون با توجه به ایرادهایی که هیئت عالی نظارت مجمع داشته،تصمیم‌گیری نهایی درباره این لوایح با مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

هادی طحان نظیف افزود: البته شورای نگهبان درمورد لایحه سی‌اف‌تی ایراداتی داشت که با توجه به ارجام لوایح به مجمع، موضوع در دستور کار این نهاد عالی است و البته اینکه نظر ماهوی مجمع چه باشد با خود آنهاست همچنین اینکه این نظر نهایی باشد یا جاهایی دوباره لازم باشد مجلس نظر دهد.

آخرین وضعیت بودجه ۱۴۰۴؛ برخی ایرادها باقیست

وی همچنین به مصوبات این شورا اشاره کرد و گفت: بخش اول لایحه بودجه در رفت و آمد بین مجلس و شورای نگهبان است و ایرادات و ابهاماتی درباره بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ داشتیم که مجلس اصلاحاتی را انجام داده و اخیرا به شورای نگهبان ارسال شده است با اصلاحات صورت گرفته از سوی مجلس بسیاری از ایرادات و ابهامات رفع شده اما برخی ایرادها و اشکالات هم هنوز به قوت خود باقیست.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه تا این لحظه هنوز نظرات هیأت عالی نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌های کلی نظام را در خصوص لایحه بودجه دریافت نکرده‌ایم، گفت: به محض دریافت این موضوع را به اطلاع مجلس خواهیم رساند.

وی در تشریح این موارد افزود: در مورد مالیات سالانه خودروهای لوکس کلیت آن سال‌های قبل هم وجود داشت اما نسبت به اجزای آن نکاتی داشتیم مثلا اینکه ابلاغ محصور کردن اعتراض اشخاص به تبصره یک ماده ۲۱۶ قانون مالیات‌های مستقیم در مواردی که افراد اعتراض دیگری داشته باشند، مغایر با قانون اساسی بود و اعتراض افراد را محدود می‌کرد مجلس با اصلاحاتی که خودش انجام داد این ایراد را برطرف کرد.

طحان نظیف اظهار داشت: ایرادات تبصره مالیات بر زمین‌های گران برطرف شد. همچنین جزء ۳ بند الحاقی مکرر ۲ راجع به انتشار اوراق ارزی خلاف موازین شرعی شناخته شد.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: واگذاری بحث حقوق گمرکی گوشی‌های همراه خارجی به دولت مغایر اصل ۸۵ قانون اساسی شناخته شد، در ادامه مجلس اصلاح کرد و ایراد شورا برطرف شد.

وی ادامه داد: همچنین در همین مورد ما نکته دیگری داشتیم که این مالیات صرفا از اشخاص حقیقی در نظر مجلس گرفته می‌شد که این مالیات از اشخاص حقیقی بود و نسبت به شرکت‌های دولتی ابهام داشتیم که مجلس اصلاح کرد این مالیات از اشخاص حقیقی است و ما ایراد همچنان باقی است و مغایر است با بند ۹ اصل سوم و بحث تبعیض ناروا مطرح است قانون به مجلس بازگردانده شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: در مورد افزایش حقوق بازنشستگان مغایرتی را ما داشتیم درباره تعیین اقلام مشمول کسور بازنشستگی که این هم نیاز به تقنین دارد و واگذاری این موضوع به نهادی غیر از مجلس مغایر اصل ۸۵ قانون است که به صراحت در مصوبه ذکر شد که اقلام کسور بازنشستگی توسط قانون تعیین می‌شود و ایراد شورا برطرف شد.

طحان نظیف در ادامه افزود: ایرادات تبصره مالیات بر زمین‌های گران برطرف شد. همچنین جزء ۳ بند الحاقی مکرر ۲ راجع به انتشار اوراق ارزی خلاف موازین شرعی شناخته شد.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: واگذاری بحث حقوق گمرکی گوشی‌های همراه خارجی به دولت مغایر اصل ۸۵ قانون اساسی شناخته شد، در ادامه مجلس اصلاح کرد و ایراد شورا برطرف شد.

دیگر مصوبات شورا

طحان نظیف اظهار کرد: در نشست این شورا طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تامین اجتماعی، لایحه توسعه منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی، لایحه افزایش سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین‌المللی پول به تأیید شورای نگهبان رسید.

وی گفت: لایحه مربوط به کنوانسیون بین‌المللی جلوگیری از آلودگی دریا با وجود اصلاحات انجام شده به تأیید شورای نگهبان نرسید.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: ما در مورد طرح اصلاح قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان در گذشته ابهاماتی داشتیم که اخیراً اصلاحات انجام شده از سوی مجلس در اختیار ما قرار گرفته است و پس از بررسی نتایج آن اعلام خواهد شد.

تمدید دوره شوراها انتاخبات میاندوره‌ای مجلس را هم به تعویق خواهد انداخت

طحان نظیف در پاسخ به سوال دیگری در خصوص نظرات متخلف درباره تمدید دوره جاری شوراهای شهرو روستا با یادآوری اینکه در گذشته نیز این اتفاق یک بار رخ داده و شورای نگهبان با آن مخحالفت نکرده، گفت: فعلا فرایندهای برگزاری انتخابات در سال آینده در حال انجام است، مگر این‌که مجلس مصوبه جدیدی داشته باشد و قانون موجود را اصلاح کند.

وی با بیان اینکه این روزها سناریوها و گزینه هایم ختلفی در مورد انتخابات شوراها مطرح است، خاطرنشان کرد: تا زمانی که مجلس چیزی را مصوب نکند نمی‌توانیم درباره جزئیات آن اظهار نظر کنیم اما بر اساس قانون انتخابات، انتخابات میان دوره‌ای مجلس لزوماً باید با یک انتخابات سراسری برگزار شود، بنابر این اگر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در سال آینده برگزار نشود طبیعتاً انتخابات میان دوره‌ای مجلس هم از دستور کار خارج می‌شود.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان درباره احتمال ورود این شورا به موضوع تایید صلاحیت‌های نامزدهای انتخابات شوراها به دلیل بروز تخلفات از سوی برخی اعضای شوراهای شهر هم تصریح کرد: بر اساس قانون موجود نظارت بر انتخابات شوراها بر عهده مجلس است و نه شورای نگهبان، طبیعتاً تا قانون تغییر نکند، روال به همین صورت ادامه خواهد داشت، ضمن اینکه مسئولیت شورای نگهبان در خصوص انتخابات‌ ملی است.

شفافیت بودجه چقدر است

سخنگوی شورای نگهبان درباره میزان شفافیت بودجه ۱۴۰۴ و مطابقت آن با برنامه هفتم توسعه نیز با بیان اینکه شفافیت ابعاد مختلفی دارد که مهمترین آن جامعیت بودجه است، گفت: به این معنا که همه منابع و مصارف بودجه باید در آن بیاید و در سقف بودجه قید شود.

وی افزود: یکی از پرتکرارترین ایراداتی که شورای نگهبان در سال‌های مختلف از جمله بودجه سال ۱۴۰۴ داشته است، ایراد اصل ۵۲ قانون اساسی است؛ که نمربوط به رعایت منابع ئ مصارف در سقف بودجه است که برخی از آنها هنوز باقیست و اگر این ایرادات برطرف شود، شفافیت لازم تأمین خواهد شد.

عضو حقوقدان شورا تصریح کرد: درباره اینکه آیا لایحه بودجه با قانون برنامه هفتم تفاهم و تناقضی دارد در صلاحیت مجلس است، در خصوص مغایرت بودجه با سیاست‌های برنامه هفتم نیز در صلاحیت هیأت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

چه کسی در شورا گفته مشارکت ربطی به ما ندارد؟

طحان نظیف در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص اظهارات سلیمی نمین یک فعال سیاسی در انتصاب این استدلال به شورای نگهبان که مشارکت ربطی به این نهاد ندارد و غلط خواندن این موضوع با رد اساس این ادعا گفت: بگویید چه کسی در شورای نگهبان چنین استدلالی کرده است؟

وی افزود: مسئله ما اینست که مدام گفته و می‌گوییم مشارکت برای ما اهمیت دارد اما عده‌ای می‌گویند خیر برایتان اهمیت ندارد.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: مشارکت به عوامل و مراجع و نهادهای مختلفی بستگی دارد که هر کدام وزن و سهمی دارند و بنابر آن باید به امر مشارکت اهتمام داشته باشند.

وی گفت: ما هم در شورای نگهبان به این موضوع قائل هستیم و برایش تلاش کرده‌ایم و نتیجه آن در خروجی‌های مختلف انتخابات‌ قابل مشاهده است که هم از جریانهای مختلف نامزد وجود داشته و هم جریانهایم ختلف د انتخابات مشارکت کرده‌اند..

تجمیع انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری در زمان مناسب

وی در پاسخ به سوالی درباره طرح مباحثی در خصوص تجمیع انتخابات‌ مجلس و ریاست جمهوری و نظر شورای نگهبان در این باره هم با یادآوری اینکه دوره مجلس شورای اسلامی و دوره ریاست جمهوری هردو طبق قانون اساسی ۴ ساله است، یادآور شد: اتفاقی که برای شهید رئیسی رئیس‌جمهور فقید رخ داد، عملا آغاز دوره ریاست جمهوری و دوره مجلس نزدیک به هم شده‌اند و این امر ناگزیری بود؛ اما درباره اینکه این دو انتخابات همزمان با هم یعنی در یک روز یا با فاصله اندکی برگزار شود باید در مقطع مناسب خودش جمع‌بندی و تصمیم گیری شود.

طحان نظیف در خصوص امکان برگزاری انتخابات میاندوره‌ای در دیگر حوزه های فاقد نماینده مجلس و موانع آن نیز اظهار داشت: موضوع ما در خصوص حوزه‌های انتخابی فاقد نماینده به جز تبریز صرفاً پایان مهلت استعفا است که باعث می‌شد عدالت انتخاباتی در خصوص همه داوطلبان اعمال نشود. بنابر این برگزاری انتخابات در هر زمان دیگری که این مهلت را در آن لحاظ کند از نظر ما با مانعی مواجه نیست و صرفاً تقویم انتخابات باید مراعات شود و به نظرم شروع این تقویم با موضوع مهلت استعفا است.

سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی هم یادآور شد که مجلس صرفاً به فوریت این طرح رای داده است و هنوز جزئیات آن مشخص نیستلذاهنوز در شورا در این خصوص صحبتی نشده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha