تحولات منطقه

علی نادری گفت: تاکنون بیش از ۳۰۰ پیوند برای درمان کودکان مبتلا به سرطان در محک انجام شده است.

انجام بیش از ۳۰۰ پیوند برای کودکان سرطانی/اجرای طرح گسترش بخش پیوند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین؛ به نقل از روابط عمومی موسسه خیریه محک ،دکتر علی نادری با اشاره به اینکه در پیوند نیازمند مشورت و استفاده از دانش متخصصان مختلف از جمله پزشکان فوق تخصص در حوزه‌های عفونی، دندانپزشکی، غدد، گوارش، رادیوتراپی و شیمی‌درمانی هستیم، افزود: کودکان مبتلا به سرطان به دلایل مختلف و براساس نوع بیماری، روش درمان و نوع دارو نیاز به پیوند سلول‌های بنیادی پیدا می‌کنند. به عنوان نمونه در موارد تومورهای مغزی شیرخواران که انجام رادیوتراپی با عوارض بیشتری نسبت به سنین بالاتر همراه است از پیوند استفاده می‌شود. در پیوند گاهی سلول‌های بنیادی از خود بیمار گرفته می‌شود و بعد از شیمی‌درمانی به وی بازگردانده می‌شود (اتولوگ) و در مواردی مثل سرطان خون با توجه به اینکه سلول بنیادی خود بیمار مشکل دارد، از فرد دیگری سلول بنیادی گرفته و به فرد بیمار پیوند زده می‌شود (آلوژنیک).

وی با بیان آنکه از میان کودکان مبتلا به سرطان حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد به پیوند نیاز دارند که شامل مواردی مثل عود بیماری یا نبود امکان رادیوتراپی است گفت: تاکنون در محک بیش از ۳۰۰ پیوند برای کودکان مبتلا به سرطان انجام شده است. اکنون تنها پزشک بیمارستان محک هستم که پیوند را انجام می‌دهم و خوشبختانه به‌زودی پزشک فوق تخصص دیگری که دوره یک ساله پیوند را گذرانده نیز برای انجام پیوند خواهیم داشت.

وی همچنین با ابراز خرسندی از اجرای طرح گسترش بخش پیوند، عنوان کرد: در این طرح که مراحل اولیه آن در قالب پروگرام پیوند در حال انجام است تعداد تخت‌های بخش و نیز امکانات آزمایشگاه افزایش می‌یابد، انجام انواع بیشتری از پیوند امکان‌پذیر می‌شود، اتاق با امکانات مراقبت ویژه و نیز کلینیک پیگیری بیماران راه‌اندازی می‌شود. همچنین در حال آموزش و جذب پرستاران برای این بخش هستیم. در چند ماه آینده می‌توانیم از دستگاه‌های رادیوتراپی جدید که امکان برای پیوند با اشعه به تمام بدن را دارند (TBI) نیز استفاده کنیم.

دکتر نادری با تاکید بر اینکه در پیوند از درمان چندتخصصی و مشاوره با متخصص‌های مختلف استفاده می‌شود، عنوان کرد: در پیوند نیازمند مشورت و استفاده از دانش متخصصان مختلف از جمله پزشکان فوق تخصص در حوزه‌های عفونی، دندانپزشکی، غدد، گوارش، رادیوتراپی و شیمی‌درمانی و هماهنگی با جراحان، کارشناسان اتاق عمل و همکارانی که سلول‌گیری را انجام می‌دهند، هستیم. کار پیوند، فوق‌تخصصی است و باید ارتباط نزدیکی میان متخصصان حوزه‌های مختلف برای درمان چندتخصصی وجود داشته باشد؛ بنابراین نیازمند گسترش ارتباط‌ با متخصصان داخل و خارج کشور هستیم که یکی از راه‌های تحقق این همکاری برگزاری کنگره‌ها و همایش‌هاست. در این راستا برای سمینار «پرستاری در پیوند» برنامه‌ریزی شده که در سال جاری برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه گسترش درمان چندتخصصی در کشور به ارتباط نزدیک میان متخصصان نیاز دارد، در پایان گفت: در این راستا در محک گام‌های بلندی برداشته شده که از جمله آن ها می‌توان به برگزاری توموربوردهای تخصصی هفتگی با حضور متخصصان مختلف داخل و خارج بیمارستان و نیز استفاده از دانش یکی از پزشکان ایرانی مقیم خارج از کشور در توموربوردها به صورت برخط اشاره کرد.

نادری گفت: افراد می‌توانند با مراجعه به بیمارستان محک و اهدای سلول‌های بنیادی از طریق نمونه خون، به رشد مرکز پیوند و پیشرفت درمان کودکان مبتلا به سرطان سراسر ایران کمک کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha